Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Jurnalul lui gor965: La final de sezon!

marți, 9 decembrie 2014
Odata cu scaderea temperaturilor din aer si din apa, se “racesc” cumva si trasaturile crapilor vizati de pescari.
 
 
 
Concursurile de final de sezon se disputa pe baltile care au cea mai mare densitate de crap la hectar, iar ca o regula generala aparuta in ultimii 3 ani, clasamentul unui concurs desfasurat in conditii de sfarsit de toamna - inceput de iarna, tine cont doar de cei mai mari pesti prinsi. Nu prea mai are nimeni chef sa se intreaca la cantitate, sa stea sa nadeasca, sa schimbe des lansetele, sa faca sute de drill-uri, in conditiile in care afara ploua, bate vantul, sau mai rau, ninge. Concursurile de calitate, unde se contabilizeaza doar cei mai mari crapi prinsi, sunt un pic mai lejere din punct de vedere al efortului fizic depus si au o incarcatura psihica si emotionala egala sau chiar mai mare uneori fata de concursurile la cantitate.
 
 
 
Ultimul concurs, cu traditie recent dobandita, este Ultimate Winter Challenge, desfasurat pe Moara Vlasiei 2, in conditiile unei vremi in racire accentuata. Chiar daca n-a mai beneficiat de zile insorite ca in editiile din anii precedenti, pe linie de pescuit totul a fost ok, mai ales ca in urma cu 2 saptamani, la Cupa Iernii, pe balta viscolise.
 
 
 
Ca sa fie treaba buna si concursul sa castige in greutate la capitolul traditie, prin amabilitatea administratorului baltii, Victoras Petcu, pe balta a fost pregatit gospodareste un porc de vreo 120 kg. Am avut ca prim bucatar pe maestrul Baros, iar ca prim macelar pe Nae Badulescu. Apropo de nea Nae, care a venit singur la concurs si a picat pe C-6 (ptr. cine nu-l cunoaste – este unul dintre cei mai vechi pescari de crap din Romania), cat timp el parlea porcul, i-a tras un crap frumos la o lanseta. Fiindca nu era nimeni in stand la el sa faca dril, iar pestele intra peste firele din alte standuri, au incercat vecinii sa-l scoata. Din pacate pestele a fost scapat la minciog, ocazie cu care vecinii au vazut montura si momeala de la carlig a lui Nae. Ce fineturi ... ce bile mici de 10 ... Nae avea o bila sanatoasa de 24 cioplita si la aia i-a tras crapul pe celebrul stand C-6.
 
 
 
Cand am revenit de la prima cantarire si l-am intrebat pe nea Nae de ce pescuieste cu asa momeala mare mi-a spus zambind: "... mai, eu prind 5 pesti cu aceeasi bila, da' acum important e sa facem porcu'!" :) Si uite asa, nea Nae, a pescuit prima parte a concursului in “bucatarie”, transand porcul traditional de Winter Challenge MV2. Tot la capitolul culinar, amintim si sponsorizarile sotilor Sandra si Ionut Burcea si a lui Irinel Bunica. Adevarul e ca “bucataria” lui Baros a functionat non-stop si cei prezenti pe balta au putut beneficia de cateva gustari calde pe durata intregului concurs.
 
 
 
Revenind la competitia in sine e de remarcat media pestilor prinsi si faptul ca pe fiecare sector s-au prins crapi mari. Captura de pe sectorul A a cantarit 18,375 kg, captura de pe B a cantarit 17,20 kg, iar cea de pe C a cantarit 16,75 kg.
 
 
Locul 1 pe A-uri a revenit echipei Stan Madalin, Ionut Gheorghe, George Ilinca, cu un total de 114,575 kg din cei mai mari 10 crapi.
 
 
 
Pe B-uri castigatoare a fost echipa Claumar Insoft Carp Team – Radu Lixandru, Mihai Alexandru, Ionut Voicu, cu un total de 86,65 kg din cei mai mari 7 crapi (aici mentionez eu ca ei au avut media cea mai buna de pe toata balta, suma celor mai mari 10 crapi ai lor fiind 117.20 kg).
 
 
 
Pe sectorul C a castigat echipa Ioan Fratila, Silviu Ghetner, cu un total de 51,60 kg din cei mai mari 5 crapi. Ca fapt divers, echipa castigatoare pe C-uri, a pescuit pe acelasi stand si cu o saptamana inainte, cand s-a desfasurat alt concurs, Big Carps Trophy, de la care au plecat atunci ca si castigatori ai premiului ptr. captura de sector. Daca la concursul de fata premiile ar fi cumulat, ei ar fi castigat si acum premiul ptr. captura, avand pe fisa cel mai mare peste de pe C-uri, respectiv crapul de 16,75 kg. Ca veni vorba de acest crap, ca si captura a sectorului, nepremiat insa din motivul mai sus aminitit, necumularea premiilor.
 
Am asistat la premiere la un gest frumos facut de echipa Repciuc Nicolae, Virgil Zait, Claudiu Pascu, care erau indreptatiti de regulament sa primeasca premiul ptr. captura de sector pe A-uri (avand al 4-lea crap ca marime de pe sector, in conditiile in care ceilalti 3 crapi apartineau echipelor aflate deja pe podium), dar care au considerat ca e mai corect sa cedeze trofeele celor care de fapt si de drept au prins cel mai mare peste din sectorul lor (si din concurs).
 
 
 
Finalul ne-a prins pe toti in jurul gratarului lui Baros, punand la cale ultima intalnire din an, care se organizeaza daca vremea tine cu pescarii ... respectiv asa numitul concurs Cupa Revelionul Pescarilor. Zicem noi ca e concurs, ca mai degraba e un pretext de a fugi de-acasa si a petrece cu prietenii cateva ore (sau zile) cu gratare si bautura, tinand niste lansete intr-o apa care sta sa inghete.
 
 
 
La Revelionul Pescarilor se contabilizeaza victimele nu capturile, iar anul asta n-a facut deloc exceptie scorul fiind undeva pe la 6 flacai cazuti la datorie si vreo 3 crapi inghetati pusi pe mal. In ceaune nu s-a mai facut mamaliga, ci tochitura si gulas, iar in sticle au avut pescarii lichide tari, distilate, cu grade multe sau mai putine, cu arome imbietoare, naturale, de fructe, cu culori vii, aprinse ... numai baietii aia care au cazut in transee pot sa va spuna si cum erau la gust, ca tare le mai erau dragi si tare s-au mai luptat cu dansele.
 
 
 
Si uite asa, am pus punct unui an plin de competitii, pentru unii cu succese, satisfactii, bucurii, pentr altii cu regrete sau vise neimplinite... dar, in lumea asta, a noastra, toti participantii sunt castigatori.
 
Sa fim sanatosi cu totii si ne-om vedea din nou la anul, pe malul baltilor, la alte si alte competitii daca nu la fel de frumose, poate si mai mari si mai frumoase ... viitorul promite asa ceva.
  
 
George Iorga
gor965 
 
8 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.