Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Mihai Bobonete despre pescarii care fura peste de pe balti: "Pe bune, exista asa fomisti?"

sâmbătă, 25 aprilie 2015
Bobita din Las Fierbinti raspunde intrebarilor Crapmania.ro legate de marea sa pasiune: pescuitul.
  
 
 
Salut Mihai. Initial am crezut ca pescuitul a fost doar un rol, apoi am aflat ca ai doua mari pasiuni: pescuitul si pokerul. De unde pasiunea pentru pescuit si cand ai prins primul peste?
Pasiunea pentru pescuit o mostenesc de la tatal meu si de la bunicul meu. In copilarie tata ma ducea sa pescuiesc pe Dunare si pe baltile de langa si asa i-am prins gustul, iar acum urmeaza sa o dau mai departe catre Octav si Maria, cei doi copii ai mei. Nu mai stiu cand am prins primul peste, eram mic.
 
Dar prima sirena? 
Intrebarea e gresita pentru ca din cate am citit si eu prin carti, nu tu prinzi sirenele, ele te prind pe tine.
 
 
 
La ce pescuiesti? La crap sau la ce pica?
La ce pica este o intrebare pentru amatori si o gluma destul de expirata din punctul meu de vedere. Eu pescuiesc foarte mult caras si in Delta Dunarii, dar nu refuz nici o partida la crap daca ma prinde cu timp liber.
 
Care e primul lucru pe care-l pui in trusa de pescuit?
Pai in trusa de pescuit pun multe lucruri deci nu am o prioritate a unuia fata de celalalt lucru si acum e clar ca pescarii stiu ce zic aici. Cand pescuiesti si din pasiune incerci sa devina pescuitul o arta, atunci trebuie sa investesti in scule si sa ai de toate. Asta inseamna ca ai numai lucruri importante.
 
 
 
Pe ce balti pescuiesti? 
Imi place sa merg la caras la Varlaam, pe Chiroiu, in spatele manastirii la copac si mai nou merg impreuna cu Mihai (Dorel din Las Fierbinti) si Claudiu Popa pe Hermes Peris.
 
Care este cel mai mare peste pe care l-ai prins si unde?
Cel mai mare peste prins de mine a fost un crap de 9,800 kg pe Moara Vlasiei.
 
Cu cine mergi la pescuit? 
Cand merg la partide de o zi pe aici prin imprejurimi, merg impreuna cu Mihai, prietenul meu si colegul Dorel din Las Fierbinti, iar cand mergem in Delta la Perisor, luam si fratii si pe tata si uite asa avem o gasca mare care merge de 3 ani in acelasi loc.
 
 
 
Octavita este pescar si el? 
As vrea ca si Octav sa imi impartaseasca hobby-ul asta si mi-ar placea sa mergem impreuna la pescuit si de ce nu chiar si Maria, pescuitul nu scrie nicaieri ca este exclusiv un sport masculin.
 
De unde iti cumperi sculele? Cat de importanta este calitatea sculelor pentru reusita unei partide de pescuit?
Cam tot ce am acum, am de pe claumarpescar.ro si ma sfatuiesc de fiecare data cu Claudiu cand merg la el la magazin in Ghencea.
 
 
 
Ce momeli folosesti? Ai pescuit vreodata la boilies? 
In putinele mele de partide de crap am folosit si boilies, dar numai de la Senzor. Mi se pareau mai sofisticate asa si luam de toate cu de toate ca la shaormerie.
 
Ce stii de pescuitul de competitie la crap? Stiai ca Romania a fost campioana mondiala in 2012? Sau ca Africa de Sud a castigat de 4 ori la rand CM?
Nu sunt asa documentat, dar felicitari echipei Romaniei daca sunt campioni mondiali pe 2012 si ma astept sa se intample iar acest lucru pentru ca sunt foarte multi romani pasionati de pescuit si ar fi chiar culmea sa nu avem si campioni.
 
Ce parere ai despre cei care fura peste de la balti?
Habar nu am de asa ceva, nici nu cred ca exista persoane care sa fure peste dintr-o balta de unde poti oricum sa-l pescuiesti ca din lighean ... pe bune, exista asa fomisti?
 
Ce ai alege intr-o partida de Hold'em sau una de pescuit?
La pescuit am mai tot fost asa din cand in cand, dar o partida de Hold'em nu am mai prins de la 1900 toamna asa ca nu pot sa ma pronunt.
 
Pescarii sunt mincinosi. Care e cea mai mare minciuna pe care ai spus-o legata de pescuit?
Mie nu imi place sa mint cand vorbesc de pescuit si cred ca unii exagereaza in povestirile lor despre partidele de pescuit, pentru a atrage mai multi adepti in zona asta si a-i face curiosi si doritori sa stea cu batul in mana pe malul lacului sub salcie ... nu ca ar fi ei mitomani! :))
 
 
 
Daca intr-o zi ai prinde pestisorul de aur, care ar fi cele 3 dorinte pe care l-ai ruga sa ti le indeplineasca?
Eheeee, asta e de gandit neica. E ca aia cu cel mai mare regret al vietii tale. Pai eu stiu acuma ce mi-as dori ... cred ca le-as sacrifica pentru sotie si cei doi copii ai mei, iar eu as schimba momeala sa-l mai prind pe fraier odata! :)
 
Ai auzit de Carpbook (facebook-ul pescarilor?). Dar de Crapmania.ro? De unde?
Nu am auzit de niciuna dintre ele, dar o sa ma documentez sa vaz despre ce e vorba in poveste.
 
Iti multumim pentru timpul acordat. Doresti sa le transmiti ceva pescarilor romani care te urmaresc?
Sa nu renunte la pasiunea lor si sa se indrepte cat mai mult spre Catch and Release, pentru ca doar asa putem lasa mostenire si astora mici ceva.
 
9 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.