Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Lestati-va monturile!

acum 9 ani
Atunci cand legati carligele cu fir moale, iar monturile sunt mai lungi de 15 centimetri, una sau doua mici greutati pe forfac pot face minuni. Nu neglijati camuflarea monturii!
 
Exista teorii ale pescarilor de crap consacrati, care si-au petrecut mii de zile pe balti, potrivit carora un fir de forfac rigid (fluorocarbon sau textil camasuit) este de preferat unuia moale, din punct de vedere al inselarii vigilentei pestilor. Asta pentru ca un fir rigid este usor confundat de catre crap cu un betisor sau un pai de pe fundul apei, in timp ce un material moale, care se ridica putin in masa apei si se misca, sperie pestele.
 
 
 
Desigur ca s-au inventat si fabricat tot felul de fire pentru legat carlige super-scufundatoare, tocmai din motivul de mai sus, Cu toate acestea, cand folositi astfel de fire este indicat sa puneti pe forfac si un lest suplimentar, asa cum vedeti in fotografie. Sistemul de prindere al acestor mansoane confectionate dinr-un material greu este foarte simplu, similar cu cel al clasicelor stopere de cauciuc.
 
 
 
In functie de cat de lung este forfacul, putem pune una sau doua greutati pe fir. In acest mod, montura noastra se va camufla perfect pe substrat, devenind indetectabila. Un amanunt mic, poate neimportant pentru multi pescari, dar care poate face diferenta intre o partida ratata si una de succes.
 
 
 
Fir intins!
 
Crapmania.ro
6 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • vineri, 6 iunie 2014 12:01

    Florin Coacaza : tatoasa aia e romanca?

  • vineri, 6 iunie 2014 18:52

    Alex Popa : Frate ,ai o imaginatie bogata ca eu nu.i vad tatzele

  • vineri, 13 iunie 2014 13:06

    . romulus : a da. e de pe balta la vlad..la tancabesti. vezi salcia aia din stanga sus :))

  • vineri, 13 iunie 2014 13:07

    . romulus : dreapta, scuze.

  • vineri, 3 octombrie 2014 09:50

    pescar Emanuel : Crapoaica avea tate, la ea se referea . Are si icre !