Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Cea mai eficienta solutie impotriva tantarilor

luni, 8 iunie 2015
Exista lucruri in echipamentul standard al oricarui pescar care nu tin strict de pescuit, insa fara de care ne-ar fi uneori imposibil sa ne descurcam. Sa vad dau un exemplu pentru a fi mai clar: lanterna frontala de cap. Lanterna frontala de cap e clar imprumutata din alte domenii, insa fara ea, pescuitul pe timp de noapte ar fi complet altul decat cel pe care il stim.
 
Urmarind aceeasi linie, voi enumera alte cateva produse care pentru mine sunt la fel de importante precum lansetele sau mulinetele: lada izoterma, briceagul multifunctional, dusul solar, robotelul cu acumulator (Powerbank) si, cand pescuiesc plantat in partide lungi si am nevoie sa imi incarc bateria motorului, generatorul.
 
Undeva in lista de mai sus, si-a castigat un loc de cinste si un alt produs pe care il am in trusa de mai bine de trei sezoane: ThermaCell Mosquito Repellent Appliances. Pe scurt, un aparat care indeparteaza tantarii si alte insecte iubitoare de sange.
 
Pana sa descopar eficienta ThermaCell am trecut prin spirale parfumate, diferite sprayuri, betisoare, arderea unei bucati de plastic sau cauciuc samd. Toate functionau pana la un punct si aveau diferite minusuri: spiralele si betisoarele erau complet ineficiente cand adia vantul in directia nepotrivita si mirosul lor devenea iritant cand atmosfera era calma, sprayurile nu aveau niciun efect cand eram transpirat, iar de cauciuc si plastic ars ce sa mai spun.
 
 
 
La sugestia unui prieten, mi-am comandat din Statele Unite un aparat ThermaCell. M-am interesat pe Internet si era clar, de reclama nu ducea lipsa. Mlastinile Floridei, junglele Americii de Sud si trupele speciale erau mentionate in textele de prezentare. In jungla nu am fost, dar am avut de-a face cu tantarii tigrati din Delta Dunarii, care intr-o vara calduroasa acum ceva vreme am avut impresia ca isi propusesera sa ma manance de viu.
 
Dar ce aveam de pierdut, altceva decat niste bani si sa mai bifez inca o lupta pierduta cu marketingul occidental?!
 
Pe scurt, am primit aparatul si in ultimele trei sezoane am avut timp sa il testez. Fie ca a fost vorba de copacii cu ramuri dese de pe malul Sarulestiului in luna august cand am fost imbiat de umbra racoroasa fara sa stiu ca tocmai acolo, la umbra, vampirii bazaitori erau activi cat era ziua de lunga, fie in Croatia unde iarba era inalta, pamantul mustea de apa si tantarii ieseau cu zecile la fiecare pas pe care il faceai prin iarba, ThermaCell a fost acolo sa ma protejeze, sa ma lase sa ma bucur de pescuit, cu mintea limpede, fara sa am parte de iritarea produsa de tantari, care uneori se ridica la nivelul terorii pentru cei cu 'sange dulce'. Nu mai zic ca prietenii cu care eram la pescuit, initial neincrezatori in puterea aparatului si care se laudau cu relatia lor prietenoasa cu tantarii, la 30 de minute de cand incepeau sa fie asaltati de escadrilele infometate sa trageau cat mai aproape de mine incercand sa profite de zona de confort.
 
 
Modul de lucru al aparatului este relativ simplu: o butelie cu gaz intretine o flacara care incalzest o placa metalica pe care este o pastila imbibata cu repelent care se evapora treptat, vaporii formand o zona de protectie impotriva tantarilor de cativa metri in jur. Nimic extraordinar, foarte asemanator cu aparatele care se baga in priza, doar ca la pescuit avem nevoie de mobilitate si rareori ne bucuram de curent electric pe malul apei.
 
 
 
Eficienta ThermaCell vine din ingredientele care intra in compozitia solutiei cu care este imbibata pastila. Substanta principala este D-Cis / Trans Allethrin, un insecticid identic natural cu Pyrethrin, gasit in floarea unei specii de crizantema (clasa Chrysanthemum). Substanta actioneaza la nivelul centrilor nervosi ai insectelor. Daca veti urmari tantarii din zona, veti vedea ca acestia inca au tendinta de a se aseza pe piele, insa ceva ii deranjeaza si nu staruiesc pentru a-si infinge trompa lacoma.
Neexistand contact direct cu pielea, riscul provocarii de alergii sau iritatii este foarte scazut. Vaporii degajati nu au miros si sunt invizibili. Nu sunt toxici pentru oameni sau animale de companie.
 
ThemaCell ofera pescarilor care vor sa aiba o arma eficienta impotriva tantarilor si a altor insecte trei produse diferite: un aparat portabil si doua lampi (ThermaCell Lantern MR-9L si Patio Lantern MR-W9) . Toate cele trei produse functioneaza pe acelasi principiu si tip de pastila, insa lampile ofera in plus o sursa de lumina, dar cu un nivel de mobilitate mai scazut. Buteliile cu gaz si pastilele sunt consumabile si se vand in pachete speciale (ThermaCell Mosquito Repellent Refills).
 
 
 
Asa cum va spuneam, eu am folosit aparatul ThermaCell Mosquito Repelent Appliances, in varianta de culoare verde olive. Optiunile mai includ si culoarea alba sau camo Real Tree.
 
Pentru ca aparatul sa poata fi purtat la centura sau agatat in diferite locuri, va sugerez sa va cumparati si o husa speciala (ThermaCell Holster). Pe langa aparatul in sine, in husa mai incap o butelie de rezerva si 4-5 pastile.
 
Din experienta proprie, va sugerez sa porniti aparatul cu 30 de minute inainte de ora de maxima agresivitate a tantarilor pentru a beneficia de eficienta ThermaCell pe deplin.
O singura pastila ofera protectie timp de 4 ore. O butelie contine gaz pentru aproximativ 12 ore de ardere continua. Aprinderea flacarii se face piezoelectric.
 
 
 
Pentru mai multe detalii si preturi ThermaCell, accesati oferta Big Fish prin click AICI
 
Mai jos puteti urmari si cateva prezentari video ale aparatelor ThermaCell:
 
 
 
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • vineri, 3 iulie 2015 08:16

    bogdan hallas : da...felicitari pt. reclama,dar nu este deloc eficient...l-am probat personal si doar in cort se poate spune ca are efect... Multumesc...