Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Ca sa nu-ti mai scape din carlig...

acum 7 ani
Si ca sa se intepe atunci cand aspira momeala este nevoie de o mecanica perfecta a monturii. Pentru ca in zilele noastre exista foarte multa informatie pe net si multe produse in magazine, pescarii pot fi bulversati. Iata cateva clarificari.
 
Line Aligner. Nu aiurea-n tramvai…
 
Multe firme produc acum aceste mici mansoane de cauciuc, in diferite marimi si culori, dar cu aceeasi forma si intrebuintare.
 
line aligner crap 
Montura combi, cu line aligner la carlig, in zona firului moale.
 
Lasand la o parte amanuntul ca dimensiunea sistemului line aligner trebuie sa fie asortata cu cea a carligului, pentru a avea intr-adevar eficienta cand folosim asa ceva la monturile noastre, trebuie tinut cont de trei aspecte:
 
- Sistemul se monteaza numai pe carligele cu ochetul coliniar cu tija acestuia. Daca folositi carlige cu ochetul spre interior sau spre exterior, lasati-le asa cum sunt si vor lucra mult mai bine.
- Montati line aligner numai pe monturile cu fir moale la carlig. Nu pe cele cu fir necamasuit, nu pe cele cu fluorocarbon.
- Fiti atenti la lungimea firului de par. Daca alte monturi lucreaza si cu momeala apropiata de carlig, in acest caz avem nevoie de un fir de par mai lung pentru a exista mecanica si intoarcerea carligului la expiratie.
 
monturi crap 
Aceste sisteme pot juca si rolul varniselor de ghidaj.
 
Shrink Tube. Cam aceeasi poveste.
 
Tubul termocontractibil are acelasi rol ca sistemul de mai sus, dar este mai versatil, in sensul ca il mai putem folosi si la securizarea nodurilor, de exemplu.
 
shirnk tube 
Nu folositi tuburi prea largi. Prea mici nu aveti cum, nu intra peste ochet.
 
Trebuie sa fim atenti la grosimea lui. Tubul trebuie sa intre putin fortat pe carlig (ochetul opune rezistenta pentru ca e mai mare) pentru ca atunci cand il bagam in apa oparita sa se stranga corespunzator. Inainte sa se raceasca modelam unghiul pe care ni-l dorim.
 
katran 
In cazul monturilor cu fir necamasuit nu folositi aceste sisteme!
 
Sisteme nerecomandate la ciortan
 
Aplicatiile Line Aligner si Shrink Tube se adreseaza crapilor mari, cu guri pe masura si putere de aspiratie a momelilor. In cazul ciortanilor se intampla deseori sa existe rateuri la astfel de sisteme. Sau numai bipuri.
 
 
Asa lucreaza o montura confectionata corect.
 
In fine, daca montura este facuta bine, tinandu-se cont de cele de mai sus, iar crapul care ne viziteaza zona este unul serios, carligul se va intoarce si nu va penetra gura pestelui superficial pentru a exista riscul sa-l scapam in dril.
 
Crapmania.ro 
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • marți, 30 august 2016 15:55

    Radu Vasilescu : Care ar fi explicatia ca line-alignerul nu merge cu firul necamasuit?

  • joi, 1 septembrie 2016 17:56

    florin alin : necamasuit=fara camasa, deci moale, nu?