Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Cum abordam o partida de pescuit pe lacul Green Paradise?

luni, 8 august 2016
Lacul Green Paradise (comuna Mehedinta, jud.Prahova) este un lac cochet, de o frumusete rara, situat la 80 de kilometri de Bucuresti.
 
 
Adancimea apei variaza de la 1 la 9 metri, cu canale, praguri, insule, stuf si structure submerse. Este un lac greu de
abordat pentru cei neobisnuiti cu pescuitul in balastiere, pestele fiind salbatic si greu de pacalit.
 
 
Am avut ocazia anul acesta sa fac cateva iesiri pe aceasta oaza de verdeata (toate standurile sunt prevazute cu casute si salcii pletoase), ceea ce m-a facut sa inteleg comportamentul crapilor din lac.
 
 
Pentru partide scurte, de 12 sau 24 de ore, recomand o nadire moderata, cat mai exacta, pe zona identificata cu ajutorul markerului ca fiind prag sau zona cu obstacole submerse (buturugi). Ideal ar fi ca pescuitul sa-l faceti cu naditor si cu saculet solubil, schimbate cat mai des, la maximum 1-1,5 ore. Saculetii trebuie sa contina obligatoriu faina de peste, pelete si amestec de nadire gen Amix.
 
 
 
La carlig puteti incerca cu momeala flotanta (pop-up de 10 mm / porumb flotant) sau boilies tare de diametru mic: 12, 14 sau 16 mm, eventual invelit in pasta solubila pentru carlig. Noi am pescuit cu rezultate bune cu boiliesuri Planet1016, invelite in pasta solubila tot 1016. Am folosit carlige destul de mici, nr 6 sau 8 pentru ca pe astfel de lacuri finetea monturii conteaza enorm.
 
 
Drilurile sunt superbe, pestii sunt adevarati luptatori, chiar si crapii de 2-3 kilograme pleaca cu lanseta in apa.
 
 
La ultima partida din 6-7 august, pe insula mare, am reusit sa bem 3 navete de bere si sa prindem 130 de kg de peste, cu un record de 17 kg, 7 bucati intre 5 si 9 kg, iar restul de 2-4 kg.
 
 
Un adevarat antrenament in vederea concursului Party Cup, editia a 8-a, care incepe vineri,12 august.
 
Vladut Mateianu 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • marți, 9 august 2016 12:34

    ion stancu : in concurs nu o sa mai pescuiti pe insula,sunt pontoane pe aceasta balta unde nu s-a prins tot anul nimic,zero,nu toata lumea pescuieste pe 15,19 sau insula.densitate mica de peste(o balta cu retinere trebuie tinuta din populari),