Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Vedere vs. miros

acum 10 ani
Acest subiect este unul care are aplicații în toată perioada anului, dar în special iarna și primăvara, când apa este în general mai curată decât atunci când este cald. Animalele își vor folosi toate simțurile pentru a găsi hrană. În apa limpede, în special ziua, crapii se hrănesc în primul rând cu ajutorul vederii și folosind mirosul ca funcție secundară. În apa colorată ei se hrănesc cu ajutorul mirosului, pentru că nu pot vedea sau găsi altfel particulele de hrană prin apă. Poți face din asta un avantaj pentru tine, prin a folosi momeli deschise la culoare ca să atragi atenția. Țineți minte că în apă, o momeală care este de culoare deschisă iarna nu va mai fi la fel și vara. Voi folosi ca exemplu galbenul. Galbenul este apropiat de verde și iarna nu prea există mult verde în apă. Așadar culoarea galben nu prea va fi o alegere bună iarna. De asta albul este o culoare foarte bună pe apă rece. Cu adevărat, iese în evidență. Pe când vara, albul nu e prea prinzător.
 
 
 
Aditivarea cu lichide în mix sau momeală, fie că vă gândiți sau nu, este o modalitate foarte bună să atrageți peștii către momeală în apele colorate. Aici va conta mai mult mirosul decât văzul. Ambele metode sunt importante, dar țineți minte că, chiar și în apele murdare, un pește nu va vedea direct sub gura lui din cauza poziționării ochilor, deci un lichid natural solubil va spori atractivitatea unei momeli de cârlig.
 
 
 
Acesta este unul din cele 7 secrete pentru “o partidă de succes“ pe care Rob Hughes le devoalează în ultimul număr al revistei Pescuitul Pentru Toți, aflată pe piață. Nivelurile de lumină, vegetația subacvatică, mișcările de iarbă, termoclina, claritatea apei și resturile de pe fundul apei sunt celelate subiecte dezbătute, iar fiecare dintre ele vine însoțit de către un pont de la cunoscutul pescar britanic care și-a dedicat ultimii ani studiului subacvatic.
 
 
9 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.