Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Cum a ajuns un crap de 20 kg de la Sarulesti la MV2

joi, 12 decembrie 2013
Aud o poveste la un sprit. Se facea ca la Moara Vlasiei a aparut un peste de 20 kg venit peste campuri. In timpul unui concurs. Pardon! Trei pesti veniti peste campuri si cumparati de administratia lacului.
 
Nu as fi bagat de seama daca nu era vorba de un peste mare. Nimeni nu stie de unde au aparut pestii aia.
 
Pur intamplator, din pricina dorului de pescuit si a clipelor petrecute pe balta m-am apucat sa rasfoiesc paginile forumului. Nu a durat mult pana am dat de poza cu pricina. Poza in care era imortalizat pestele care a cantarit 19,87 kg. Un peste mare, destul de rar pe apele noastre. Beculetul mi s-a aprins imediat in momentul in care am analizat cu atentie pestele. Il cunosteam. Il cunosteam bine, il aveam proaspat intiparit pe retina. Dupa cateva comparatii ale semnelor distinctive - pentru ca ele exista la pestele asta - urmeaza dezamagirea: este acelasi peste pe care eu il prinsesem la sfarsitul lui septembrie la Sarulesti, pescuind la “Rapa”, un loc aflat in imediata apropiere a celebrului “Turn de apa”. Amanuntele astea despre locatie probabil ca vi se par inutile acum, dar vor deveni interesante un pic mai tarziu.
 
Stiam ca pestele nu a plecat singur la plimbare si am o sclipire. Stiam cine a fost la pescuit la Sarulesti in acea perioada. Si stiam exact unde a pescuit. Ati ghicit, la “Turnul de apa”. Se face ca Dan City organizeaza un concurs amical la Sarulesti. Din lipsa de echipe concursul se anuleaza, dar Dan impreuna cu echipa lui si echipa formata din Victor Serbu, Daniel Dumitrescu si Marius decid sa ramana totusi la pescuit. Dan alege locul “Iorgos”, iar baietii merg la “Turn”.
 
 
 
Partea interesanta este ca baietii de la turn declara captura de aproximativ 20 kg, dar poze nu exista. “Baietii mi-au spus a doua zi ca nu au vrut sa tina pestele la sac pentru ca era furtuna si valurile ar fi putut sa il raneasca” – Nicu Dudas, administrator Sarulesti.
 
Cu toate astea, pe data de 16. 11.2013 pestele de aproximativ 20 kg (19,87 kg mai exact, cantarit de brigada de arbitri a concursului Ultimate Winter Challenge) este adus la Moara Vlasiei de catre unul din pescarii care teoretic pescuiau la Sarulesti in acel moment.
 
 
Cu toate ca parasirea standului de pescuit fara a anunta administratia lacului este interzisa la Sarulesti, domnul Daniel Dumitrescu apare intr-o poza facuta la MV2 in data de 16.11, poza postata a doua zi pe forum de catre George Iorga. Acesta din urma confirma ca pestii - cel mare impreuna cu ceilalti doi mai mici - sunt adusi spre vanzare de catre domnul Dumitrescu.
 
Claudiu Popa, pescarul care apare in poza de la MV cu crapul migrator in brate confirma deasemenea ca pestii sunt adusi spre vanzare de domnul Daniel Dumitrescu.(foto jos)
 
 
Foto Cupa Becker - Competitie castigata de echipa Daniel Dumitrescu - Victor Serbu
 
Pana acum avem cateva chestii certe:
 
• pestele prins de mine la Sarulesti a ajuns la Moara Vlasiei.
• Victor Serbu, Daniel Dumitrescu si Marius pescuiesc la Sarulesti, la “Turn”,in aceeasi perioada in care apare pestele la MV2, fapt confirmat atat de Nicu Dudas, administratorul lacului cat si de Dan Constantin, organizatorul partidei de pescuit.
• din declaratiile martorilor reiese ca pestii au fost adusi spre vanzare de Daniel Dumitrescu.
• domnul Dumitrescu are capacitatea de a se afla in cel putin doua locuri in acelasi timp pentru ca in timp de dansul era fotografiat la MV2 pe data de 16.11.2013, domnia sa pescuia de fapt la Sarulesti impreuna cu colegii dansului.
 
 
 
 
 
Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt destul de clare, iar fotografiile si declaratiile celor implicati vorbesc de la sine.
 
