CUPA "CARP FIGTHER 2014" Lacul Hadjilar Republica Moldova

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: Ivan Petre Paul, odoctee, Irinel Nitu

Vladutzz
Mesaje: 208
Membru din: Lun Feb 18, 2013 12:21

CUPA "CARP FIGTHER 2014" Lacul Hadjilar Republica Moldova

Mesaj de Vladutzz »

Salut tutoror !!! S-a deschis registrarea la CUPA a III "Carp Fighter" Bun venit la toti!

REGULAMENTUL
cu privire la desfăşurarea turneului
Cupa Deschisa a clubului «Carp Lider» de pescuit sportiv la crap
«Carp Fighter»

Organizator – Clubul pescarilor de Crapi din Moldova "Carp Lider ".

Comitetul organizatoric – Cabac Andrei +37369390939 (Moldova)
Cornei Viorel +37368199300 (Moldova)

Programul turneului:
Înregistrarea – 09 iulie 2014 (până la 8.00)
Tragerea la sorţi şi partea solemnă – 09 iulie 2014 (8.30 – 9.30)
Intrarea în sectoare – 09 iulie 2014 (10.00)
Start – 09 iulie 2014 (12.00)
Finiş – 13 iulie 2014 (12.00)

Taxa de participare – după convenire

Premii:
Locul 1 – cupe, medalii, premii de la sponsori
Locul 2 – cupe, medali, premii de la sponsori
Locul 3 – cupe, medalii, premii de la sponsori
Nominalizarea "Cel mai mare Ten" – Cupa, premiul de la sponsor
Nominalizarea "Cel mai mare Crap" – Cupa, premiul de la sponsor
Termenul limită de înregistrare – 25 mai 2014.
În cazuri excepţionale, decizia va fi luată de către organizator.

Dispoziţiile generale:
Competiţia se va petrece cu scopul:
- de a populariza pescuitul sportiv după principiul “Catch & Release”;
- de a îmbunătăţi iscusinţa sportivă a participantilor în pescuitul sportiv la crap; - propagării unui stil de viaţă sănătos, educaţiei sportive a tineretului;
- consolidării relaţiilor prietenoase, culturale şi economice a Republicii MOLDOVA cu alte ţări.





1. Condiţiile de participare la competiţii.

1.1. Turneul Cupa Deschisa a clubului «Carp Lider» de pescuit sportiv la crap «Carp Fighter» va avea loc în Republica Moldova, oraşul Ştefan-Vodă, bazinul piscicol Hadjilar (Hacilar).
1.2. Pregătirea şi desfăşurarea competiţiilor este pusă în sarcina comitetului organizatoric şi juriului principal de concurs. Numărul şi componenţa juriului este determinat de Comitetul organizatoric.
1.3. Echipa va include nu mai mult de 3 persoane.
1.4. Echipele, numărul cărora va depăşi numărul de 3 persoane, vor fi descalificate.

2. Organizarea locurilor de pescuit.

2.1. Distanta intre sectoare - 80-100 m, în fiecare sector este plasat ringul (inelul) de 15m x 15m, graniţele sectoarelor sunt marcate cu panglică, pescuitul peştelui este permis strict în limitele zonei de pescuit, care desemnează graniţele ringului.
2.2. Până la tragerea la sorţi, fiecare ring este desemnat cu număr. Intrarea spectatorilor în ring în timpul desfăşurării competiţiei – este interzisă.


3. Deschiderea competiţiei şi tragerea la sorţi: 09 iulie 2014 – (8.30 - 9.30)
- apelul participanţilor competiţiilor;
- tragerea la sorţi pentu atribuirea sectorului.

3.1. Tragerea la sorţi va avea loc în ordinea următoare. Arbitrul principal al competiţiilor extrage numărul de înregistrare a echipei care va începe tragerea la sorţi a sectoarelor. Reprezentantul echipei numite extrage numărul sectorului său, apoi extrage numărul(denumirea) echipei următoare, şi aşa mai departe. După tragerea la sorţi, căpitanii primesc numerele sectoarelor pentru echipa sa.

