Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Noiembrie. Detaliile mici aduc crapii mari.

marți, 24 noiembrie 2015
Pescuitul la sfarsit de sezon noiembrie - decembrie, pune probleme deosebite de pregatire. De la imbracaminte, metode de incalzire, pana la nada si rigurile pe care le folosim.
 
Mai in fiecare an, la mijlocul lunii noiembrie, primesc vizita unui bun prieten, Len, pentru cateva zile de pescuit la crap. Cu aceasta ocazie, am hotarat sa incerc montura elastica, cuplata la Whitty Pool.
 
 
 
Len a venit vineri dimineta, nu foarte devreme, a avut de condus 700 de km, locuind langa Toronto. La ora 9 am ajuns pe locul de pescuit, un rau destul de mare, cam la dimensiunile Dunarii. Se numeste raul celor o mie de insule, in zona orasului Montreal. Locul ales il cunosc bine, pescuind frecvent aici. Miercuri si joi am venit aici si am nadit destul de mult, cu un amestec de seminte si boiliesuri, in speranta unor capturi capitale.
 
 
 
In anii din urma acest loc a produs crapi peste 15-16 kg la sfarsit de sezon. Pescuim aici la 90-100 metri distanta. Apa are cam 1,5-1,8 m adancime. Ne gasim in extremitatea stanga a unui golf, iar spre dreapta in timpul verii este plin de bradis. Nu avem agataturi ori diferente de nivel, iar ceea ce aduce aici pestele este un tub de scurgere al apei de ploaie care se afla in stanga noastra. Ca nada vom folosi un mix de seminte cu spartura de boilies, iar la carlig pop up-uri, eu - CCMoore Hellraisers, Len - Sticky Baits Peach & Peper.
 
 
In jurul orei 10 aveam lansetele in apa, ale mele cu montura elastica, running rigs si whitty pool, Len acelasi set up, fara running rigs, folosind monturi semi-fixe. In partidele noastre, facem drilurile pe rand, nu tinem cont la ce lanseta trage pestele. Am tras la sorti si eu voi avea primul peste.
 
 
 
Cam la o ora am trasatura pe una din lansetele mele, intep si imi dau seama imediat ca nu este crap si este un catfish, somn, dar mai mic, la 3-4 kg. Il aduc rapid la mal, il eliberez,lanseta revine pe acelasi loc. Nu trece mai mult de o ora si la aceeasi lanseta trage din nou, de aceasta data, Len inteapa si incepe un drill cu un peste nervos care ia fir si nu se da intors. Incet, reuseste sa il aduca spre mal, cu rabdare fiind un peste mare. Dupa 10-15 minute de drill reusesc sa il parchez in minciog. Il punem rapid pe saltea, apoi la cantar avem placuta surpriza a unui frumos comun de 17,5 kg. Facem fotografiile de rigoare si-l eliberam rapid.
 
 
 
Dupa acest frumos peste, pun mana pe spod si arunc cateva spomburi pe zona pescuita. Urmatoarea trasatura vine rapid la 30 minute, intep si pare un peste mare, drilul dureaza ceva timp, Len glumind - ca ar fi acelasi peste. Ajunge la minciog, apoi la cantar, nu este acelasi peste, are "doar" 15,5 kg.
 
 
 
Urmeaza fotografiile si eliberarea. Pana la sfarsitul zilei prindem un total de 9 crapi si 4 somni. 6 crapi si 2 somni au intrat la lansetele mele cu running rigs, 3 crapi si 2 catfish la lansetele lui Len.
Concluzia este ca pe ape reci, mici detalii ca montura elastica si running rigs fac diferenta.
 
Pe pagina mea de youtube - http://www.youtube.com/channel/UCZ79-rZLNAthtK79fcREUZQ, gasiti locurile unde pescuiesc si metodele pe care le folosesc.
 
Fir intins!
 
Vali Pavaloaia
4 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.