Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Pestii simt durerea?

luni, 21 ianuarie 2019
Întrebarea „simt peştii durerea?” a dus la nenumărate dezbateri între pescarii din întreaga lume. Cât de mult suferă aceștia când sunt prinși în cârlig?
 
simt pestii durerea? 
Acum, pasionaţii pescuitului se pot linişti – oamenii de ştiinţă au concluzionat că peştii nu simt durerea. O nouă cercetare a ajuns la concluzia că peştii nu suferă atunci când sunt prinşi în cârlig şi se luptă pentru supravieţuire. Oamenii de ştiinţă afirmă că peştii nu au un sistem cerebral şi nici suficienţi receptori senzoriali în celulele nervoase pentru a suferi.
 
pescuit la crap 
Deşi peştii se zbat pentru a scăpa din cârlig, acest lucru nu înseamnă că ei suferă, explică cercetătorii care au publicat studiul în jurnalul ştiinţific Fish and Fisheries.
 
În cadrul experimentelor, cercetătorii au introdus ace în falca unui păstrăv curcubeu. Jim Rose, profesor de zoologie şi fiziologie la Universitatea Wisconsin şi totodată coordonatorul acestui studiu, a explicat că „în ciuda injecţiilor cu acid şi cu venin de albine, substanţe ce ar provoca o durere groaznică oamenilor, păstrăvul nu a reacţionat în vreun fel”.
 
pescuit la crap 
Sursa: Descopera.ro
3 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.