4. Reguli generale.

4.1. Fiecare echipă are la dispoziţie timp pentru pregătire și bivuacare (staţionarea corturilor). La sosirea locului de concurs, participanţii nu sunt în drept să pregătească hrana(momeala), să marcheze sau să îndeplinească orice alte acţiuni, care nu sunt legate de amenajarea sectorului său (cortului)!
Marcarea sectorului se permite nu mai devreme cu 120 de minute înainte de începerea competiţiilor. Pescarilor li se interzice aruncarea unealtelor de pescuit (excepţie fac marcherele) în apă, până când oficial nu va fi dat semnalul începutului competiţiei.
4.2. Vor fi valizi doar crapii oglindă, solzoşi, golaşi şi tenul alb sau negru. Pentru a putea fi înregistraţi, peştii prinşi trebuie să aibă o greutate egală sau mai mare de – 1.5 kg. Peştii capturaţi trebuie să fie păstraţi în pepiniera piscicolă pentru crapi sau într-un sac(minciog) pentru cântărirea acestuia. După cântărire şi înregistrarea rezultatului în procesul verbal, peştele, cu precauţie maximă trebuie să fie eliberat în apă. Fiecare echipă, în mod obligator, trebuie să aibă saci pentru crapi (10 buc). În fiecare sac trebuie să se păstreze nu mai mult de un peşte prins.
Toate operaţiunile cu peştele prins se petrec pe salteaua de receptie.
4.3. Se interzice de folosit momeală şi nada de origine animală, moartă sau vie, icrele de peşte. Sunt premise doar făina, pastele făinoase, seminţele, mămăliga şi granulele naturale sau, cocoloşi, diametrul cărora nu trebuie să depăşească 70 mm. Este interzisă utilizarea caolinului (argilă albă), oxidului de aluminiu, bentonitei şi plumbului de momeală acoperite cu pastă.
4.4. Lungimea undiţelor nu trebuie să depăşească 4,0 m. Mulinetele trebuie să fie obligatoriu cu cilindru fix. Bobina trebuie să fie echipată cu mechanism de frânăre. Sunt premise doar bobinele fără inerţie. Lansetele trebuie să fie întinsă în interiorul zonei de pescuit.
4.5. Se permite de folosit numai un singur cârlig pe fiecare undiţă, iar în timpul pescuitului, in mod obligatoriu, momeala folosita doar pe fir (rig, ata)
4.6. Numai undiţele care au greutăţi de plumb de minim 50 de grame vor fi permise. În caz de rupere, tipul de asamblare utilizat ar trebui să permită peştelui să se elibereze uşor. În mod similar, ansamblul va include, la cap, un aşa-numit "smuls", pentru a evita orice rupere la momentul lansării. Aruncările laterale a uneltelor de pescuit cu greutăţi sunt interzise.
4.7. Este interzisă utilizarea plutelor. Se permite folosirea marcajelor (nu mai mult de 2), inclusiv celor luminiscente. Undiţele cu flotoare şi marcaje (de rezervă) ar trebui să fie plasate vertical, în afara suportului undiţelor cu care se pescuieşte la momentul respectiv, iar tijele folosite pentru plasarea de marcaje trebuie să fie identificate, marcate şi să nu fie în zona celor care sunt folosite pentru pescuit. Folosirea momitozrelor în procesul capturării este interzisă. Alipirea greutăţilor este interzisă, pescuitul de tip swing feeder, swing-tip şi quiver - tip, cu momeală, este interzis.
Aruncările longitudinale sunt interzise. În timpul lansării undiţelor, plumbul nu trebuie să descrie mişcări laterale inelelor undiţei. Mişcările plumbului sunt obligatoriu în sensul inel/ apă şi apă/ inel. Dispozitivele radio – controlate şi sondorul sunt interzise. Detectoarele cu taste de tip "veveriţe" sau acustice sau electronice sunt acceptate.
4.8. Minciogurile şi rogojinile de primire sunt obligatorii. Dimensiunea şi calitatea lor trebuie să asigure siguranţa peştelui. Se interzice iluminarea bazinului(iazului) cu torţe şi lămpi, precum şi aprinderea rugurilor. Scăldatul este interzis. Este permis iluminatul în cort (este permis iluminatul discret cu lanternă frontală pentru a drilla peştele). Este permisă intrarea în apă a unuia sau a ambilor pescari, în cazul unei capturi duble, însă doar până la înălţimea cizmelor (mai jos de genunchi), numai pentru evacuarea peştelui sau pentru păstrarea sa în mincioguri).
Intrarea în apă la aruncare, hrănirea şi marcarea este interzisă.
4.9. Fiecare echipă poate prinde peşte cu patru undiţe simultan.
4.10. Concurenţilor le este interzis să primească ajutor de la terţi.
4.11. La îndeplinirea orcăror acţiuni de pescuit în interiorul inelului, participanţiilor nu le este permis să primească ajutor de la nimeni. Orice momeală nu poate fi introdusă în sector după semnalul de pornire pe parcursul întregii competiţii. Intrarea sportivilor in interiorul inelelor altor echipe este posibilă doar cu acordul sportivilor acestui ring.
4.12. În cazul, în care peştele a trecut în zona inelului echipei vecine şi a încâlcit uneltele acesteia – echipă vecină poate înainta o reclamaţie juriului, la decizia căreia peştele prins nu va fi luat la cântărire.
4.13. Pescarii vor trebui să aştepte primul semnal pentru a avea acces la locaţia lor; după acest semnal, ei pot începe să îşi monteze echipamentul, să încerce undiţele, să pregătească momeala. Pentru aceste pregătiri sunt alocate 120 de minute.
4.14. Al doilea semnal al rachetei – lansarea la 12.00 pescari pot începe a nadi şi pescuitul.
4.15. Este permisă realizarea momelii doar cu mâna sau folosind curele elastice (tip lansează - momeală), operat cu mâinile, tuburi de lansat granule, manipulat cu mâna sau mâinile, polonicele cu coadă operate cu ajutorul mâinilor, catapultele suspendate operate cu ajutorul mâinilor, a căror forţa de propulsie este pe bază de arcuri elastice şi, eventual, saci solubili, fire de momeală solubilă, rachete cu momeală ale căror dimensiuni nu trebuie să depăşească 70 mm în diametru interior şi 200 mm în lungime, propulsate cu ajutorul unei undiţe. Sunt permise rachetele tip SPOMB.
La adunarea căpitanilor se stabilesc intervalele de timp pentru hrănirea cu rachete si granule. Noaptea este permisă doar harna cu Baston nadire Cobra. Juriul are dreptul de a verifica la alegere una dintre undiţele aruncate la orice echipă participantă. Al treilea semnal va indica pescarilor că nu mai sunt decât 30 minute până la sfârşitul competiţiei.

