Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
Sunt perfect de acord cu cele spuse cu o singura exceptie: exista bile "bune" (prinzatoare) si pentru partidele lungi la 35, hai maximum 40lei/kg (un exemplu sunt bilele lui Calin Visoianu, pe care el insusi le recomanda pentru partidele lungi. Pe Dunare ce e drept, dar nu "tusesc" pe alte lacuri, cu atat pe carpodromuri unde concurenta pe hrana e acerba). Mai mult, la pescuitul de placere in partide lungi, de regula, se cauta exemplarele mari. Pentru care mult mai potrivite sunt bilele tari, dezhidratate, nu cele proaspete. Deci bile care pot fi cumparate inclusiv acum in extrasezon (in perioada reducerilor si sunt destui care fac reduceri) si folosite fara probleme in sezonul viitor.nit_matias scrie:Citind topicul acesta, observ cum fiecare vrea sa capete un avantaj, baitshop vrea sa vanda ingredient, cpk bile, alti recomanda 4carp ca fiind cei mai buni. Ceea ce iti zic eu este un sfat care chiar daca marea majoritate il stiu prefera sa il omita, bilele in sine nu o sa iti aduca niciodata pestele, conteaza mult mai mult localizarea si strategia de nadire, modul in care pescuiesti si ceea ce vrei sa prinzi. Poti sa ai cele mai bune bile, daca pestele nu e acolo nu are cine sa le manance. Cu alte cuvinte ce vreau sa spune este ca daca nu pescuiesti in concursuri si o faci doar de placere, incearca sa gasesti o bila buna din punct de vedere al raportului calitate-pret si iti garantez ca daca pescuiesti cum trebuie o sa prinzi tot ca la o bila de 70 ron/kg. Intr-adevar la partide lungi de peste 3-4 zile cand ai nevoie ca bila sa nu se taie, iti trebuie bile bune, dar pentru partidele de weekend cele la 35 ron/kg sunt foarte bune. Iar plecand de aici poti sa faci ce vrei cu bilele respective, vrei atractie le dipuiesti, vrei sa prinzi peste mare le usuci si tot asa in functie de temperatura apei, profilul lacului si pestele vizat.
Cristian Andrei scrie:Eu zic sa luam in calcul pretul la care cumpara producatorii ingredientele.Un pret cu 30% mai mic fata de pretul cu care cumparam noi ingredientele, poate reprezenta adaosul lor comercial...la care se mai aplica un 10-15%, ca doar au facut/fac investitii in promovare si uite asa ajungem la un adaos corect din punctul meu de vedere, daca suntem comozi si nu vrem sa ne batem capul cu ingrediente, mixuri, retete...
Vladut Mateianu scrie:
O sa-ti spun un secret. Nu exista producator sa aiba adaos sub 100%, si nu uita ca sunt cel mai vechi de pe piata, deci cam stiu ce spun....
Nici magazinele nu prea lucreaza cu 40% la nada.... mai pune ceva !osc1or scrie:Vladut Mateianu scrie:
O sa-ti spun un secret. Nu exista producator sa aiba adaos sub 100%, si nu uita ca sunt cel mai vechi de pe piata, deci cam stiu ce spun....
Eu estimam un 40-50% adaos producator.
In aceste conditii o bila de maxim 30 lei cu 40% adaos magazin + 100% adaos producator iese bila la max 9 lei/kg.. malai, tarate, gris, pesmet, ttx si putin lapte praf..)
Uite o varianta prinzatoare si ieftina(mai ales in sezonul rece).gaby_po23 scrie:O parere va rog
cum ies mai bine..sa imi fac eu bile pentru mine sau sa le cumpar de la producatori..
Nu stiu cum ies mai ieftin si mai calitativ
Partea lichida este completa in Squid&Plum&Black Pepper de la Meteor. Contine si aminoacizi si arome.gaby_po23 scrie:am un buget de 1000 lei de inceput si doresc sa imi cumpar componentele..adica..momentan partea lichida si cea solida..
La partea lichida...ce sa cumpar....