Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Jurnalul lui gor965: Numai 6's norocoase!

vineri, 15 mai 2015
Dupa prima etapa de campionat national de pescuit la crap din anul in curs, din 12 loturi aflate la start, s-au calificat in etapa finala primele 6.
 
 
 
Luate la puricat, loturile calificate au in componenta pescari cunoscuti, asa ca nu se pune problema unei mari surprize in cazul lor. Ce a uimit insa e legat de unele loturi care nu s-au calificat, surpriza etapei venind din aceasta grupa. Se stia de Carping ca nu mai au acelasi lot ca in anii din urma si ca le va fi greu sa se califice. Se stia de lotul AJVPS Constanta, incropit de Florin Carstocea, ca are sanse mici sa rateze ultimul loc, pescarii din componenta fiind departe de varsta si performantele celor din loturile de frunte ale campionatului. Deasemenea Pelicanul si Abbara erau vazuti in mijlocul plutonului, dar nicicum in zona de varf a clasamentului.
 
 
 
Insa, cine se astepta ca Green Lake sau Energy sa nu prinda finala ? Caderea celor doua loturi, Green Lake si Energy, poate fi coroborata cu succesul altor doua, respectiv WLC si Vuturul - The One. Cu toate ca lupta pentru ultimele doua locuri ce duceau in finala s-a dat intre WLC, Vulturul - The One, Energy si Abbara, rezultatul final a fost stabilit si de jocul rezultatelor, intrucat, la penultimul cantar Energy si Abbara erau calificati, iar ulterior, dupa ultimul cantar, ambele loturi pierd fiecare cate un punct si rateaza finala. Lotul Energy a pierdut un punct pe sectorul A in favoarea lotului Senzor (calificat 99,9% la acel moment) fapt ce a dus la o egalitate de puncte intre Energy si Vulturul, acesta din urma avand avantajul cantitatii de peste mai mare.
 
 
 
Pe sectorul C, la ultimul cantar, echipa WLC castiga un punct in fata echipei Abbara, la o diferenta de 8 kg si isi califica lotul in finala. Concluzia trasa din lupta asta acerba, dusa pana in ultima secunda, e ca pe sistemul de loturi si etape eliminatorii, ultimele calificate depind foarte mult de jocul rezultatelor si de strategii. Nu stiu cum poti convinge un pescar aflat in stand sa pescuiasca mai tare sau mai incet, in functie de interesele de moment… ale lui, ale echipei lui, ale unui prieten, ale altui lot prieten, s.a.m.d., dar e o chestie pe care o simti de multe ori ca se intampla, si nu doar la noi si nu doar in pescuit.
 
 
 
Revenind la loturi si componenta lor, care spuneam ca nu reprezinta vreo surpriza, sa mentionam ca Vuturul l-a avut ca manager pe Andrei Vladeanu, iar pe langa cativa pescari din generatia mai tanara (Claudiu Costache, Gabi Subtirica, Alex Matea) i-a avut in blockstart-uri pe cei vechi, Gabi Tomulescu, Ciprian Dochita, Silviu Florescu. La fel, lotul WLC e intesat de campioni nationali: Dragos Sinca, Florin Braileanu, Florin Murgeanu, Virgil Zait si Mitica Bontas.
 
 
 
Senzor (cu Forest Visan manager) - Dan Mitranescu, Florin Mirea, George Slave, Vladut Mateianu, Marian Constantin, Stefan Babita, Dorin Neacsu merg in stilul lor, pescari muncitori, dar luati ca un tot unitar, le lipseste acel “ceva” (nu stiu ce) ca sa poata castiga campionatul.
 
 
Carp United – cam fara comentarii, campioni en-titre , Baboieru, Mitzanu, Maimutoiu, Culita, Tudor, au suplinit plecarea lui Bontas si Zait cu Borcan si Marius Barbu.
 
 
CC Corbu – un fel de Energy 2, au pe fiecare stand din cele 3 sectoare pescari din lotul care castiga campionatul national si mondial in 2012, Claudiu Lukacs, Felix Roman, Stefan Fasie, Traian Pietrar, Munteanu Bogdan.
 
 
 
Claumar Insoft Carp Team, umbra lui Ovidius la Corbu, cu exceptiile mai noi – Florin Masu si Cristi Aciubotaritei, restul sunt pescarii cu cele mai multe ore petrecute pe balta in regim de concurs pe care ii stiu – Radu Badica, Iohann Kraus, Radu Lixandru, Ionut Voicu, Claumar, Nicu Dinescu, Nelu Capitanu.
 
 
 
Sa mai spun doua cuvinte si despre balta, standuri si grile, ca am tot avut discutii pe tema asta pe balta. In primul rand sa mentionam din start ca pe sistemul CIPS, grilele se fac pe criteriu zonal, iar lumea ar fi vrut ca ele sa fie facute pe criteriu valoric. Mutarea sectoarelor mai in stanga sau mai in dreapta capetelor baltii, poate modifica o grila valorica, dar nu poate modifica o grila zonala. E drept, suceala care s-a facut cu pozitionarea sectoarelor pe balta, sau discutiile legate de spargerea unui sector zonal in doua sectoare mai mici, au starnit suspiciuni si ulterior au cauzat pareri de rau si nemultumiri. Nu e normal sa te apuci de discutat de sectoare si grile cu 24 de ore inainte de startul competitiei. Mai mult, configurarea unei grile zonale nu va tine cont niciodata de pozitia pe mal a unui sector, adica nu va conta ca e prea in stanga sau prea in dreapta capatului de balta, cat timp nu se tine cont de valoarea implicita a standurilor. Spre exemplu, cei de la Green Lake, au avut un capat de sector pe o zona plina cu namol si au cam pierdut startul pe B-uri. Daca sectorul era mutat mai spre dreapta, mai spre zona de mijloc, unde e mai multa agatatura, mai mult ca sigur rezultatul ar fi putut fi altul pentru ei.
 
 
 
Nu se poate spune ca toate rezultatele pentru toate loturile ar fi putut fi altele, ca nu avem de unde sa stim cum s- ar fi descurcat restul pescarilor insa ce e clar, cel putin pentru mine, e ca indiferent de cum se face grila, vor fi locuri care pot califica sau ingropa un lot. Nu mai spun de vant si de directia lui, care deasemenea poate influenta decisiv comportamentul pestelui pe un anumit stand. Acum, am mai avut cateva obiectii legate de faptul ca unele grile au standurile mici si altele mari. Aici intervin combinarile ce se fac in incercarea de a evita dublele invecinari (o chestie extrem de importanta in combaterea “strategiilor” care apar la final) si uneori esti obligat sa accepti acest compromis, cat timp respecta criteriile CIPS. Spre exemplu, dupa transpunerea pe balta a grilei Vulturul A5-B9-C2 (foarte ok, pe criteriu zonal), rezulta ca ei au toate standurile in mijlocul sectoarelor de pe balta, adica – A12- B12-C14 … teoretic, o grila foarte slaba, pe criteriu valoric.Rrepet insa, daca se respecta criteriul zonal, conteaza doar cum e pozitionat standul din grila fata de capetele de sector, nu fata de capetele baltii si cum fiecare sector are doar 2 capete, rezultatul e uneori ca la Loto … numai 6-s norocoase.
 
Sa vedem finala cum va fi pentru ca desi eu acum anticipez o lupta in 3, in pescuit niciodata nu stim totul de la inceput si de multe ori balta si pestele ne fac surprize.
 
 
 
gor965
George Iorga 
3 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.