4.16. Al patrulea semnal marchează sfârşitul competiţiei. Un termen suplimentar de 15 minute va fi dat pescarilor pentru a putea scoate din apă peştii prinşi înainte de al 4 semnal. În acest caz, un al cincilea semnal va fi dat la 15 minute după al patrulea(rachetă) semnal. După acest ultim semnal peştii scoşi nu vor fi luaţi în considerare.

5. Cântărirea.

5.1. La cântar se primesc doar peşti vii, fără deteriorări semnificative vizibile. Cântărirea trebuie să fie făcută pe un cântar electronic şi va fi gradat din 10 în 10 grame maxim,.
5.2. Cântărirea se va face de catre juriul care constă din doi (trei) arbitri, dintre care unul este responsabil pentru buna cântărire, iar al doilea pentru înregistrarea datelor într-un process-verbal oficial prevăzut în acest scop şi obligator un membru al echipei vecine. Peştele după cântărire se elibereaza în apă. După cântărire, eliberarea peştelui şi semnarea documentului de cântărire, nu va fi acceptată nici o reclamaţie cu privire la greutatea capturilor.
5.3. Cântărirea şi înregistrarea datelor se va face în grame.
5.4. Pescarii "echipelor" trebuie să fie prezenţi pentru a monitoriza cântărirea şi a semna documentul pe care este înscrisă greutatea capturilor. Cântărirea are loc doar în timpul orelor de zi.

6. Juriul.

6.1. Înainte de începerea concursului este denumit juriul şi arbitrul principal al concursului pentru a examina reclamaţiile, sancţiunile acceptate, determinarea rezultatelor concursurilor, etc. În componenţa juriului intră:
- 3 căpitani de echipe, denumiţi prin tragere la sorţi. Toate litigiile sunt soluționate prin coordonarea cu toţi membrii juriului.

