Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Jurnalul lui gor965: Pescuitul intre performanata si placere

luni, 16 mai 2016
Povestile de succes apar o data cu aportul unor oameni implicati in ceea ce fac, o data cu inspiratia si pasiunea lor manifestata in ideile pe care le au, le dezvolta si le duc la bun sfarsit in domeniul in care activeaza. Oarecum inevitabil, o poveste de succes apare mereu acolo unde se trece limita dintre placere si performanta. Acum doua saptamani am avut placerea sa asigur latura fotografica in cadrul unui concurs de socializare organizat de firma GEWISS pe balta Moara Vlasiei 2.
 
 
Trec peste amanuntele in care ar trebui prezentata conjunctura in care am ajuns la acest concurs, eu si cativa arbitri care de obicei ne manisfestam in cadrul competitiilor private si remarc cateva aspecte sesizate din start. In primul rand, concursul nu era la prima editie, in trecut Cupa Gewiss avand editii desfasurate pe diferite balti din tara. Apoi, numarul de echipe invitate la start a fost de 55, printre pescarii prezenti aflandu-se doar cateva nume intalnite si in concursurile consacrate de pe la noi. Organizatorul, cu staff-ul aferent, condus de Dan Rosu, un domn foarte amabil, jovial, plin de energie, a avut tot timpul situatia sub control, acreditarea echipelor, tragerea la sorti si ulterior concursul in sine desfasurandu-se fara cusur.
 
 
Alt aspect de evidentiat ar fi gradul de intelegere afisat de catre concurenti care au respectat intocmai cerintele si obligatiile ce le-au fost mentionate la inceput, pe langa regulamentul competitiei existand si un regulament al baltii.
 
 
Recunosc ca n-am vazut pe viu niciodata atat de multa lume pe balta Moara Vlasiei 2 si care sa se comporte atat de ordonat, fara masini in stand, fara drum blocat, fara certuri legate de dierctii de pescuit si tot asa.
 
 
Sincer, m-a surprins enorm acest amanunt. Acum, dupa cum au mers lucrurile era clar ca si organizatorul, cat si o mare parte din participanti au fost surprinsi de potentialul lacului. Nu doar ca s-a castigat cu peste 360 kg prinse in 27 de ore, dar s-au capturat pesti mari de catre pescari care n-au mai avut niciodata astfel de experiente. Ca sa-l citez pe cel care a facut prima data fotografie cu captura concursului, cantarind peste 17 kg - "nici cand m-am insurat n-am bucurat asa de tare!".
 
 
Faptul ca au rupt mincioguri sau ca au ramas fara saci de pastrare au fost detalii care ne-au facut sa zambim si sa ne bucuram la randul nostru de bucuria lor. Probabil, in trecut, locatia de desfasurare a cupei n-a putut oferi nici pe departe satisfactiile oferite de o balta cu cea mai mare densitate de crap mare, precum e Moara Vlasiei 2. 
 
 
E drept, toata tarasenia asta implica niste lucruri in plus pentru concurenti. Cei care vor sa castige trebuie sa fie constienti ca trebuie sa fie mult mai bine pregatiti cu nada si echipament.
 
 
Revin insa la consideratiile din titlu si ma gandesc ca totusi, scopul concursului e acela de a oferi posibilitatea colaboratorilor firmei organizatoare de a socializa impreuna pe balta, de a concura in limitele unui fair play desavarsit, de a se bucura de o iesire in natura si mai ales de a avea parte de capturi memorabile. 
 
 
Toate astea sunt posibile pentru ca participantii vin invitati cu placere, iar pentru ca locatia iti permite, poti trece usor de la un pescuit de placere, reconfortant, la un pescuit de performanta, in regim de competitie. Initial am vrut sa scriu despre concursul asta la fel cum scriu despre celelalte, insa mi-am dat seama ca in afara de de Florin Petcu, pescar de competitie, pe care il gasim in echipa care a castigat concursul, pe ceilalti de pe podium nu-i cunosc personal si nici nu i-am mai vazut la vreun concurs de crap. 
 
 
Mie, 'anonimatul” asta coroborat cu rezultatele de pe balta mi-au lasat o impresie fantastica. Fata de ideile pe care mi le faceam la inceput, cum ca: sunt multi, nu sunt foarte experimentati, sunt multe fire in apa, nadeste fiecare cu ce are si n-or sa prinda cine stie ce, rezultatele finale mi-au cam dat parerile peste cap.
 
 
Fotografiile facute vorbesc de la sine si ca sa trag o concluzie de final, pescuit de placere poti face mereu, oriunde, oricand, insa sa faci in paralel si pescuit de competitie ai nevoie de o balta buna si-o organizare pe masura. 
 
Chestiile astea le-am intalnit pentru prima data la acest nivel si la un astfel de conurs, la Cupa GEWISS 2016, desfasurata pe Moara Vlasiei 2, unde staff-ul organizator cu sprijinul lui Victoras Petcu au oferit concurentilor ocazia in a-si depasi limitele propuse in materie de pescuit. 
 
 
Toata lumea a avut posibilitatea sa pescuiasca pe o balta de top, cu capturi de top, intr-o organizare de top. Sunt convins ca pe viitor va fi concurenta mare pe locurile de participare, iar rezultatele vor fi pe masura efortului depus in organizarea concursului. 
 
 
Tuturor toate cele bune! 
 
 
gor965
George Iorga 
4 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.