Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Jurnalul lui gor965: Intre Grey si Green

duminică, 19 aprilie 2015
Contrar orbiceiului format de 6-7 sezoane incoace, am inceput sezonul competitiilor cu un alt concurs decat "Cupa Primaverii" si pe o alta balta decat Moara Vlasiei2. La invitatia lui Toni Comsa in calitatea sa de administrator si organizator, am debutat in 2015 la concursul Cupa Amicala, desfasurata pe balta Green Paradise.
 
 
 
Ajungand petru prima data in aceasta zona ma surprinde atmosfera locului, cu dealuri ce imprejmuiesc balta si cu o liniste atipica data de lipsa din vecinatate a constructiilor locuibile sau a drumurilor circulate. N-am fost eu pe prea multe balti, dar la cele pe care le-am vazut pana acum, linistea absoluta, necesara de multe ori pescarilor plecati de acasa, lipseste cu desavarsire. Cand te trezesti pe o balta unde se aude doar vantul lovind spinarile dealurilor si pasarile cantand nederanjate de nimic, in prima faza constati exact lipsa zogomotului cu care esti invatat ... sunet de masini ruland in viteza pe drumuri, avioane zburand la inaltimi mici, tractoare lucrand pe campurile din zona, copii tipand la joaca in vecinatatea malurilor, case in constructii, trenuri sunand pe calea ferata, etc.
 
 
 
Am luat usor balta la pas discutand cu Toni despre caracteristicile locului: populatia piscicola, numar de standuri de pescuit, adancimi, facilitatile pontoanelor contruite, probleme cu clientii zonei si alte chestii generale, tinand sa-mi fac o parere ca si un oarecare venit prima data aici. Pana n-am vazut diferenta de nivel dintre suprafata apei si valea de dincolo de dig-ul unde este calugrul, n-am avut certitudinea ca apa poate sa aiba adancimi de 6-7 metri in acea parte a lacului. Chiar ma si gandeam daca se poate prinde peste acolo in aceasta perioada a anului. Sa nu uitam totusi, eram pe sfarsitul lui martie, intr-o zona deluroasa, cu temperaturi foarte mici in aer si pe sol si adancimi foarte mari ale apei. Cat sa fie temperatura la 7 metri? 4-6 grade, nu mai mult! Balta nu e tipul uneia suprapopulate, care se pescuieste mai simplu, mai usor, fara a-ti pune la incercare dibacia in a pacali pesti multi sau pesti mari, e mai degraba o balta mica cu provocari mari. Are agataturi, adancimi mari, hrana naturala, populatie de peste mare decenta, deci nu-i deloc o balta usoara.
 
 
 
Ca veni vorba de provocari, pentru administratorul baltii cred eu ca e o mare incercare sa se inhame la o asa afacere, pentru ca la noi, la pescuit, lumea inca iubeste sa aiba sacosa plina decat sa aiba sufletul curat. Balta ofera liniste, peisaje, peste, insa pentru toate astea administratia munceste de zor si e pacat sa nu existe intelegere si din partea clientilor. Avand in vedere ca patronul, desi e tanar, s-a mutat pe balta impreuna cu sotia si copilul mic, spune destul de multe despre cat se confunda afacerea asta cu viata in sine. Revenind acum la concurs, asa cum spune si titlul, eram pe "Green" si ne-a prins o vreme "Grey" de la inceput pana la final. Vazand tipul de nori si continua lor dezvoltare la marginea dealurilor, nu ma gandeam ca poate sa ploua 48 de ore non-stop. Domne', norii vin, dar se si mai duc ... astia de ne-au prins sub ei la concursul de fata, parca nu s-ar mai fi dus niciodata.
 
 
 
La startul competitiei, care trebuie specificat, a fost una fara o miza financiara, avem atat pescari cunoscuti cat si pescari mai putini cunoscuti.
 
 
 
 
 
Dintre cei cunoscuti, pe langa echipele Mincinosii - Coco Popescu, Glory of Carp - Duduman Florin - Stancu Nicusor, CPK - Ciprian Ene - Cosmin Clinci, am observat membrii ai unor cluburi care se vor infrunta pe balta asta in Turneul celor 6 cluburi, veniti sa ia pulsul, cum se spune, respectiv echipele Gabi Tomulescu - Gabriel Subtirica - Alex Matea, reprezentand The One Team si echipele Denis Paffoni (Nicola Comanele) - Alex Jurebie - Raphael Postu, Razvan Gheorghe - Bax - Cristian Alexandru, Otto - Toma Vasilescu - Ciprian Grigore, reprezentand Fair Play Fishing Club.
 
 
 
Cu exceptia hranei calde de nota 10 asigurata de familia Comsa, a ploii necontenite si a faptului ca toata lumea si-a vazut de pescuit in conditiile date, nu prea mai ramane nimic “surprinzator” de comentat. Nu a existat incrancenare pe balta si nici suspiciuni, caracteristice concursurilor cu miza.
 
 
 
Balta a fost impartita in 3 sectoare zonale, a cate 6 standuri fiecare. Pe fiecare sector, in functie de clasamentul de cantitate si cel de calitate (best 3, hotarare luata de comun accord cu toti participantii, in urma modificarilor climatice), s-au desemnat locurile 1 si 2, iar pentru a desemna echipa catigatoare la general, clasamentul s-a intocmit in functie de punctele acumulate in cele doua clasamente, de pe intreaga balta.
 
 
 
Astfel, castigatorii sectorului A, Denis Paffoni (Nicola Comanele) - Alex Jurebie - Raphael Postu, cu un total de 33,66 kg din 9 pesti, au fost desemnati si castigatorii la general. Sectorul B a fost castigat de Iulian Ciobescu - Neagu Bogdan - Ivan Alexandru, iar sectorul C a fost castigat de echipa Tudoran Bogdan - Neicu Robert - Anghel Marius. Cum ii "sade" bine romanului, la final de concurs, impartasindu-si din momentele si experientele petrecute pe balta, festivitatea de premiere a adunat pe toata lumea in jurul unui delicios gratar.
 
 
 
Cu speranta ca poate alta data cand vom reveni pe aceasta mica si cocheta balta, vremea ne-o va arata in toata splendoarea ei (ca nu degeaba i se spune Paradisul Verde) ne luam ramas bun de le primul concurs de pescuit al anului – Cupa Amicala 2015, desfasurata in conditii mai "Grey" pe Green Paradise.
Multumesc familiei Comsa pentru suportul acordat.
 
Tuturor toate cele bune!
 
 
 
gor965
George Iorga 
 
Vezi desfasurarea concursului si intreaga galerie foto
6 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.