Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Episodul 3. Montura KD cu fir rigid

acum 9 ani
 
Aceasta montura are pretentia de a fi una de selectie, prin urmare este recomandat sa fie utilizata atunci cand vizam exemplarele mari ale unui lac. Totusi, daca lasam firul de par mai scurt (foto) montura KD cu fir rigid se poate folosi cu rezultate bune si in pescuitul obisnuit, cu amendamentul ca numarul trasaturilor se poate reduce, insa randamentul este la superlativ. In general, pestele intepat nu mai scapa.
 
 
 
Mecanica foarte buna este data de firul rigid, necamasuit. Chiar daca poate parea o montura lipsita de suplete si anume una usor detectabila de catre crapi, se pare ca lucrurile nu stau deloc asa. Pescari celebri au emis teorii potrivit carora un fir rigid este mai putin “deranjant” pentru pesti decat unul moale, matasos. Pentru ca poate fi lesne confundat cu un pai sau un bat de pe fundul apei.
 
 
 
Pont. Montura cu fir necamasuit se poate realiza si in stilul clasic (adica nu in varianta KD) cu spirele asezate normal pe tija carligului. Daca alegeti aceasta varianta aveti grija la lanseuri pentru ca este predispusa la incurcare din lipsa varnisului de ghidaj.
 
Crapmania.ro 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.