Ciprian Ene
11 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • joi, 12 decembrie 2013 11:27

    vladut mateianu : Felicitari ptr ancheta Cipica ! Dl Raduta ce parere are despre acest caz ?

  • joi, 12 decembrie 2013 11:32

    claudiu savin : echipa victor serbu-daniel dumitrescu nu sunt la prima abatere. nu stiu sigur dar parca au interzis si la darvari si sarulesti. nu stiu cum de ii mai primeste nea victor petcu la moara !

  • joi, 12 decembrie 2013 11:45

    Dragos Mardare : Felicitari Cipica! Fara cuvinte!

  • joi, 12 decembrie 2013 12:06

    florian serban : tipic romanesc!

  • joi, 12 decembrie 2013 13:02

    bogdan mocanu : Rusine! Rusine! Rusine! Nici macar scuipati nu merita aceste persoane.

  • joi, 12 decembrie 2013 13:02

    bogdan mocanu : Rusine! Rusine! Rusine! Nici macar scuipati nu merita aceste persoane.

  • joi, 12 decembrie 2013 13:07

    viorel mircescu : Felicitari "anchetatorului" cat despre ceilalti ce sa mai zic...rusinica!!!

  • joi, 12 decembrie 2013 13:20

    Claumar Pescar : Felicitari CPK pentru spiritul de observatie. Si cand te gandesti ca totul s-a intamplat sub nasul meu....

  • joi, 12 decembrie 2013 13:28

    bogdan mocanu : Nici macar scuipate nu merita aceste persoane. problema grava este ca patronii unor balti incurajeaza aceste practici prin cumpararea acestor pesti. Daca imi trebuie o paine am sa merg sa o cumpar de la brutar si nu de la nepotul brutarului care a furat-o si o da mai ieftin...si nici nu trebuie sa imi fie teama ca daca nu as cumpara-o s-ar invechi saracutza paine spun un NU mare acestor practici. Pacat de crapii astia zburatori....m-am pus des in situatia lor....

  • joi, 12 decembrie 2013 13:39

    victoras petcu : Asa cum fura de la altii, tot asa poate fura si de la mine si de aceea echipa victor serbu - daniel dumitrescu are interzis pe M.V.2 !!!!!

  • joi, 12 decembrie 2013 14:07

    Cristian P. : Felicitari pentru articol , rusinos ce se intampla..

  • joi, 12 decembrie 2013 14:10

    Cristian P. : Felicitari pentru articol , rusinos ce se intampla..

  • joi, 12 decembrie 2013 14:46

    Bogdan Melu : Este vorba in primul rand despre calitatea morala a celor implicati. Si ma refer aici atat la cei care vand cat si la cei care cumpara. Daca asa zisii admimistratori de lacuri/balti/carpodroame ar avea un pic de respect fata de lege si nu ar cumpara pesti fara factura si fara forme legale de la persoane particilare alta ar fi situatia. Bravo Cipica pt articol! Din pacate cei care au in adminstrare balti vor continua sa cupere peste fara sa le pese de unde provine acesta. Si in mod evident se vor si lauda ca isi populeaza baltile cu "dulapi" :)

  • joi, 12 decembrie 2013 16:03

    vladut mateianu : Si cine va avea de castigat daca crapii mari raman vi ? Nu tot noi, pescarii ? Sau este mai bine sa ajunga prin congelatoare, ca oricum hotul (sau , dupa caz, pescarul sportiv) il ia de pe balta ?

  • joi, 12 decembrie 2013 16:15

    marian sandu : Fara doar si poate este acelasi peste...nu exista dubii... Parca vad la anu ''Sarulesti - inchis romanilor'' IARASI....... Iar problema nu este numai a celui care a vandut pestele ci si a celor care cumpara...

  • joi, 12 decembrie 2013 16:32

    bogdan mocanu : Cu tot respectul pe care ti-l port vladut mateianu da-mi voie sa nu fiu de acord. Nu am sa fiu niciodata bucuros dupa ce mi s-a furat un casetofon si a fost vandut unui x doar pt faptul ca acel casetofon functioneaza si are grija x de el. Si cu asta am incheiat. cat timp cumparam de la hoti nu ar trebui sa avem pretentii. No offence.

  • joi, 12 decembrie 2013 16:36

    vladut mateianu : @bogdan nici eu nu cumpar de la hoti. din principiu. dar nici nu pot sa le cer asta tuturor, pana la urma fiecare este liber sa faca ce doreste cu banii lui..... eu incerc sa vad partea pozitiva a lucrurilor.

