Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Iata programul Campionatului Mondial de Pescuit la Crap - Spania 2015

marți, 24 martie 2015
Campionatul Mondial de Pescuit la Crap, editia 2015 va avea loc in perioada 5-10 octombrie.
 
 
 
Evenimentul se va desfasura in Rezervatia Mequinenza, cunoscuta pe plan international ca Marea Aragon. Cele trei sectoare vor fi amplasate in mijlocul lacului, in apropierea orasului Caspe.
 
 
 
 
Mequinenza a fost construit in anii 60 pentru producerea de energie electrica si pentru a asigura fluxul de apa necesara pentru racirea centralelor nucleare in Catalonia, in apropiere de raul Ebro. Acesta a fost pana in secolul trecut un paradis pentru pescuitul de bass negru si crap de dimensiuni mici si mijlocii. Din pacate, introducerea ilegala de specii cu interes sportiv ca somnul sau bibanul a distrus balanta ecologica si a lasat o imagine sumbra. Cu toate acestea, fara a se cunoaste motivul, exista o populatie mare atat de crapi mari, cat si de crapi de dimensiuni medii. Asadar, daca in urma cu ceva timp acest lac era considerat Mecca al bassului negru, astazi este Mecca al pescuitului la crap. Nu va fi necesara reducerea din greutatea minima a unui peste prevazuta in articolul 13 al Regulamentului CIPS FIPS (1500g), deoarece dimensiunea medie este mult mai mare.
 
 
 
De la baraj si pana la punctul in care rezervatia incepe, exista o distanta de 110 mile, iar la acest nivel maxim are exact 442 de mile fata de tarm. Campionatul Mondial va avea loc in apropierea orasului Caspe (vezi harta atasata), unde apele sunt destul de clare in perioada in care se tine competitia (raul Ebro este tulbure atunci cand intra in rezervatie, insa apa devine tot mai limpede spre baraj). Curentul este lent, adancimile sunt normale si nu exista plante.
 
 
 
Sa ajungi la Caspe este simplu, distanta fata de aeroportul din Barcelona este mai mica de 200 de km, iar in apropiere sunt toate autostrazile. Cel mai bine este sa inchiriezi un autoturism. Fata de aeroportul din Madrid, orasul Caspe este la o distanta de 400 de km. Spatiile de cazare sunt hotelurie din Caspe, dar avand in vedere capacitatea de cazare insuficienta, ar putea fi potrivit orasul Alcaniz, care se afla in apropiere, la 20 de km distanta.
 
 
 
Iata programul complet al CM:
 
 
 
Pana la CM, in Romania va avea loc Campionatul AGVPS, disputat in doua etape, ambele pe lacul Corbu II, Constanta.
Prima etapa se va desfasura in perioada 7-10 mai, iar cea de-a doua, decisiva, va avea loc intre 3-6 iunie. Castigatoarea va reprezenta lotul Romaniei la Campionatul Mondial de Pescuit la Crap din Spania.
4 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.