6.2. Reclamaţiile ce ţin de rezultatele concursurilor, se depun către juriu în formă scrisă în termen de 30 de minute după postarea rezultatelor oficiale, Fiecare reclamaţie,se efectuiaza în scris, înaintată juriului trebuie să fie neapărat însoţită de o garanţie de 100 $. În cazul în care cererea nu ar fi considerată ca fondată de către juriu, garanţia va fi transferată către fondul comitetului organizatoric.
6.3. În mersul concursului este posibilă înaintarea reclamaţiilor verbale de către juriu în legătură cu încălcarea regulilor de către echipele individuale. În acest caz, la examinarea astfel de reclamaţii, juriul poate să descalifice echipa sau să facă avertisment. În cazul preîntâmpinării repetate, echipa va fi descalificată. Doar în competenţa juriul stă descalificarea echipei. În cazul în care reclamaţia nu este acceptată, garanţia va fi transferată către fondul comitetului organizatoric.

6.4 Înlocuirea sportivilor.
În cazul depistării de către juriu a schimbului de sportivi mai mult decât unul – echipa se descalifică, taxa de participare nu este rambursata.

7. Clasamentul (determinarea rezultatelor).

7.1. Competiţiile au loc doar după numai clasamentul de echipă.
7.2. Concursurile sunt organizate într-o rundă de 96 ore.
7.3. Locurile în clasament vor fi stabilite „În baza a cinci (5) peşti mari”. Învinge echipa cu cea mai mare greutate sumară a cinci (5) peşti mari. Celelalte locuri se stabilesc în descreştere. În cazul în care masa sumară coincide până la sutimi (inclusiv) la câteva echipe, locul superior în clasament îl ocupă echipa, care are cel mai mare peşte printre peştii echipelor-concurente, care au obţinut această coincidenţă.
7.4 Premiul „Big Fish” este atribuit pentru cel mai mare carp şi amur, care au fost prinşi în timpul campionatului.
8. Normele de conduită la iaz.

8.1. Organizatorii vor cere participanţilor să realizeze responsabilitatea sa în promovarea pescuitului sportiv şi cu stricteţe să respecte normele indicate.
8.2. În interiorul inelului participanţii trebuie să menţină curăţenia. Tot gunoiul se fie pus în sacoşe speciale, care le sunt eliberate înainte de competiţie de către comitetului organizatoric.
8.3. Necesităţile naturale personale se vor face doar în zonele desemnate.
8.4. Participanţii în stare de ebrietate, care încalcă prezentul regulament şi nu respectă normele de conduită, pot fi avertizaţi, şi în cele din urmă descalificaţi din concurs pentru comportamentul nesportiv.
8.5. Se interzice comportamentul zgomotos, fluieratul, strigătele, discuţii cu voce tare.
8.6. În caz de încălcare a regulilor menţionate, echipa va fi avertizată, pentru încălcarea repetată este descalificată, taxa este nerambursabilă.

9. Anularea sau amânarea concursului.

9. 1. Organizatorii competiţiilor au dreptul să amâne sau să anuleze concursul:
- în cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, care ameninţă viaţa sau sănătatea participanţilor.

10. Antrenament.

10.1. Antrenamentul pe parcursul de desfăşurare a competiţiei este interzis cu 9 zile înainte de începerea competiţiei. În această perioadă, Comitetului organizatoric la alegere va inspecta sectoarele de pescuit. Sportivii, observaţi în timpul acestor vizite la iaz, nu vor fi admişi la concurs.
Fişiere ataşate
1.jpg
1.jpg (144 KiB) Vizualizat de 2806 ori

Vladutzz
Mesaje: 208
Membru din: Lun Feb 18, 2013 12:21

Re: CUPA "CARP FIGTHER 2014" Lacul Hadjilar Republica Moldov

Mesaj de Vladutzz »

