Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Jurnalul lui gor965: Finala de poveste la Campionatul AGVPS de pescuit.

marți, 28 iunie 2016
Am stat zilele trecute si m-am gandit cum sa rezum pe scurt finala campionatului de pescuit la crap al AGVPS din acest an. Au fost mai multe concluzii de final, mai multe idei, mai multe viziuni, ce sa mai, am avut asa o invalmasala de informatii pe care as fi vrut sa le spun la cald, insa ceva m-a oprit si m-a facut sa astept cateva zile. 
 
 
Uneori e nevoie de o racire a evenimentelor, de o asteptare in urma careia actiunile tuturor pot fi reanalizate, iar mersul lucrurilor sa intre pe un fagas normal, pentru ca altfel se spun cu patos multe lucruri, adevarate sau nu, cu intentie sau nu, cu urmari diferite si regrete pe masura. 
 
 
In sportul asta sunt multe ambitii, multe orgolii, multe socoteli neincheiate, ce fac mereu ca etapa finala sa fie poate cea mai crancena competitie de pescuit la crap de la noi. Sunt multi bani cheltuiti, este mult timp pierdut, mult efort depus, multi nervi consumati, multa oboseala, multa resemnare, multa tristete, dar in final si multa mandrie, multa satisfactie, multa bucurie. 
 
 
Din punctul meu de vedere finala din 2016 a fost cea mai disputata din ultimele 5 sezoane, de cand se concureaza pe Corbu. Cumva valoarea loturilor ajunse in finala s-a echilibrat, diferenta facand-o strategia in exploatarea locului si a nadei corespunzatoare. S-a vazut clar ca populatia piscicola din Corbu a avut altfel de comportamant fata de anii din urma, talia pestilor fiind mai mare iar vremea din timpul finalei fiind mult mai rece fata de normal. Exceptand performanta greu de egalat de acum incolo, infaptuita de catre cei de la Carp United (Champions Carp Club), ei adjudecandu-si pentru a treia oara consecutiv titlul de campioni nationali, un lucru pe cat de inedit pe atat de surprinzator pentru mine l-a reprezentat prestatia lotului Abbara. Ei bine, daca in cazul celor de la Carp United, lumea nu-i vedea sub nici o forma mai jos de locul 2, pe cei de la Abbara, majoritatea ii vedeau in coada clasamentului final. Cumva rationamentul era logic, din 6 cluburi participante, 5 fiind in principiu cei mai mari producatori de boiliesuri din tara, iar al 6-lea, un club al carui nume e legat de comertul cu fructe, nu putea fi pus pe picior de egalitatea cu celelalte. 
 
 
As mai mentiona faptul ca pana in ultima zi de competitie directa, in lupta pentru ocuparea primei pozitii s-au mai aflat si loturile Energy si Senzor, cantitatile mici la care se departajau echipele pe sectorul A dand posibilitatea mai multor cluburi sa recupereze sau sa piarda cateva puncte in clasamentul general. 
 
Urmarind evolutia cantaririlor se poate observa usor ca in clasamentul general, cu exceptia celor de la WLC si Carping, care au avut un start mai lent, celelalte loturi s-au tot sucit si rasucit pe podium, si reamintesc, diferentele la puncte intre ele au fost mai mici ca niciodata. Ca si componenta, loturile Senzor (Mitranescu, Visan, Slave, Constantin, Balan, Babita, Mateianu, Vasile, Bindea, Razvan), Energy (Martoiu, Ureche, Chiscari, Vaduva, Tudose, Ghelase, Spasici, Vranceanu, Ciortan, Talpau) si Carp United (Dragan, Pripon, Barbu, Largeanu, Tudor, Culita, Bontas, Repciuc, Galita, Bunica) au avut in mare masura pescarii de anul trecut, singurul lot cu modificari majore fiind Abbara (Adel, Motaz, Baboieru, Borcan, Petcu, Mirea, Paraschiv, Manitiu, Apostol). 
 
 
In general, faptul ca ai in componenta pescari cunoscuti si foarte buni nu-ti ofera garantia ca luati impreuna, ca si lot, rezultele lor sunt similare cu rezultatele la individual. In competitiile pe loturi conteaza mult strategia aplicata la comun, iar o strategie bazata pe un pescuit in echipe individuale da gres de cele mai multe ori. Nu poti sa te prezinti ca lot si sa ai 3 echipe care pescuiesc fiecare cum cred ele de cuvinta. 
 
