Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Jurnalul lui gor965: Glorie si faima, cu un fir de par!

marți, 14 octombrie 2014
Cu ceva timp in urma s-a incheiat, pe Hermes Peris, cel mai puternic concurs initiat aici, de la debutul baltii in sistemul competitional pana in prezent. Data fiind valoarea per ansamblu a echipelor participante, putem spune ca a fost unul dntre cele mai tari concursuri din tara din acest an. Deasemenea, valoarea premiilor puse in joc (fond de premiere pe la 16.000 euro), claseaza concursul intr-un top al celor mai disputate evenimente din domeniu. Concursul a beneficiat in preambul de o seara festiva, desfasurata intr-o locatie deosebita, pusa la dispozitie de familia lui Florin Masu, patronul baltii.
 
 
 
 
Eu, privind prin prisma spectatorului de moment, uimit de aspectul locatiei, consider ca am asistat la unul dintre momentele rare de socializare intre pescarii de competitie, care se intalnesc inainte de debutul unui concurs si traiesc cateva ore impreuna, la aceeasi masa, intr-o atmosfera deosebita, facand abstractie de faptul ca inainte si dupa acest moment, au fost si vor fi adversari pe balta.
 
 
 
Organizatorul concursului, in persoana lui Iohann Kraus, a tinut sa multumeasca atat pescarilor prezenti, familiei Masu, in calitate de gazda si administrator al baltii, cat si sponsorilor care isi aduc aportul din plin la desfasurarea si dezvoltarea pe mai departe a unor astfel de competitii sportive. Cu aceasta ocazie s-au acordat cateva trofee onorifice firmei Navitas (reprezentata de Stefan Avram), firmei Abbara (reprezentata de Ali Motaz), baltii Hermes Peris (reprezentata de Florin Masu) si clubului Claumar Insoft (reprezentat de Cristi Aciubotaritei si Claudiu Popa). S-au cinstit oamenii, s-au mancat doi berbecuti la protap, s-a cantat, s-a dansat, apoi la miezul noptii s-a dus fiecare la odihna pentru ca urma a doua zi sa inceapa concursul. E drept ca unii au plecat mai greu de la mese, dar au mizat probabil sa-si bazeze strategia de inceput pe clasica zicala: cei din urma vor fi cei dintai.
 
 
 
Dimineata urmatoare toata lumea in par, prezenta pe balta la tragerea la sorti a standurilor de unde fiecare spera sa se aleaga cu un loc cat mai bun. Dupa tragerea la sorti nu prea parea nimeni favorit, mai ales ca sistemul de punctare a celor mai mari 10 pesti, da sanse reale si locurilor considerate mai slabe, durata concursului fiind suficient de mare pentru ca pescarii sa poata selecta exemplarele mai rasarite, prin pricepere, cu ajutorul nadei, al tehnicii, etc.
 
 
 
Ma rog, asa parea treaba la modul teoretic, pentru ca practic, balta sau mai exact comportamentul ei, nu prea a semanat cu ce vazusem in concursurile precedente.
 
 
 
Frecventa trasaturilor si talia pestilor a fost mai mica decat de obicei, iar prima motivatie parea faptul ca in zilele precedente pe lac mai avuse loc un concurs, lucru dovedit de cateva capturi ce eliminau resturi de porumb, la concursul de fata nadindu-se si pescuindu-se exclusiv la boilies. Zona din spate mergea mai bine, aici prinzandu-se exemplare mai mari in primele 3 zile, cand locurile 1,2 si 3 din clasament erau de pe standurile 33,36 si 38.
 
 
 
Ulterior nivelul apei a inceput sa creasca, initial , datorita volumului de apa mai mare ce venea de la balta din amonte ca apoi sa scada datorita faptului ca de sus nu a mai venit apa iar la scurgere pare sa fi fost o problema. Ori a fost lasat prea mult sa curga si nu s-a controlat nivelul ori cineva, cum a mers vorba pe balta, a ridicat intentionat vanetii.
 