  • joi, 12 decembrie 2013 16:41

    Bogdan Bob : Domnule Petcu,felicitari pentru interdictia aplicata acestor hoti,S-au cel putin sper sa existe aceasta interdictie in viitor atat pe balta dumneavoastra cat si pe alte balti cunoscute.Dar sa nu uitam si dumneavoastra sunteti unul dintre cei care incurajeaza acest fenomen.Pe de o parte va inteleg;PESTI MARI SI IEFTINI-cine nu si-ar dori?!! Dar sa nu uitam ca acum cateva luni era un scandal la Tancabesti cu un pescar prins cu pestele in lada.Toata lumea interesata de fenomen stie despre cine este vorba.Siii?A pescuit in continuare in alte concursuri fara nici o interdictie. Cipica,felicitari pentru implicare si pentru ca reusesti sa mai deschizi ochii unora care pana nu sunt ei cei pagubiti nu dau importanta fenomenului.

  • joi, 12 decembrie 2013 16:57

    vali dumitru : tot respectul pt.cipi.iata cum se adevereste ca unii pescari de competitii sunt defapt cei mai mari braconieri si pescuitul pt.ei nu este decat o afacere bazata pe HOTIE.RUSINE.

  • joi, 12 decembrie 2013 17:41

    Valentin Stefanescu : Multumim Nea Victoras!!!

  • joi, 12 decembrie 2013 17:50

    vladut mateianu : Si poate acum intelegeti mai bine si de ce nu sunt acceptate rulotele langa pescari in timpul concursurilor !

  • joi, 12 decembrie 2013 20:44

    alexandru ionescu : Rusine.....pacat ca se intampla asta la niste asa zisi pescari profesionisti .RUSINE!!!

  • joi, 12 decembrie 2013 20:49

    delete delete : Bine CPK, FELICITARI ! Cu rulota doar Nae are voie, atat!

  • vineri, 13 decembrie 2013 08:39

    Cornel Serbu : v-as ruga fara confuzii de nume, fiindca deja cineva a facut-o pe alt topic

  • vineri, 13 decembrie 2013 09:18

    Doru Sirbu : @victor petcu : Asa cum fura de la altii, tot asa poate fura si de la mine si de aceea echipa victor serbu - daniel dumitrescu are interzis pe M.V.2 !!!!! Nu si cand sunt furnizori.........

  • vineri, 13 decembrie 2013 11:25

    Gheorghe Andrei : Salutare!Pe mine nu ma deranjeaza prea tare faptul ca niste pesti schimba locatia.Mai ales daca locatia de plecare e o balta cu circuit deschis unde respectivii crapi riscau tigaia.Imi permit sa le zambesc celor care aduc in discutie ..factura..bonul fiscal.Daca facem un spirit de gluma....genetic e bine ca se diversifica genomul cipirinid in balta.....ajuta la reproducere :D .Ar trebui sa-l deranjeze pe Vlad care din tot traficul asta a fost cel mai napastuit.Se vede clar dupa evolutia cantitatilor de peste prins in concursuri pe baltile in cauza. Ce ma deranjeaza?Faptul ca,participand de cativa ani la concursuri,m-au imbolnavit unii de scenarita. Sunt convins ca daca premiile concursului in timpul caruia au aparut crapii erau mai mari,pestii ar fi aparut pe o fisa si scapa dl.Petcu de o cheltuiala.Si cumparatorii isi asezonau portofelul si palmaresul de nu mai puteai sa ridici ochii la ei de mari pescari ce sunt .......si vai de mine ....mutumim lu' "x" sau lu' "y" pentru bile ,si daca nu foloseam noi o tactica superspeciala nu l-am fi prins pe ala de 20 de kile ....si tra la la si tra la la.Si mai spune gura targului ca daca o echipa a unui club pescuieste la un concurs tare, alte doua pescuiesc....undeva.... aiurea si noaptea .....pe racoare.....se diversifica genomul dupa cantar:wink: sau mergem toate echipele la un concurs si noaptea.....pe racoare..... Sunt unii pescari de competitie care am inteles ca din asta traiesc... si daca pici la st.Gorgan sau la Pontonu 5 ....ce faci..nu iti iei "salariu" luna asta..... suna un prieten si dupa aia faci fifty-fifty! Pai daca am dovedit hotu' si ne apucam pe forum sa tunam si sa fulgeram impotriva lui mai dihai ca Neptun in turbare ca n-a stat sirena....dupa cateva luni ne pupam si chiar facem "team"..ce dracu' mai intelegi.Eu nu zic sa nu-l iertam ...dar.....pentru pumnul de arginti.....ce sunt unii dispusi sa faca dumnezeule....Atunci te mai miri de Daniel? Solutii!?Nu exista.Voi incerca sa concurez in continuare cinstit , dupa puteri si pricepere chiar daca stiu ca uneori voi fi carne de tun...deh...microbu'.....De va fi sa fiu in fata.....satisfactia va fi si mai mare ca i-am dat cu tifla Marelui Pescar.Toate cele bune.

