Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Castigatorul de la Cupa Carpbook: "Am vrut sa demonstrez ca nu sunt pescar de net"

luni, 18 mai 2015
Planificata inca de la sfarsitul sezonului trecut, a 3-a editie a Cupei Carpbook, ca si precedentele editii, s-a jucat cu casa inchisa. Inchisa inca de pe vremea cand zapada domnea peste Hermes Peris. Ba mai mult, datorita interesului crescut pentru competitie, numarul maxim de participanti a fost suplimentat la 25.
 
Odata ce a depasit bariera de 1 peste, stabilita la primele 2 editii, Florin Dinu s-a dezlantuit si s-a instalat confortabil pe primul loc inca de la primul cantar. Prea confortabil insa pentru ca  in spatele lui era cel mai popular pescar de pe Carpbook, Petrisor Anghel, care dorea sa dovedeasca ca stie sa numere si crapi, nu doar like-uri. Daca sambata seara, lupta dintre cei doi parea una foarte stransa, in noaptea care a urmat, Petrisor s-a distantat intr-o maniera descurajanta pentru Florin, care a abandonat urmarirea: "Dupa cantarul de duminica dimineata am vazut ca nu mai am sanse nici pentru locul 1, dar nici sa pierd locul 2 asa ca am decis sa raresc nadirea. Acest lucru s-a vazut pana la sfarsit terminand cu 170 kg peste prins."
 
 
 
Petrisor a terminat concursul cu 273 kg prinse si un avans de peste 100 kg, in timp ce Florin s-a consolat cu locul 2 si satisfactia de a-si fi doborat recordul personal cu un crap de 15,92 kg. Locul 3 a fost ocupat de Eduard Bina, iar premiul pentru captura competitiei i-a fost atribuit lui Daniel Cherchez cu un crap de 11,95 kg.
 
 
 
La capitolul dezamagiri, ii putem aminti pe castigatorii primelor 2 editii, Catalin Serban si Dan Arghirescu, care au terminat pe locurile 12, respectiv 13. Daca primul a dezamagit si la a 2-a editie, este pentru prima data cand Dan nu castiga un premiu la Cupa Carpbook.
 
 
 
"Multumesc tuturor celor care m-au ajutat cu promovarea, Crapmania.ro, celor de la Peris, lui Gabi Calota pentru arbitraj, celor cu mancarea de pe balta, sotiei pentru poze. Mi s-a parut ca totul a iesit super, dar pentru editia a 4-a, programata la sfarsitul lui august, iau in calcul varianta sa pescuim cu 3 lansete pentru ca a fost infernal, munca, munca si iar munca, am febra la tot corpul." a declarat organizatorul Florin Dinu la sfarsitul competitiei.
 
 
 
I-am adresat cateva intrebari si castigatorului, Petrisor Anghel:
 
 
 
Crapmania.ro: Petrisor, felicitari pentru victorie! Cum a fost si cum te simti dupa ce ai iesit campion Carpbook si pe balta? A fost greu sa transformi like-urile in crapi ?
Petrisor Anghel: Super partida, insa a fost greu, nu am dormit deloc, am tot nadit cu bile tari, aproximativ 6-7 kg, numai cu cobra. Treceam de 300 kg, dar am pescuit primele 12 ore cu fir 0,20 și am pierdut pe puțin 15 bucati. Am avut și un ac îndreptat după ce am schimbat firul.
 
Crapmania.ro: Ai crezut in sansele tale inca de la inceput? Ai venit hotarat sa castigi?
Petrisor Anghel: Da, am fost foarte pregătit și îmi doream sa demonstrez ca nu sunt pescar de net.
 
Crapmania.ro: Cand ai simtit ca ai castigat concursul?
Petrisor Anghel: Dupa cantarul de duminica dimineata.
 
Crapmania.ro: Ai fi simtit mai multa presiune, daca te-ai fi luptat pentru locul 1 cu Dragos Mardare ?
Petrisor Anghel: Cred ca da, dar urmează editia a 4-a si sigur va fi alt clasament. Apropo, poate veniti si voi atunci.
 
 
 
Pentru ca nu putem sa discutam despre Petrisor Anghel fara a vorbi si despre Dragos Mardare, i-am luat si lui Dragos un scurt interviu.
 
 
 
Crapmania.ro: Dragos, avem cateva intrebari pentru tine, dar ai grija ca sunt cam incomode. Stii cum e, cand jocul merge prost, toata presa sare pe tine.
Dragos Mardare: Baga, frate, ca sunt calit !
 
Crapmania.ro: Cum explici rezultatul, din nou modest, de la Cupa Carpbook ?
Dragos Mardare: Am fost mai motivat ca oricand deoarece nu voiam sa repet greselile de la editia anterioara (cand am dormit 12 ore noaptea). Referitor la tragerea la sorti, initial am crezut ca am picat pe un super loc (cunosteam zona si cu doua saptamani inainte echipa Green Lake castigase concursul atat la cantitate cat si la calitate de pe acel loc, mai mult luasera si captura). Vecinul din stanga pescuia aproape, lucru ce ma avantaja deoarece puteam sa pescuiesc dincolo de el. Asta a fost prima impresie. Ulterior pe masura ce inaintam in concurs si din discutiile cu cei care au pescuit pe standurile din stanga (1-5) care nu prinsesera mai nimic, mi-am dat seama ca pestele nu se afla pentru moment in zona. Lucrul asta a fost confirmat si de faptul ca atat eu cat si concurentii din aceeasi zona cu mine nu prea au prins.
 
Crapmania.ro: Si ce ai facut ca sa-l aduci in zona ?
Dragos Mardare: Am sperat ca pestele pe timpul noptii va cobori pe apa adanca si cu o ora inainte de ora 18 (limita de ora pentru nadirea grea) am pregatit un pat consistent de bile solubile si tari. Imagineaza-ti cum e sa dai o ora in continuu cu spombul ... de unul singur ... si asta la o distanta considerabila (aveam malul de vis a vis la peste 170 m). Seara am pescuit in zona patului de nada, insa fara rezultat. Eu nu prindeam ... cei din dreapta nu prindeau. Si, colac peste pupaza, seara pe standurile 4 si 5 au venit niste baieti care plantau in malul de vis-a-vis si mi-au inchis malul din stanga. Pe la 3 dimineata am renuntat sa mai pescuiesc pentru cantitate si am schimbat strategia pescuind in fata cat mai departe de patul de nada dupa ceva mai mare. Rezultatul a fost un crap frumos romanesc de 11.940 care batea captura de la momentul respectiv. Ghinionul a fost sa pierd premiul de captura la nu mai mult de 10 g. A doua zi, ca si in ziua precedenta nu a intrat nimic. Cam astea sunt de spus, asteptam editia a 4-a.
 
Crapmania.ro: Stiu ca nu ti-ai dorit vreodata asta, insa exista multe asteptari de la tine. Ce iti propui sa schimbi pentru editia viitoare ?
Dragos Mardare: Sper sa imi schimb norocul.
 
Crapmania.ro: Te asteptai sa castige Petrisor concursul ? Faptul ca l-a castigat chiar el, reprezinta o motivatie in plus pentru tine la editia viitoare ?
Dragos Mardare: Eram convins ca daca va pica un pescar cat de cat experimentat pe un loc care tine peste, acela are sanse la podium. Cat despre motivatie pentru editia/editiile viitoare...indiferent de castigator dorinta de a castiga e aceeasi!
 
 
 
Pentru mai multe fotografii click aici.
7 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii