Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Cine este Mišel Zadravec?

marți, 26 februarie 2013
Păr ciufulit, barbă distinctivă, pe umeri tatuaje cu crapi, mereu gata de acţiune. Acesta este Mišel Zadravec. Pescuitul este pasiunea, dragostea şi profesia lui. Este modul său de viaţă.
 
 
 
Copil fiind, dragostea pentru scufundarea cârligului i-a fost insuflată de către unchiul său. De fapt, unchiul a fost cel care a tăiat o creangă dintr-o tufă, a legat de ea o sfoară si a aşezat o lăcustă pe cârlig pentru a-l ţine liniştit pe Mišel. Dar despre echipamentele vremurilor trecute nu are rost să mai vorbim. Totul era fabricat artizanal, din fericire insă peşte era din abundentă pe atunci, deci nu era greu să prinzi unul chiar şi cu un kit simplu. Mišel a primit prima sa undită adevarată de la tatăl său. Pescuitul cu undiţa adusă din Germania era o plăcere, iar pescuitul i-a intrat sub piele.
 
Mišel Zadravec şi-a manifestat spiritul întreprinzător încă din copilarie. Îşi pregătea chiar el pastele pentru momeli. Cu inteligenţă, a amestecat ouă şi fire de bumbac în pastă pentru a o face mai trainică pe cârlig. Iubea mâncarea, deci a adăugat praf de boia şi ulei de dovleac pentru a da un plus de gust. Cât de inovativ! De câte ori mergea la pescuit încerca să găsească o nouă combinaţie, chiar dacă prinsese deja o grămadă de peşti cu momelile sale vechi. A folosit chiar şi ingrediente pentru copt.
În timpul liceului pasiunea pentru pescuit a ajuns pe locul doi o vreme, in centrul atenţiei sale fiind fotbalul. Cu trecerea anilor pescuitul i-a fermecat sufletul din nou. După terminarea şcolii, i-a venit o idee. Ce ar fi dacă şi-ar deschide un magazin cu articole de pescuit in orasul său natal? Astfel Mišel Zadravec s-a dedicat pescuitului pentru totdeauna. In vremurile învolburate din timpul războiului pentru independenţă din 1991, Mišel şi prietenul său au realizat primii boilies făcuţi în casă. Muncă multă pentru 3 kilograme de momeală! Arma de asalt pentru lacurile din zonă era gata. Rezultatele au fost fantastice: nu a rămas nici un lac în care să nu fi prins măcar un exemplar capital de crap sau amur. Procesul de fabricaţie a progresat şi a început producţia propriu zisă.
 
În curând a găsit o noua provocare: a mers peste hotare. Şi cum cea mai apropiată ţară învecinată este Ungaria, aceasta a fost prima sa alegere. Şi aventurile în apele străine au început. Când Mišel Zadravec şi-a aşezat momeala pe fir în loc de cârlig, pescarii locali i-au aruncat priviri ciudate. Şi au fost şi mai surprinşi când el a eliberat peştii capturaţi înapoi îin apă. Mereu şi-a luat cu el prietenii şi încă o face.
 
 
 
Ungaria a fost doar prima pe lista celor mai bine de 10 ţări în care Mišel Zadravec şi-a încercat norocul. În cinci ţări el a prins crapi mai mari de 20 de kilograme. În două ţări i-au lipsit doar câteva grame. Este printre primii 10 pescari Europeni care au capturat cel mai des crapi de 20 de kilograme sau mai mari. De fapt, experţii îl clasifică pe Mišel Zadravec drept unul dintre primii oameni din lume care au capturat crapi mai mari de 20 de kilograme în ţări şi ape diferite. Canalul TV Fishing and Hunting a realizat o emisiune despre el. A fost difuzată pe canalul Duna TV din Ungaria, in Slovacia, România şi Slovenia.
 
Este adevărat faptul că nu a prins încă un crap mai mare de 30 de kilograme, cu toate acestea a trecut cu mult peste 100 in categoria crapilor 20 plus. Trebuie să fii mereu cu un pas înaintea crapilor, spune Mišel. Este ca un joc de sah. Prinzi un peşte după ce faci o serie de mişcări secvenţiale bune.
Învăţarea este un proces ce dureaza toată viaţa, nici chiar Mišel Zadravec nu face excepţie. Poate că nu a pescuit în apele potrivite? Momentan este mai atras de apele mari şi vechi. Anul trecut s-a apropiat de limita magica a celor 30 de kilograme. A terminat sezonul cu un crap de 28,10 kilograme. Într-un singur an a reusit să prindă trei crapi mai mari de 25 de kilograme. Poate că succesul se bazează pe unele ingrediente indispensabile din reţeta boilies-urilor sale. Cu toate acestea nu ar putea lucra fără pescari de testare. Cu ajutorul lor, Mišel a descoperit amănunte importante necesare în realizarea unor momeli bune. Este doar la un pas de succesul absolut.
În 2012 exporta momeli în Italia, Germania, Slovacia, Republica Cehă, România, Ungaria si Croaţia. În continuare duce tratative şi în alte ţări.
 
Drumul spre asemenea rezultate a fost foarte lung, mai ales deoarece Mišel Zadravec este încăpătânat şi perseverent şi doreşte să facă totul pe cont propriu. Şi-a dat seama că acest lucru nu mai este posibil deoarece a petrecut pe lângă, în şi pe apă 180 de zile pe an. I-a venit o idee: ar trebui să organizeze o echipă de testare. Nu a fost uşor: a trebuit să găsească pescari experimentaţi şi să-i convingă ca are materiale şi momeli bune, deoarece aceştia toţi foloseau momeli de fabricaţie străină. În final a reuşit să găsească limbajul comun cu unii dintre ei. Începuturile au fost modeste, dar în curând a urmat succesul la campionatul naţional. S-au calificat chiar şi la campionatul mondial şi Mišel a fost antrenorul echipei slovene timp de un an. Acesta a fost un mare succes, o experienţă bună şi o piatră de temelie pentru viitor.
 
Până acum, Mišel Zadravec a cunoscut mulţi oameni care l-au motivat în drumul său spre vârf. Cea mai mare sursă de motivaţie şi energie o constituie desigur tânăra lui familie, care îi stă mereu alături. Mai mult decât atât, soţia lui Mišel şi cei doi fii ai săi sunt foarte legaţi de ceea ce îi place lui cel mai mult, pescuitul.
 
 
 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Comentarii
Momentan nu există comentarii.