Dragi prieteni! Începînd cu 23 şi pînă pe 27 august 2013 la bazinul acvatic din Hagilar, raionul Ştefan-Vodă (Republica Moldova) va avea loc Cupa deschisa a clubului „Carp Lider”de pescuit sportiv la crap „ Carp Fighter” . Organizatorul turneului este Clubul de Pescari la Crap din Moldova „Carp Lider”. Invităm toţi doritorii să participe la eveniment.
Bazinul acvativ de la Hagilar dispune de o configuraţie aparte a malurilor – fapt care permite o desfăşurare ideală a competiţiilor. Lungimea bazinului înglobează circa 3 km, lăţimea constituie aproximativ 500 metri. Unele locuri ale bazinului au o adîncime de pînă la 20 metri. Populaţia de crap a bazinului este diversă, inclusiv crapi de peste 20-30 kg. Din proprie experienţă putem afirma că speciile de crap prinse în lacul de la Hagilar sunt cu mult mai feroce, mai dinamice, decît speciile similare cu greutate identică din bazinele acvatice ale Ucrainei. Astfel bazinul de la Hagilar devine un adevărat succes pentru pescarii de trofeu(RADUTA Moldova). În 2012 au avut loc cîteva competiţii internaţionale, iar peştelui sălbatic i s-au confirmat pe deplin calităţile boilisului si altor nade profesionale . Pe parcursul competiţiilor şi întrecerilor, sportivii s-au bucurat de o serie de trofee – crapi de peste 15 kg, ca de altfel şi crapul solzos care cîntărea 23 kg (foto şi video pe site). În 2011 pescarii amatori au reuşit să prindă crapul alb care cîntărea 31,8 kg. Din 2013 are loc contabilizarea carpului de trofeu din bazinul acvatic Hagilar pentru următorul cîştig de Jack-Pot.
In 2013 Cupa "Carp Fighter" avea statul de cupa internationala la care au luat parte sportivi din Ukraina si Moldova!

Taxa de participare – 230 €
Fondul de premiere – 50% din suma taxei de participare.

Echipele Registrate:

1. Megacarp -Moldova, Chisinau
2. Bigfish -Moldova, Chisinau
3. Sultan -Moldova, Chisinau
4. Patryot -Moldova, Chisinau
5. Carp forsage -Moldova, Chisinau
6. Sportmarin o. Odesa, Ukraina
7. Alifa o. Odesa, Ukraina
8. Zodiac o. Odesa, Ukraina

Vladutzz
Mesaje: 208
Membru din: Lun Feb 18, 2013 12:21

Re: CUPA "CARP FIGTHER 2014" Lacul Hadjilar Republica Moldov

Mesaj de Vladutzz »

Vladutzz scrie: Din 2013 are loc contabilizarea carpului de trofeu din bazinul acvatic Hagilar pentru următorul cîştig de Jack-Pot.


In lacul hadjilar, in anul 2013, au fost prinsi 23 pesti "over ten" la care au fost monatate placute cu nr. 1-23 cine il va prinde...va...
conditiile si cadoul respectiv e in modificare, cum stabilim necesarul, veti afla primii :)

Vladutzz
Mesaje: 208
Membru din: Lun Feb 18, 2013 12:21

Re: CUPA "CARP FIGTHER 2014" Lacul Hadjilar Republica Moldov

Mesaj de Vladutzz »

Vladutzz scrie:Dragi prieteni! Începînd cu 9 iulie şi pînă pe 13 iulie 2014 la bazinul acvatic din Hagilar, raionul Ştefan-Vodă (Republica Moldova) va avea loc Cupa deschisa a clubului „Carp Lider”de pescuit sportiv la crap „ Carp Fighter” . Organizatorul turneului este Clubul de Pescari la Crap din Moldova „Carp Lider”. Invităm toţi doritorii să participe la eveniment.
Corectare

Vladutzz
Mesaje: 208
Membru din: Lun Feb 18, 2013 12:21

Re: CUPA "CARP FIGTHER 2014" Lacul Hadjilar Republica Moldov

Mesaj de Vladutzz »

Salutam echipa "X - CARP" orasul Durlesti, Moldova!

