Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Cum se face corect montura rigida?

acum 7 ani
Montura rigida din fluorocarbon are doua mari avantaje. In primul rand, asortata la un "elicopter" are sanse minime de incurcare oricat de departe se lanseaza. In al doilea rand, montura este una agresiva care agata foarte rapid gura pestelui (daca acesta este dispus sa se hraneasca), cateodata chiar si din exterior. In ultima vreme, pe baltile de concurs aceste monturi sunt nelipsite din absolut toate standurile.
 
montura rigida 
Prindem boiliesul la capatul firului de fluorocarbon, pentru o mai buna fixare fiind recomandate stoperele tip extenda.
 
monturi crap 
Foarte multi profesionisti folosesc carlige model "Choddy", cu ochetul orientat catre exterior, motivatia fiind ca mecanica monturii devine in acest caz superioara.
 
montura crap 
Matisam pana cand ajungem cu spirele in dreptul varfului carligului. Atentie la lungimea firului de par, care nu trebuie sa fie nici prea scurt nici prea lung.
 
montura de crap
 
La capatul celalalt al monturii de 20-30 de centimetri tragem un con de cauciuc si facem o bucla. Montura o vom agata de agrafa rapida.
 
Fir intins!

Crapmania.ro 
3 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • sâmbătă, 12 noiembrie 2016 11:41

    Jugaru Cristian : La inceputul articolului ai scris "Montura rigida din fluorocarbon.....",iar amnesia din cate stiu eu nu este fluorocarbon, ci un monofilament folosit pentru inaintas...Daca ma insel, sa ma corectati... NU RECOMAND FOLOSIREA DE AMNESIA PENTRU A FACE ACEASTA MONTURA, este de proasta calitate si se rupe/plesneste foarte repede. Poate este din cauza ca nu se mai fabrica si tot ce este pe stoc, este veche... Recomandarea mea este sa folositi fluorocarbon P-Line Shinsei, cel mai bun fir pe care l-am folosit pentru a face aceasta montura ;)

  • sâmbătă, 12 noiembrie 2016 13:25

    Andrei Vladeanu : Folosesc modelul Amnesia de la Sunset de peste zece ani, exclusiv la confectionarea monturilor. De diferite grosimi. Nu mi s-a rupt niciodata din cauza calitatii proaste sau a faptului ca era vechi ci numai atinci cand nu am fost atent la bucla nodului din partea superioara (de la agrafa). In tensiune, daca nodul nu este facut corect, firul se foarfeca in acel punct. In rest, fiecare sa foloseasca ce monofilament sau fluorocarbon doreste pentru monturile rigide...

  • sâmbătă, 12 noiembrie 2016 15:34

    viorel ionescu : Ca exemplu Gigi Clampa de la Carp United loc 3 mondiale cu Bogdan Dragan foloseste fir AMNESIA DE 15LB,20LB.Vladut Mateianu Senzor,parca locul 1 la Corbu anul acesta la individual tot fir Amnesia,Andrei Vladeanu The One fir Amnesia,Cristian Zamfir Demi Crap fir Amnesia locul 2 Hermes peris luna august. si exemplele pot continua.cu stima!

  • marți, 15 noiembrie 2016 08:58

    ANISOIU Robert : Am folosit si eu in cele doua concursuri in care am participat anul acesta montura elicopter cu flourocarbon. Este adevarat ca am folosit fir flourocarbon de la Korda si nu Amnesia. Ace nu am folosit de tip Choddy ci Gamakatsu Specialist R, favoritele mele, care au ochetul intors un pic in interior, nicidecum in exterior. La Corbu, din vreo 33 de pesti unul singur a scapat in drill si a fost vina mea ca nu am verificat acul care se tocise un pic in varf, iar la Sacosu din vreo 20 de pesti nu a scapat nici unul. Efectiv e o montura care nu iarta. Ca singura mentiune rigul nu avea decat vreo 13-15 cm, nu 20-30cm cum este prezentat in articol.

  • luni, 26 decembrie 2016 16:24

    Cair Gonul : Modelul amnesia.am avut mereu rupturi..nu recomand