Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Crapi de ianuarie la Magura 9

luni, 20 ianuarie 2014
Toata saptamana trecuta tot am discutat cu partenerul meu, Adrian Paunescu, despre programul nostru competitional in anul 2014, cateva aspecte asupra unui nou mix de boilies cu care vrem sa abordam anul 2014, etc si am ajuns la finalul discutiei cu o intrebare: Nu dam o fuga la Magura 9, sa vedem daca misca ceva?
 
Nu stam mult pe ganduri si decizia era deja luata. Il sunam si pe Marius, al treilea partener din echipa si stabilim sa plecam sambata de dimineata la 6:30. La prima ora, masina era incarcata si am plecat catre Magura 9. In acea noapte trebuie sa va marturisesc ca nu prea am putut sa ma odihnesc, tot ma uitam la ceas - din ora in ora, daca cumva nu-l aud ... culmea - dupa atatia ani de pescuit la crap tot mai simt acel sentiment de emotie inaintea unei partide (Unde pescuiesc? Se va prinde ceva? Ce sa folosesc?). Am ajuns pe balta in jur de ora 7:30, intr-o ceata de nu vedeai malul de vis-à-vis. Pe terasa de la administratie am inceput discutiile unde pescuim: pe apa mare? (acolo sunt sigur ca prindem), aici in fata la administratie? (daca prindem o sa zica lumea ca ii tin aici in fata aliniati), pe apa mica? (cele mai mici sanse, totusi afara era o temperatura de 2 grade).
 
 
 
Am luat decizia de alege pontoanele 33, 34, 35. O provocare - sa vedem daca misca ceva. Ne-am asezat pe pozitii (eu pe ponton 35, Adi pe ponton 34, iar Marius pe 33) si am inceput pregatirea nadei. Nada a fost compusa dintr-un groundbait obisnuit, adititivat cu Whisky Link, cateva picaturi de cinnamon, porumbul si lichidul de la un borcan de Bondulle "super sweet" si bineinteles cateva maini generoase de viermusi albi si rosii.
 
 
 
 
Am sa va povestesc putin si de monturile folosite de mine: am ales sa merg pe momitoarele Korda, pe principiul ca nada va cadea mai repede de pe acestea (nu ma interesa decat sa descarce imediat), plus ca avand acea greutate pe un cant al lui, ma ajuta sa fiu sigur de prezentarea monturii. Am folosit un forfac moale "Silk Warm" de 5 cm, un carlig de la stationar din gama Drennan, numarul 4, iar la carlig am atasat diferite tipuri de momeli artificiale (un bob simplu de porumb din gama Enterprise Ester Cream, Cranberry & N’butyric, un bob rotund fosforescent tot din aceeasi gama, pop-up simplu de 10 mm galben, home made) si porumb Bonduelle Super Sweet.
 
 
 
 
Prima trasatura a avut-o Adi la 30 minute din momentul in care monturile au fost aruncate. Ne-am bucurat cu totii si ne dadea sperante ca nu va fii singurul. Asa s-a si intamplat: din 30 in 30 minute pleca una dintre lansetele noastre. Am observat ca pestii au reactionat mai bine pe masura ce locul era nadit prin schimbarea momitoarelor. Temperatura aerului nu a depasit 4 grade pana la finalul partidei, iar temperatura apei la mal era de 2 grade. La ora 14:30 am inceput sa ne strangem echipamentele, fericiti ca am simtit primii crapi pe anul 2014, in luna ianuarie - o premiera personala pentru toti trei.
 
 
 
 
Stefan Babita
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.