Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

De ce inaintas mono la plantat?

acum 7 ani
In primul rand trebuie precizat ca firul textil de pe tamburul mulinetei nu are ca rol principal rezistenta (asa cum ar fi unii tentati sa creada) ci semnalizarea corecta a trasaturii! La o montura plantata la distanta mare (peste 300 de metri) atacurile pestilor de talie mica devine absolut insesizabil cu un fir mono.
 
 
Cu fir textil pe tambur putem vedea ce se intampla la montura noastra si la distanta foarte mare.
 
Totusi, este foarte indicat sa apelam in astfel de cazuri la firul mono, dar ca inaintas. 10-20 de metri de 0,40-0,50 mm ne vor fi de mare ajutor in primul rand in timpul drilului. Indiferent daca scoatem pestii din barca sau ii tragem la mal, elongatia monofilamentului va impiedica pierderea crapului din carlig. Daca am pescui cu textil de la un capat la celalalt, socurile pe care un peste mare le provoaca in timpul drilului vor fi preluate exclusiv de lanseta, insa acest lucru nu este deloc suficient.
 
 
Indiferent cat de bine lucreaza montura noastra pentru plantat, intr-un ansablu prea rigid crapul poate sa scape de carlig.
 
Al doilea considerent pentru care este bine sa folosim inaintasul mono la plantat este rezistenta la abraziune. Poate paradoxal pentru unii pescari, insa monofilamentul gros se comporta mai bine decat firul textil atunci cand se freaca, in tensiune, de obstacolele de sub apa.
 
 
Este indicat sa folosim plumbi grei si monturi de tipul QUICK RELEASE, pentru a se elibera greutatea imediat dupa trasatura.
 
Exista cazuri extreme (agataturi foarte mari) atunci cand se apeleaza la monofilamente chiar si mai groase de 0,50 mm, insa trebuie avuta mare grija la noduri.
 
 
Crapmania.ro 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.