 
 
Au fost standuri care practic au “murit” la jocul asta al apei, dar au fost si standuri care nu au parut afectate prea mult. Nu pot sa nu amintesc ca echipa care in final a castigat concursul, a prins peste constant, fie ca apa a crescut, fie ca apa a urcat.
 
 
 
Ca veni vorba de castigatori, Andrei Gavanescu, Robert Sorban si Dani Dan, ei sunt asa, un fel de mix de tinerete cu experienta. Dani Dan, pentru cine nu-l cunoaste personal e un fel de Ilie Moromete al pescuitului, trecut prin toate furcile caudine si mai toate starile de agregare ale unui suflet patimas, pe care competitiile de pescuit l-au prins in mreje. La fel ca Ilie Moromete, despre care literatura mentionaeza ca e primul taran filozof, Dani Dan e primul personaj din pescuit pentru care toate competitiile sunt la fel ... incep cu un dop de rachie si ... nu se mai termina. Plecat ultimul de la petrecerea de deschidere, Dani lasa impresia ca se simte pe balta ca pestele in apa, indiferent ca multi il considera mai putin pescar si mai mult consumator, mai putin valoare si mai mult sponsor, eu l-am vazut in toti anii de cand il stiu, muncind, dand sfaturi, pescuind pur si simplu, facanad in stand orice si oricat pentru echipa ca sa iasa bine. E genul - ori la bal, ori la spital, adica daca e de munca isi rupe carca si daca nu e, macar sa se simta bine. Coechipierii lui veneau dupa alte doua locuri doi pe aceasta balta asa ca experienta lor impreuna cu a lui Dani au dat rezultatul scontat.
 
 
 
Vorba lui Badica...au ratat doua locuri 1 mici ca sa ia un loc unu mare. Intr-adevar, locul 1 la acest concurs a fost mare ... si cupa a fost mare si premiul castigat. Intregind podiumul, pe locul al doilea s-a clasat echipa Intercarp Fishing formata din Florin Amaritei, Florin C-tin si Adrian Voicu (alt personaj din carpfishing, zis si Botezatu), iar pe locul al treilea , obtinut in extremis la ultima cantarire, s-a clasat echipa Buji Baits - Florin Brailean, Sorin Dragomir si Radu Vilau.
 
 
 
In premii au mai intrat, locul 4 - Felix Roman, Ionica Amariei, Stefanescu Eugene, locul 5 - Claudiu Pascu, Remus Munteanu si Virgil Zait (acestia pescuind pentru prima data pe aceasta balta) si castigatorii premiului de captura, echipa Claumar Insoft formata Cristi Aciubotaritei, Claudiu Popa si Pelete Florin (cel mai mare crap din concurs cantarind 17,90 kg).
 
 
 
Cu promisiunea ca pe viitor se va modifica deversorul astfel incat nivelul apei sa ramana constant, iar populatia piscicola va suferi imbunatatiri privind exemplarele mari, administratia baltii si organizatorul concursului au tras cortina peste acesta frumosa si disputata intrecere. Cred eu ca formatul concursului e bun, selectiv, atragator si va beneficia in viitor de o mai mare cautare, devenind unul din concursurile clasice de la noi.
 
 
 
Dupa ce-am scris randurile de mai sus, am fost la un alt concurs, pe Moara Vlasiei, al carui format a avut un succes atat de mare incat in mai putin de 2 luni bifam a doua editie a acestuia. Best Carps of MV2, organizat de Senzor Team, prin Adi "Forest" Visan, cu sprijinul lui Victoras Petcu, a adunat la acesta a doua editie niste nume grele din pescuitul de competitie de la noi.
 
 
 
De mentionat ca nu a fost vorba de un concurs cu premii in bani, asa ca mai rar apuci sa vezi pe lista echipe de la cluburi puternice precum, Carp United, WLC, Senzor Team, Green Lake, Abbara, Claumar Insoft, etc., intrecandu-se pentru cupe si glorie.
 