1. Megacarp -Moldova, Chisinau
2. Bigfish -Moldova, Chisinau
3. Sultan -Moldova, Chisinau
4. Patryot -Moldova, Chisinau
5. Carp forsage -Moldova, Chisinau
6. Sportmarin o. Odesa, Ukraina
7. Alifa o. Odesa, Ukraina
8. Zodiac o. Odesa, Ukraina
9. X - CARP o. Durlesti, Moldova

Vladutzz
Mesaje: 208
Membru din: Lun Feb 18, 2013 12:21

Re: CUPA "CARP FIGTHER 2014" Lacul Hadjilar Republica Moldov

Mesaj de Vladutzz »

Salutam sponsorii turneului CARP FIGHTER !

Apă potabilă "OM" Trade Company AQUA

Bere "Chișinău" Compania EFES Vitanta Moldova Brewery

CARCAM AUTOSALON --- premiu din partea Companiei

Compania FOC DE ARTIFICII ---- focuri de artificii

Rețeaua magazinelor de scule pentru pescuit ODISEY --- premiu din partea Companiei

compania de tehnita intelegenta in casa "Hansa" --- premiu din partea Companiei

Accesorii auto NOVLINE --- premiu pentru BIG CARP

Automagazin on-line SELLS --- premiu din partea Companiei

Compania VERDESCA CANIND SPORT ---- premii de la Sponsor

Vladutzz
Mesaje: 208
Membru din: Lun Feb 18, 2013 12:21

Re: CUPA "CARP FIGTHER 2014" Lacul Hadjilar Republica Moldov

Mesaj de Vladutzz »

Salutam echipa "RC" orasul Chisinau, Moldova!

1. Megacarp -Moldova, Chisinau
2. Bigfish -Moldova, Chisinau
3. Sultan -Moldova, Chisinau
4. Patryot -Moldova, Chisinau
5. Carp forsage -Moldova, Chisinau
6. Sportmarin o. Odesa, Ukraina
7. Alifa o. Odesa, Ukraina
8. Zodiac o. Odesa, Ukraina
9. X - CARP o. Durlesti, Moldova
10."RC" o. Chisinau, Moldova

Vladutzz
Mesaje: 208
Membru din: Lun Feb 18, 2013 12:21

Re: CUPA "CARP FIGTHER 2014" Lacul Hadjilar Republica Moldov

Mesaj de Vladutzz »

Salut echipa "Shapa" orasul Chisinau, Moldova!
anul trecut au luat 3 nominatii... =)
Vladutzz scrie:
1. Megacarp -Moldova, Chisinau
2. Bigfish -Moldova, Chisinau
3. Sultan -Moldova, Chisinau
4. Patryot -Moldova, Chisinau
5. Carp forsage -Moldova, Chisinau
6. Sportmarin o. Odesa, Ukraina
7. Alifa o. Odesa, Ukraina
8. Zodiac o. Odesa, Ukraina
9. X - CARP o. Durlesti, Moldova
10.RC o. Chisinau, Moldova
11.Shapa - Moldova, Chisinau

Vladutzz
Mesaje: 208
Membru din: Lun Feb 18, 2013 12:21

Re: CUPA "CARP FIGTHER 2014" Lacul Hadjilar Republica Moldov

Mesaj de Vladutzz »

Pentru echipele inregistrate, sunt deschise antrenamentele de la 1 mai pina la 28 iunie! :shock: :arrow: (Achitarea taxei se va realiza la antrenament)

Vladutzz
Mesaje: 208
Membru din: Lun Feb 18, 2013 12:21

Re: CUPA "CARP FIGTHER 2014" Lacul Hadjilar Republica Moldov

Mesaj de Vladutzz »

Salutari noi echipe venite la acesta Cupa cu formatul "Best Five", "SHARKY" Moldova, o. Ungheni.

1. Megacarp -Moldova, Chisinau
2. Bigfish -Moldova, Chisinau
3. Sultan -Moldova, Chisinau
4. Patryot -Moldova, Chisinau
5. Carp forsage -Moldova, Chisinau
6. Sportmarin o. Odesa, Ukraina
7. Alifa o. Odesa, Ukraina
8. Zodiac o. Odesa, Ukraina
9. X - CARP o. Durlesti, Moldova
10.RC o. Chisinau, Moldova
11.Shapa - Moldova, Chisinau
12."SHARKY" Moldova, o. Ungheni.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”