Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Lansetele Select Baits - surpriza sezonului 2016

miercuri, 2 martie 2016
La startul sezonului 2016, Select Baits dezvaluie pescarilor rezultatul proiectului intins pe mai bine de doi ani: trei modele de lansete, doua pentru pescuit si una pentru nadire si marcaj.
 
Lansetele Select Baits urmaresc sa ofere un raport echilibrat intre calitate, functionalitate si pret. Nu avem pretentia de a oferi cele mai ieftine lansete de crap din lume, nici pe cele mai bune, dar stim ca in categoria de pret din care fac parte nu sunt prea multi concurenti care sa livreze o calitate asemanatoare. Pentru inceput, gama cuprinde doua lansete de pescuit, Vigor si Potenza, si o lanseta utilitara de nadire si marcaj, Rocket Gun.
 
Toate cele trei modele folosesc in constructie carbon high modulus 1k si 3k, japonez sau coreean, pe o strucura interioara rezistenta din carbon unidirectional. Fibrele de carbon high modulus sunt usoare si rigide, iar cele undirectionale sunt rezistente la efort sustinut si la socuri.
 
Lansetele au specificatii concepute pornind de la cerintele pescarilor romani si speram sa fie primite de acestia cu acelasi entuziasm de care ne bucuram in domeniul nadelor de cativa ani.
 
 
 
VIGOR
 
Vigor este lanseta pe care echipa Select Baits o considera ideala pentru pescuitul crapului datorita combinatiei optime de putere, actiune, greutate si materiale folosite la constructie.
 
Pentru a putea aprecia corect o lanseta trebuie sa plecati de la materialele folosite. Tipul carbonului, inelele, mandrina si elementele de design sunt cele care dau valoare unei lansete.
 
Vigor foloseste pe toata lungimea unul dintre cele mai bune tipuri de carbon high-modulus low resin existente pe piata pentru lansetele de crap, T300 1K, furnizat de gigantul japonez, TORAY. Principalele caracteristici ale acestui carbon sunt rigiditatea, greutatea redusa, densitatea mare si pastrarea calitatilor in timp. Fibra de carbon 1k cantareste cu pana de trei ori mai putin decat alte tipuri de carbon (de ex, 66g la 1k fata de 198g la 3k).
 
Actiunea acestei lansete este semi-rapida, perfecta pentru pescuitul la distanta. In teste, Vigor a inregistrat in mod constant distante de peste 180m. Am ales actiunea semi-rapida in fata celei rapide pentru ca orice pescar sa poata atinge distante maxime fara sa detina o tehnica de aruncare foarte buna. Vigor este o lanseta prietenoasa, potrivita in majoritatea situatiilor de pescuit cu care va puteti confrunta pe malul apei. 
 
Select Baits Vigor este disponibila in doua variante de lungime (3.6m si 3.9m) inelate dupa cum urmeaza:
 
40mm - 30mm - 25mm - 20mm - 16mm - 16mm antitangle
50mm - 40mm - 25mm - 20mm - 16mm - 16mm antitangle
 
Greutatile lansetelor Vigor sunt:
 
VIGOR 12' inel de plecare 40mm: 375g
VIGOR 12' inel de plecare 50mm: 390g
VIGOR 13' inel de plecare 40mm: 445g
VIGOR 13' inel de plecare 50mm: 455g
 
POTENZA 
 
Consideram modelul Potenza ca fiind un adevarat campion al lansetelor din aceasta categorie de pret. Practic, este o lanseta care ofera specificatii care se gasesc de obicei la modele de doua ori mai scumpe.
 
In structura acestei lansete am combinat mai multe tipuri de carbon. La exterior este carbon high modulus 3k, iar pentru straturile interioare am ales tipul unidirectional (UD). Dintre toate tipurile de carbon, cel unidirectional este cel mai rezistent la efort sustinut, iar cel high modulus (1k sau 3k) este mai usor si mai rigid. Cu alte cuvinte, Potenza are o structura interna din cel mai rezistent carbon, iar talonul si segmentul de varf pana la primul inel au fost imbracate pentru rigidizare in carbon 3k.
 