 
 
Mai mult, dat fiind sistemul de punctare, la calitate, pe cei mai mari 10-7-5 pesti, in functie de sector, concursul parea o confruntare live intre producatorii de bile, pe balta fiind prezenti Bogdan Dragan (BD Baits), Marian C-tin (X-treme Baits), Vladut Mateianu (Senzor), Dragos Sinca (WLC), George Alexandru (4Carp), Cornel Serbu (DreamBait). Ca sponsori de sector am avut Carping pe A-uri, BD Baits pe B-uri si Senzor pe C-uri.
 
 
 
Fata de editia precedenta, vremea a fost mai mohorata, rece pe alocuri, dovada si faptul ca pe unele locuri din sectorul C, pescari cu experienta, nu au putut prinde cei 5 pesti cu care sa puncteze in clasament. E un loc acolo in C care da de furca oricarui pescar ... a fost si George Slave pe el, au fost si Nicu Cioara si Virgil Zait, si Iulian Petre, si Mitranescu ... acum a picat nea Cornel Serbu... si l-a dovedit si pe el. Ce sa-i facem, asa e in pescuit, uneori prinzi, alteori ... vezi cum prind altii!
 
 
 
Pe langa vremea care a a fost departe de cea de la prima editie, in primele doua zile cu ploaie si burnita, lucrul ce parea diferit si care iesea cel mai mult in evidenta a fost dupa cum subliniam mai sus daruirea si ambitia anumitor echipe ce pareau a avea meciul lor. Imi spunea George Slave la sfarsit ca nu se astepta sa fie atata incrancenare si sa se depuna atata efort fizic (la nadit, la pescuit, stat fara somn) la un concurs cu premii doar in cupe.
 
 
 
Evident, trebuie remarcat si faptul ca printr-o conjuctura a sortii au picat unii langa altii pe sectorul A, multi pescari buni,care au pescuit de nebuni pana in ultimul moment, pentru ca in clasament diferentele erau mici intre echipe, iar un peste mai rasarit le putea arunca de la coada direct pe podium.
 
 
 
Ca exemplu, echipa castigatoare pe A, WLC Carp Team, Dragos Sinca, Mihai Mahera si Aldo Ivan, la jumatatea concursului era pe ultimul loc din sector, iar spre final aveam la un moment dat cele 3 echipe de pe podium cu diferenta intre 1 si 3 de vreo 900 de grame. Cum pe Moara Vlasiei 2 toata lumea stie ca sunt pesti mari si multi, e de inteles ambitia, abnegatia si daruinta cu care s-a pescuit pana la final in cautarea capturii care sa asigure primul loc pe podium.
 
 
 
De aici de sus, de pe prima treapta a podiumului vin ulterior aprecierea, gloria, faima, respectul ... si toate astea plecand de la un fir de par si-o biluta magica. De unde la concursul precedent era asa o liniste apasatoare, ca nici magarul de la Moara nu mai ragea (l-au vandut, o fi dat coltu, cine stie, treaba e ca i se simte lipsa), acum zbarnaiau cobrele mai rau ca la CN !
 
 
 
Pe B-uri a castigat oarecum asteptat echipa Green Lake formata din George Alexandru, Iulian Petre si Adrian Ghita, iar pe C, o alta echipa Green Lake: Georgescu Nicu, Ionescu Marian si Pate Florin.
 
 
 
Media cea mai buna a inregistrat-o echipa castigatoare de pe A, cu 106,38 kg din 10 pesti iar captura concursului a fost a echipei Marian C-tin, Sorin Doroftei, Cosmin Carp, cu un crap ce a cantarit 15,77 kg. Iata cum, pe doua genuri diferite de concurs, daca ai distributia asemanatoare, iti ies si regia si scenariul la fel ... in definitiv, intr-o competitie, cand e vorba de mandrie, respect, glorie sau faima, locul 1 e cel care conteaza...cum e retribuit acesta fiind doar o chestiune secundara, irelevanta uneori.
 
George Iorga
gor965
 
 
8 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.