Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Jurnalul lui gor965: Un suras in plina ... Iarna!

luni, 5 mai 2014
Cupa Primaverii desfasurata pe Moara Vlasiei 2 este o competitie care marcheaza de obicei startul sistemului competitional pe anul in curs. Aflata la a VIII-a editie, Cupa Primaverii din acest an "a inceput vara si s-a terminat iarna". Suna haios, dar asa a fost.
 
 
 
 
Stim ca primavara e un anotimp capricios, insa de cativa ani, reusim sa prindem in perioada concursului cateva zile cu vreme atipica, extrema pe alocuri. Nici anul asta n-am iesit din tipar si dupa cum spuneam, am inceput concursul intr-o atmosfera mai degraba de vara, cu temperaturi de peste 22 grade si-am terminat in plina iarna, cu manusi in maini, caciuli pe cap, infruntand un vant naprasnic insotit pe alocuri si de picaturi de ploaie. Ca sa trag o concluzie legata de vremea potrivnica, daca mai cadea si putina zapada nu ne-am fi mirat si-am fi spus ca suntem la Cupa Iernii.
 
 
 
Una peste alta, un prim concurs din an pentru multi dintre noi, cu un sistem de punctare nou, menit sa tina in priza concursului cat mai multe echipe. Inceputul a fost oarecum asteptat, pentru ca pe unul din locurile favorite de pe balta a cazut, in urma extragerii din prima mansa, o echipa formata din 4 pescari ce nu mai au nevoie de nici o prezentare: Vio David, George Slave, Emil Paraschiv si Nelu Capitanu. Cum pestele iesit din zona de iernare, de pe apa adanca, era prezent in numar mare pe zona de la padure, cu apa mai mica si mai calda, baietii au dat recital, terminand mansa cu aproape 500 kg prinse in 20 de ore. Dupa cum mi-a marturisit George Slave, puteau prinde cu mult mai mult, dar la un moment dat au renuntat sa mai pescuiasca la cantitate pentru ca aveau nevoie sa prinda si pesti mai mari ce urmau sa-i ajute in clasamentul de calitate. Oarecum surprinzator pentru mine, ei chiar au terminat pe sector cu locul 1 la calitate si locul 1 la cantitate.
 
 
 
Din experientele trecute stiam ca cea mai buna medie a crapilor o dau pontoanele din fata, de la dig, iar pe primul dintre ele pescuia echipa lui Tata Nitu, care la finalul mansei s-a clasat pe locul al doilea pe sector cu 4 puncte (2 la cantitate si 2 la calitate). Sectorul B e castigat cu 3 puncte de echipa Florin Masu - Nicu Dinescu - Iohann Kraus - Ionut Voicu, iar sectorul C este castigat cu 2 puncte de echipa Marian Constantintin - Celmare Robert - Celmare Catalin.
 
Sistemul de punctare, pe categorii diferite de clasament, pe sectoare valorice, cu schimbare de standuri are ca scop principal echilibrarea sanselor de castig in conditiile in care, pe aproape orice balta, de oriunde, locurile foarte bune sunt cu mult mai putine decat cele slabe. Ei bine, pe langa tot acest amalgam de reguli la care pot lucra organizatorii, e un lucru la care nu poti umbla si care tine exclusiv de pescari ... de latura spirituala, "de legatura lor cu Divinitatea", de “bulan” cum se spune popular, atunci cand unora le pune "Al de Sus mana pe cap". La tragerea la sorti in mansa a II-a, echipa clasata pe 1 la general si pe primul loc in sectorul A, a trebuit sa extraga ultima, ma rog, impropriu spus - sa extraga, pentru ca ei s-au ales cu ce-a ramas in urna ... si a ramas cam cel mai bun loc de sectorul B (B1 este primul stand dupa ultimul stand de A, din zona din fata a baltii). Singura problema reala a fost invecinarea dintre echipa de pe locul 1 la general, aflata acum pe B1, cu echipa Dan Mitranescu - Florin Mirea - Catalin Borcan, aflata pe A8. Din rezultatul mansei se observa o diferenta intre aceste 2 standuri de doar 600 grame la calitate si 8 kg la cantitate ...adica, si-au cam impartit pestii cu toate ca erau teoretic pe standuri valorice diferite. Pentru cei din sectorul A, rezultatul a fost mai slab, ei terminand mansa pe locul 6 cu 8,7 puncte.
 
