Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Sunt permise concursurile de pescuit in perioada Starii de alerta? Iata raspunsul Ministerului Tineretului si Sportului

joi, 24 septembrie 2020

Redactia Crapmania.ro a solicitat Ministerului Turismului si Sportului lamuriri cu privire la desfasurarea competitiilor sportive in timpul Starii de alerta, respectand normele de siguranta pentru prevenirea raspandirii Corona Virus.

concursuri pescuit starea de alerta 

Sunt permise intrecerile sportive / concursurile desfasurate in aer liber (pe lac, balta de pescuit) in aceasta perioada?

Da, cu respectarea anumitor restrictii. In Anexa 2 din ordinul comun semnat de Ministerul Tineretului si Sportului si Ministerul Sanatatii privitor la măsurile ce se aplică în perioada stării de alertă în privința activității sportive, mai precis la litera C, sunt prevazute regulile pentru desfăşurarea competiţiilor în cazul sporturilor individuale în aer liber.

Ordinul poate fi consultat aici: Ordin comun MTS-MS 780/1432 din 12.08.2020

Ce numar maximum de participati este permis?

Nu se prevede un numar maximum de participanti, insa se mentioneaza ca in timpul derularii si dupa derularea evenimentului, participanţii trebuie să pastreze distanta sociala de minimum 2 m intre persoane sau cel putin 7 mp pentru o persoana de fiecare data cand nu sunt folosite echipamente de protectie care limiteaza posibilitatea raspandirii Sars-COV-2.

Cati pescari pot sta maximum pe un stand (loc) de pescuit in timpul desfasurarii competitiei?

Ca si conditie generala, ordinul puncteaza ca este permisa practicarea tuturor sporturilor individuale in aer liber, cu asigurarea măsurilor de protectie sanitară a sportivilor, in grupuri de maximum 10 persoane care nu locuiesc impreună. Aceasta prevedere trebuie insa coroborata cu prevederea ca participantii trebuie sa pastreze distanta sociala de minim um2 m intre persoane sau cel putin 7 mp pentru o persoana de fiecare dată cand nu sunt folosite echipamente de protectie care limitează posibilitatea raspandirii Sars-COV-2.

La ce distanta trebuie sa fie situate standurile unul de altul?

Acest aspect nu este reglementat in mod special de ordin, insa distantarea standurilor trebuie sa respecte conditiile enumerate anterior.

Ce alte recomandari sunt pentru pescari?

Ordinul prevede o serie de recomandari ce pot fi foarte utile pescarilor, de la monitorizarea starii de sanatate la sfaturi pentru sosirea participantilor in locatia unde va avea loc competitia sportiva.

pescuit la crap

Crapmania.ro 

Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.