Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Presa, copiii si mondialu’

vineri, 5 septembrie 2014
In noiembrie 2005 aparea acest numar al revistei Aventuri la Pescuit. Pe langa coperta, publicatia continea si un amplu reportaj de la mondialul de crap disputat in Belgia, semnat de redactorul sef, Sorin Dragoi. De unde si pana unde? Aventuri la Pescuit S-ar putea crede ca primul rezultat international adevarat repurtat un an inainte, in 2004, de echipa Romaniei in Portugalia (vice-campioana mondiala) a starnit interesul celui mai important vector pescaresc al vremii, AVP, iar publicatia a trimis in Belgia un foto-reporter, ba chiar pe redactorul sef, pentru a aduce in fata cititorilor un subiect arzator si deosebit de interesant. Aiurea… Adevarul e altul. Din ratiuni instinctive de marketing, impreuna cu regretatul Cornel Rosioru, am considerat ca trebuie sa ne straduim sa aducem in atentia publica aceasta disciplina noua pe vemea respectiva. Ne interesa in mod direct vizibilitatea, din toate punctele de vedere: sponsori din domeniu si din afara acestuia, dezvoltarea fenomenului in general si a competitiei in particular, viitorul si – de ce sa nu recunosc – imagine pentru noi. Imagine care urma sa ne ajute in vanzarile ulterioare ale magazinului Senzor. Cu alte cuvinte, aveam tot interesul sa aparem in presa serioasa de specialitate. Prin urmare, am lansat o invitatie revistei Aventuri la Pescuit, onorata chiar de redactorul sef, Sorin Dragoi. Ne-am ocupat de toate cheltuielile: avion, cazare, masa. Anii urmatori, in 2006 – Portugalia si 2007 – Serbia, am repetat initiativa si l-am invitat pe Florentin Iuga sa se alature lotului national pentru reportaje video. Pentru ca, inca o data, ne doream vizibilitate si trebuia sa facem eforturi pentru a obtine. Nu eram fotbalisti sa ne caute presa. In ceea ce ma priveste, tot ce ma interesa in 2005 era competitia, echipa nationala si rezultatul. Si pentru ca nu-mi statea capul la facut fotografii si redactat reportaje am apelat la un profesionist. Care si-a facut treaba. Mai mult, Rosioru a reusit sa convinga si o echipa de filmare a TVR-ului sa faca deplasarea in Belgia, in conditiile in care acestia si-au rezolvat problema transportului (au venit cu o masina) iar noi le-am asigurat gazduirea. Articolul lui Dragoi de la mondialul belgian, de unde puteti vedea fragmente-facsimil, este un motiv de nostagie pentru personajele principale si sterilizeaza un pic memoria, rasfoind o pagina prafuita a istoriei crapiste nationale. Fara sa aiba vreo prietenie cu vreunul dintre noi, Sorin a scris povestea acelui mondial si chiar si-a permis sa faca cate o scurta descriere fiecarui membru al lotului.
Si ar mai fi ceva. Putem vedea in componenta delegatiei, pe langa cei 8 pescari si 2 manageri, inca doi pusti, Mihai Pripon si Bogdan Dragan, la vremea respectiva – din punctul meu de vedere – cei mai promitatori tineri pescari de crap din competitiile romanesti. LV-ul a crezut alaturi de mine in cea mai profitabila investitie din istoria omenirii. Copiii.

Andrei Vladeanu Aventuri la Pescuit P.S. Intamplator sau nu, Mihai Pripon (Mitanu’) si Bogdan Dragan (Maiutoiu’) nu mai sunt copii si au ajuns in 2014 pescari de baza ai lotului national. Le doresc intelepciune. Pentru ca rezultatele vor veni.
7 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Comentarii
  • vineri, 5 septembrie 2014 15:50

    Alexandru Florin Dinu : Da nene, asta e un articol foarte reusit!

  • vineri, 5 septembrie 2014 23:05

    Cornel Milea : Asa, da! Alta gasca-n alta traista. Seamana a articol. Bravo!

  • sâmbătă, 6 septembrie 2014 15:11

    vladut mateianu : Andrei cand vrea sa scrie, scrie !!!!! :)) Interesant ar fi si publicarea articolului scris tot de Andrei, intitulat CARPFASHION...si care inca este de mare actualitate ! Ce zici Andrei ?