  • vineri, 24 ianuarie 2014 11:13

    valentin vijelie : asta se intampla de cand lumea ... este ca la fotbal :P tot timpul se fac transferuri :)) :P :)) echipa dispusa sa plateasca mai mult primeste jucatorii mai buni :P .... fire zbuciumate !!!

  • vineri, 24 ianuarie 2014 11:47

    Viorel Mateianu : :)) buna comparatia :P

  • joi, 30 ianuarie 2014 23:28

    florian stanciu : Inca 20 de motive sa pescuim pe Moara Vlasiei..

  • duminică, 2 martie 2014 13:13

    viorel ionescu : Administratorii baltilor unde se desfasora concursuri ar trebui sa incheie contracte ferme cu managerii de crescatorii piscicole anual pentru sa zicem 100 exemplare cu greutatea peste 15kg si sigur nu s-ar mai fi intamplat asa ceva. Merita efortul administratorilor de balti (unde se organizeaza concursuri)sa-si recompenseze participantiii cu introducerea acestor exemplare deosebite anual in baltile cu pricina.monturiporumb.ro

  • duminică, 24 august 2014 00:27

    Cristian Stefan : Pentru viorel ionescu esti pe dinafara....ce manegeri de crescatori isi permit sa vinda pesti de peste 15 kg cu factura si bon fiscal....un exemplar ar ajunge la 2500-4000 euro cu atit se vinde cu acte in regula astia intre 15-20 kg...crezi ca dl. petcu isi permite sa cumpere 10 exemplare cu 30-40.000 euro...ca sa vii tu cu 100 ron/24 ore sa te dai mare pescar intr-un lighean de 10 ha ...facind poze precum faceau englezi in africa cind vinau lei....Oare stii tu faptul ca englezi au furat extrem de multi crapi uriasi din Franta....si-i ducea in Anglia sa-i vinda...Personal daca fac o ancheta obiectiva ....Cipica este complice....din poze se vede ca a prins pestele...iar altul se spune ca la vindut....poate nu s-au inteles la bani....caci chestia ca a pescuit cineva dupa 2-3 saptamini de la data cind afirma ca la prins si acela ar fi prins acelasi peste intr-un lac de peste 500 ha nu prea tine...daca ar stii ca crapul mai inaintat in virsta nu poate face iar greseala sa manince intr-o perioada asa scurta si sa riste sa fie prins....Eu cred ca acest Cipica a prins crapul si alte exemplare mai mari si are bazin unde isi incerca momelile....pe care le produce.....Daniel poate fiind la pescuit a ramas fara boiles marca Cipica a apelat la el....asta ia dat boilesurile si pesti pe care ia avut in ,,probe'' sa-i bage la loc in lac ca tot merge acolo.....Daniel fiind baut ia spus soferul ca Petcu Victor cumpara crapi de peste 10 kg...oferind poate pretul cu care cumpara Parfene 400 ron/kg....nestiind ca acolo este concurs ....a fost fotografiat ...Cipica crezind ca poate fii desconspirat a venit cu scenariul lui fantezist ....Ce pierde Cipica daca este prins ca fura pesti si ce a pierdut Daniel,Serbu si Marius....hoti ramin cu bani in buzunar si nu mai merg la concursuri de 500-1000 euro in care sunt fraieriti precum cei care merg la Las Vegas la jocuri... iar Cipica pierde afacerea personala....Ce sport si intrecere este asta cind concurenti platesc sa participe....Este hotie pe fata caci nimeni nu plateste taxe....hai spuneti cind ati platit impozit atunci cind ati cistigat un concurs....deci hoti striga hoti....