Dincolo de specificatiile tehnice constructive, Potenza are actiune progresiv rapida si test de curbura de 3.75 lbs. Rezerva mare de putere pe jumatatea inferioara si varful cu rata de revenire ceva mai lenta recomanda aceasta lanseta celor care pescuiesc in mod constant cu momitor, saculet sau punga de PVA. Actiunea progresiva incarca treptat lanseta, corectand eventualele lacune de tehnica ale pescarului. Suntem convinsi ca multi pescari vor gasi Potenza ca fiind o lanseta pe care se pot baza si cu care vor ajunge rapid sa faca echipa buna.
 
Cei care au testat Potenza au aruncat in mod constant peste 170m cu plumb de 120g. Cu toate ca nu e o lanseta pur sange de distanta, se descurca mai mult decat onorabil si la acest capitol. 
  
Select Baits Potenza este disponibila in doua variante de lungime (3.6m si 3.9m) inelate dupa cum urmeaza:
 
40mm - 30mm - 25mm - 20mm - 16mm - 16mm antitangle
50mm - 40mm - 25mm - 20mm - 16mm - 16mm antitangle
 
Greutatile lansetelor Potenza sunt:
 
POTENZA 12' inel de plecare 40mm: 389g
POTENZA 12' inel de plecare 50mm: 397g
POTENZA 13' inel de plecare 40mm: 450g
POTENZA 13' inel de plecare 50mm: 459g
 
 
 
ROCKET GUN Spod & Marker Rod
 
O buna lanseta de nadire trebuie sa aiba un raport echilibrat intre greutate, putere, robustete si capacitatea de a-si pastra calitatile initiale in timp. Practic, o astfel de lanseta este considerata calul de povara al echipamentului oricarui pescar de crap.
 
Rocket Gun Spod & Marker este construita pe acest principiu de echilibru. Am incercat sa obtinem cea mai usoara lanseta de nadire cu putere de 5.5lbs, ideala pentru rachetele tip Spomb sau pentru nadirea cu catapulta, in limita unui buget decent.
 
Actiunea este progresiva, cel mai des folosita pentru acest tip de lanseta. Daca ar fi fost rapida, dar la fel de puternica, putini pescari ar fi capabili sa o incarce optim in aruncare si i-ar epuiza rapid datorita efortului necesar. Intentia noastra a fost ca Rocket Gun sa poata fi folosita in mod sustinut la nadire chiar si de pescarii mai putin robusti.
 
Structura include mai multe tipuri de carbon cu calitati si specificatii diferite. La exterior este carbon high modulus 3k, iar pentru straturile interioare am ales tipul unidirectional (UD). Dintre toate tipurile de carbon, cel unidirectional este cel mai rezistent la efort sustinut, iar cel high modulus (1k sau 3k) este mai usor si mai rigid. Cu alte cuvinte, Rocket Gun are o structura interna din cel mai rezistent carbon, iar talonul si segmentul de varf pana la al treilea inel au fost imbracate pentru rigidizare in carbon 3k.
 
Destui pescari de crap doresc sa plaseze pluta de marcaj (marker) acolo unde nadesc, dar pentru acest lucru au nevoie de o lanseta mai puternica decat cele dedicate, capabila sa lanseze spre orizont un plumb de 3.4-4oz plus greutatea plutei. Drept urmare, am decis sa oferim posibilitatea folosirii Rocket Gun-ului si ca lanseta de marcaj pentru distante extreme.
 
Lungimea de 50cm este indicata pe blankul lansetei printr-o trasa cu atat de matisaj verde deasupra mandrinei. Este lungimea ideala de fir pe care o puteti desfasura de pe mulineta cand sondati adancimea apei cu pluta de marcaj.
 
SelectBaits Rocket Gun este disponibila in doua variante de lungime (3.6m si 3.9m) inelate dupa cum urmeaza: 
 
40mm - 30mm - 25mm - 20mm - 16mm - 16mm antitangle
50mm - 40mm - 25mm - 20mm - 16mm - 16mm antitangle
 
Greutatile lansetelor Rocket Gun sunt:
 
ROCKET GUN 12' inel de plecare 40mm: 487g
ROCKET GUN 12' inel de plecare 50mm: 498g
ROCKET GUN 13' inel de plecare 40mm: 549g
ROCKET GUN 13' inel de plecare 50mm: 559g
 
Mai multe detalii despre lansete gasiti pe siteul www.selectbaits.com aici: http://www.selectbaits.com/produse/lansete-si-mincioguri/
 
Crapmania.ro
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.