 
Ca sa castigi iti trebuie la comun cei trei asi: nada buna, pescari buni, strategie buna. Am scos locul de pescuit din ecuatie pentru ca la concursurile pe loturi, locurile se echilibreaza valoric prin structurarea grilelor. Foarte rar ai ocazia sa ai toate standurile bune sau toate standurile slabe asa ca pentru orice observator al fenomenului mai importanta e strategia de pescuit, modul cum se abordeaza locul, cum se combat vecinii, cum se nadeste, cum, cand si cu ce pescuiesti efectiv. 
 
 
Carp United a avut in mana cei trei asi si deloc intamplator a reusit un hattrick de zile mari. In spatele lor au fost cei de la Abbara care, artistic vorbind, au contracarat cu cele 5 stele ale lor, pescari buni, nada folosita corect, strategie comuna, multa determinare si poate cel mai important lucru al lor, vointa de a arata mereu ca pot sa fie in frunte, indiferent ca pescuiesc de placere sau intr-o competitie atat de grea. Prima data cand am auzit ca Abbara si-a facut lot si merg la CN am spus ca or sa-si rupa capatanile (evident, la figurat vorbind) si se vor lasa pagubasi vazand efectiv cum si cu ce se mananca sportul asta la ultimul nivel. 
 
 
Pai acum 3 ani cine-l vedea pe Adel Abbara pescuind la stilul viteza pe Corbu ce putea sa zica? ...Si uite ca omul si-a invatat lectia, a trecut manager, si-a adus in lot pescari buni si a fost la un pas sa faca cea mai mare surpriza din ultimii ani! L-am vazut suparat la final si cunoscand implicarea de care a dat dovada in ultimii ani, sponsorizand, sustinand, si contribuind activ la multe evenimente din fenomen, n-am stiut exact daca rezultatul finalei il determina sa renunte sau il va ambitiona mai tare sa arate ca anul asta n-a fost o intamplare, ramane de vazut. 
 
 
Cred ca rezultatul lor a taiat putin si din fastul titlului al 3-lea consecutiv reusit de Carp United, si chiar si din imaginea data de buna prestatie a loturilor Energy si Senzor. La final a ramas senzatia aia ca s-a decis titlul pe muchie de cutit, ca puteau sa castige oricare si ca doar a lipsit un dram de noroc, sau un dram de combatitivitate. Faptul ca unele echipe au pescuit mai abitir sau mai cu lentoare pe finalul concursului a dezvoltat scenarii pe cat de diverse pe atat de contradictorii, fiecare privind din unghiul sau, sau formandu-si propria imagine. Orgoliile foarte mari si setea de succes fac de multe ori ca orice actiune de pescuit a adversarilor sa para suspecta. Spre exemplu, n-as putea sa justific faptul ca o echipa din lotul X favorizeaza o alta echipa din lotul Y pe un sector, in conditiile in care pe alt sector lucrurile stau invers, echipa lotului X incurcand in clasament echipa lotului Y. 
 
Una peste alta, pescuitul pe loturi are in strategia de desfasurare si astfel de practici, cand, in mod indirect, poti avea avanataj sau poti pierde atunci cand intre tine si adversarul direct se interpun alte achipe, aflate in afara luptei directe pentru podium. Eu unul retin in general aspectele placute din desfasurarea unui concurs, ca de, ma mai ocup si de fotografie si amintirile care raman sunt din zona asta. 
 
Nu vreau sa incarc pe nimeni cu amintiri negative, nu-mi place sa furnizez imagini care sa trezeasca peste ani sentimente de suparare, ura, dezamagire in exces. Intotdeauna ultima faza a CN-ului la crap va fi tensionata, indeosebi spre final, poate nu pentru toti, dar pentru cei care sunt in zona podiumului sigur pescuitul se va face mai incrancenat decat de obicei, asa ca invariabil, mereu vor aparea discutii despre cum, cand, cu ce si de ce au pescuit ceilalti. Cand ajungi sa nu depinzi de jocul rezultatelor inseamna ca esti cel mai bun! Felicitari castigatorilor, membrii lotului Carp United (Champions Carp Club), pentru uriasa performanta facuta si mult fir intins in Franta la mondiale.
 
 
Felicitari lotului de pe locul II, Abbara Carp Club pentru abnegatie si efort. Felicitari loturilor Energy si Senzor pentru darzenia de care au dat dovada, ele disputandu-si locul 3 pana la ultimul cantar, diferenta facand-o greutatea unui peste mai mare. Felicitari pentru participare loturilor Carping si WLC. 
Nu stiu ce va fi la anul, cati vor mai participa, care va fi structura de campionat, e cert insa ca membrii nucleului asta “dur” din fenomen vor fi mereu acolo, unii sa-si apere titlurile, altii sa-l cucereasca pe primul pentru intaia data. 
 
Tuturor, toate cele bune!
 
 
gor965
George Iorga 
5 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.