Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Daiwa Tournament Monofil

miercuri, 16 iulie 2014
Pescuiesc cu acest fir pe mulinete de trei sezoane, în varianta 0,35 mm, fără să-l schimb. Apelez la tamburii încărcați cu respectivul monofilament destul de des, atunci când nu trebuie să arunc departe, de obicei pe lângă plauri sau agățături. Nu m-a dezamăgit niciodată și am vă spun de ce.
 
 
 
Din capul locului vreau să precizez că nu sunt plătit de Daiwa sau Arrow International, dar trebuie să recunosc că am privilegiul să îmi aleg sculele și accesoriile pe care le folosesc în partidele mele. În acest mod am ajuns la Daiwa, din punctul meu de vedere cel mai puternic brand din lume în acest domeniu, fiind convins că am la îndemână produse de mare calitate în care cred cu tărie.
 
 
Este cazul firului despre care vorbesc acum. Un monofilament de 0,35 mm, foarte vizibil, rezistent la socuri, noduri și abraziune, fiabil și – un aspect foarte important, cel puțin pentru mine - unul dintre cele mai rigide fire pe care le-am întâlnit vreodata, cu o elongație foarte mica. Nu știu dacă ai e cazul să precizez că o elongație mica a firlui ne ajută enorm în cazul pescuitului în preajma agățăturilor, pentru că, de multe ori în astfel de cazuri, în momentul în care avertizorul a dat primul semnal crapul se află deja în obstacole. Evident, acest lucru se petrece deoarece firul se întinde până în momentul în care suntem avertizași că avem de-a face cu o trăsătură.
 
 
 
În acesta variantă de 0,35 mm pe care am folosit-o în dese rânduri producătorul scrie pe etichetă o rezistență la nod de (numai!) 6,8 kg, cifră care vi se poate părea, nu-i așa?, mică. Personal nu am pus mare preț pe rezistența anunațată de produicătorii de fire, mai cu seamă că am observant de-a lungul timpului tot felul de aberații în acest sens. Adică rezistențe neverosimil de mari, destinate, evident, păcălirii cumpărătorilor.
 
Daiwa Tournament Monofil este un fir adevărat, fabricat în Japonia, foarte fiabil, care nu vă va dezamăgi niciodată în condiții grele de pescuit la crap.
 
 
 
Andrei Vladeanu
5 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • miercuri, 16 iulie 2014 21:04

    giany andrei : eu folosesc acelasi fir dar de 0,28 de 3 ani si nu ma dezamagit, un fir excelent!