 
 
In schimb, liderii la general, termina pe locul 1 in sectorul B cu 3 puncte. De mentionat ca in aceasta mansa a II-a nici o echipa nu a mai reusit sa castige sectorul cu 2 puncte, castigatorii celorlalte sectoare fiind: pe A, cu 5 puncte echipa Repciuc Nicolae - Mitica Bontas - Bogdan Bagiag, care au pescuit pe A1, iar pe C, cu 4 puncte, pescuind pe C1, echipa George Alexandru - Preda Valentin - Mihai Aldea - Andone Sebastian.
 
La ultima tragere la sorti a standurilor in mansa a treia, scenariul de la mansa a doua se repeta, in sensul in care, “bulanul” dovedit de conducatorii clasamentului general, loveste din nou! Conform regulilor de extragere, echipa de pe locul 1 la general se alege cu ultimul loc ramas in urna, dupa ce toate celalalte echipe si-au extras standul. Cand mai erau 2 bile in urna, C1 si C7, un loc bun si-un loc slab, echipa de pe locul 2, Repciuc - Bontas - Bagiag, extrage C7, iar C1 ii revine lui Slave - David - Paraschiv - Capitanu. Cand e sa ai noroc, ai! E de prisos sa mai spunem ca acestia din urma ies pe 2 pe sector si cu un total general de 9 puncte castiga concursul. Pe locul 2 la general, cu 11,1 puncte, s-au clasat Marian Constantin - Celmare Robert - Celmare Catalin, iar pe 3 cu 14,1 puncte, echipa Repciuc - Bontas - Bagiag. Acestia din urma au prins locul 3 in ultimele minute ale mansei finale (nu aveau decat 4 crapi si practic pierdeau puncte in clasamentul de calitate) devansand echipa Alexandru Mihai - Sandu Podaru - Florin Zgondea.
 
 
 
Lasand la o parte aspectele hibernale ale vremii in care s-a incheiat concursul, la zona de varf a clasamentului a fost ceva caldura pana la final. Intrucat s-au premiat primele 10 pozitii in clasament am avut surpriza sa constatam ca sunt echipe care si-au jucat la maxim sansele pana la final, cu toate ca in mansele precedente au mai avut si mici sincope. Exemplul cel mai indicat e dat de echipa Iulian Petre - Stanoi Cristian - Dan Stoica - Radu Dumitrevici, care termina cu 0 (zero kg) prima mansa, incasand 8,85 puncte, au mai adunat 7 puncte in mansa a 2-a, inca 3 in mansa finala si ies pe locul 7 la general. Ca o paranteza, daca echipele de la varful clasamentului nu obtin punctaje mici atunci cand castiga o mansa (2, 3, 4 puncte), lupta de la final poate fi dramatica, diferentele intre loturi (la punctaj) fiind de ordinul zecimalelor.
 
 
 
Captura concursului a fost un superb crap comun de 17.46 kg, prins de echipa Marius Largeanu - Dan Ungureanu, iar rezumatul statistic al cantaririlor ne prezinta un total de 7,6 tone de crap din 1446 bucati, media rezultata fiind 5,26 kg/buc. Nu e un rezultat mai bun decat cel de la Cupa Iernii din anul precedent, cand s-au cantarit 10 tone, dar in conditiile vremii schimbatoare pe care am prins-o si raportat la alte balti, e un rezultat excelent.
 
Pentru efortul depus si pentru conditiile indurate, toti participantii la acest concurs merita felicitari.
 
 
 
George Iorga
gor965 
6 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.