Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Montargil, Portugalia, pista de CM. De la extaz la agonie pentru nationala Romaniei.

duminică, 29 septembrie 2013
Poate nu toata lumea stie ca pe acest lac de acumulare s-au desfasurat patru editii de Campionat Mondial. Reprezentativa noastra a castigat o data medaliile de argint si s-a “curatat” de trei ori, din cauza pestilor nepunctabili.
 
Din punct de vedere al evolutiei tricolorilor, Campionatul Mondial recent incheiat pare o copie fidela a precedentului din 2006, desfasurat tot pe lacul de baraj de la Montargil, in Portugalia. O lupta surda cu ciortanii nepunctabili.
 
montargil 
 
Prima data la Montargil s-a concurat in 2001. Atunci, la a treia editie a mondialelor de crap, au participat numai 6 (sase!) natiuni, iar Romania s-a clasat pe locul 4. Nu am reusit sa punctam decat pe doua sectore, acolo unde au pescuit Tata Nitu cu Aurel Lupsan si Victor Oana cu Mihai Chifa. Pe celelalt sector s-au aflat Radu Badica cu Leo Denk.
 
echipa romaniei 
 
Trei ani mai tarziu, in 2004, Romania castiga primele medalii la un campionat mondial, argintul pe natiuni si bronzul la individual (Andrei Vladeanu-Vladut Mateianu). In celelalte doua sectoare au pescuit Bogdan Guguianu - Leo Denk (rezerva Mihai Pripon) si fratii Cristi si Sorin Rudeanu. Trebuie facuta mentiunea ca pe vremea respectiva se puncta de la 2 kilograme. Practic, pista de la Montargil a determinat CIPS-ul sa coboare un an mai tarziu stacheta la 1500 de grame.
 
campionat 
 
In 2006, Campionatul Mondial s-a intors in Portugalia, desigur tot la Montargil. Echipa noastra s-a clasat tot concursul la varful clasamentului si a condus doua sectoare prin cuplurile Sorin Rudeanu – Bogdan Guguianu si Cornel Iacob - Cristi Mitrea. Iata o postare a regretatului Cornel Rosioru pe forumul Crapmania.ro la finalul competitiei:
 
“Cu 12 ore inainte de final eram campioni mondiali, argint si bronz la individual. De la extaz am picat in agonie in numai 12 ore. Sa vezi oameni in toata firea plangind e dureros. Scriu aceste rinduri cu lacrimi in ochi. Ca si capitan al echipei nationale va multumesc in numele baietilor pentru ca ati crezut in noi si ne-ati sustinut.”
 
pescuit 
 
Pentru ca duo-ul Vladeanu-Mateianu nu a reusit sa se claseze mai sus de locul 9 pe acelasi sector B pe care-l castigasera in 2004, iar Iacob & Mitrea au pierdut sectorul la 750 de grame, Romania s-a clasat pe locul 4 pe natiuni si a venit acasa cu o singura medalie de bronz castigata de cuplul Rudeanu & Guguianu.
 
echipa nationala 
 
Revenind in prezent, povestea baietilor de la Ovidius, cei care au reprezentat Romania anul acesta, seamana, asa cum spuneam, cu cea din 2006. Marius Barbu – Marius Din nu au reusit sa treaca cu niciun peste de bariera celor 1500 de grame, iar cuplul Iohan Kraus – Dan Badarcea au pierdut la mustata sectorul. In acest mod, doua medalii pretioase s-au transformat in niciuna, iar Romania a incheiat concursul pe locul 5. De la agonie la extaz si viceversa…
 
crap 
 
Autor: Crapmania.ro 
4 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • duminică, 29 septembrie 2013 18:42

    victor oana : se pare ca autorul articolului a fost dezinformat sau a omis cu buna stiinta . in 2001 romania a punctat pe 2 sectoare . oana victor si marcel chifa au prins 57 de pesti si au reusit sa puncteze unul singur .....2 kg fix . dar asta nu schimba cu nimic greseala cips+ului de a aproba organizarea campionatului mondial pistei de la montargill

  • duminică, 29 septembrie 2013 18:59

    Echipa Crapmania : Aveti dreptate, am corectat. Povestea e veche, iar documentarea a fost grea.