Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Pop Up - uri in test PPT

acum 10 ani
Revista Pescuitul Pentru Toti a prezentat in numarul 3 un test in care au intrat patru producatori autohtoni: Senzor Planet, Carping, Magic Baits si Select Baits. Iata in ce a constat si cum s-a desfasurat testul, precum si rezultatele acestuia.
 
Pop up-urile sunt produse foarte bine vândute din gamele de nadă pentru crap. Nu costă foarte mult, sunt de mare atracție și se poate pescui și izolat cu ele. Totuși, noi am facut-o pe un pat de nadă. Am vrut să avem cât mai multe trăsături pentru rezultate cât mai concludente. Nu ne-a interesat gabaritul crapilor, ci numărul lor.
 
 
 
Cum am gândit testul?
 
Nu foarte complicat. Pentru fiecare din cele patru momeli am montat câte o lansetă și am însemnat-o cu marker-ul. În acest mod am știut că pe toată durata testului o lansetă va fi încărcată numai cu un anumit model de pop up, indiferent de poziția pe care o ocupă în bateria de patru. Deoarece, potrivit strategiei noastre lanstele au fost schimbate între ele a fiecare rearuncare, indiferent că a fost vorba de trăsături sau de reîmprospătări ale momelilor. În acest mod ne-am asigurat că fiecare model de pop up va avea în mod regulat altă poziție, pentru a elimina avantajul sau dezavantajul locului.
 
 
 
Pe ce baltă am fost?
 
Tâncăbești. Pentru că este un lac pe care se desfășoară multe competiții, iar crapii au devenit din ce în ce mai greu de păcălit. Prin urmare, momelile trebuie să fie de calitate și bine echilibrate din punct de vedere al aromei. Am pus o baliză la aproximativ 100 de metri de ponton, pe un loc cu substrat mai tare și am nădit din prima, cu ajutorul bărcii, cu 8 kg de boilies de 20 mm. Am împrăștiat nada, în stănga și în dreapta balizei, pe o distanță de vreo 50 de metri. La toate lansetele am folosit câte un boilies de 20 mm, din același model cu cel dat nadă, la care am adăugat, în montura snow man, pop up-urile aflate în test.
 
 
 
Ce și cât am folosit?
 
În total, 16 kg de boilies. Așa cum am spus, din 8 kg am făcut patul de nadă, iar celelate 8 kg le-am aruncat cu bastonul de nădire, treptat, pe toată durata testului. La cârlige, bilelelor de 20 mm le-am adăugat pop-uri de 16 mm și am pescuit numai cu monturi snow man. Nu am adăugat săculeți solubili sau alte variante PVA. Monturile folosite au fost identice pe toată durata testului, confecționate din fir cu cămașă și cărlige anti eject numărul 4. Legăturile au fost cu leadcore și plumb pierdut.
 
 
 
Cum am pescuit?
 
Lansetele au fost aruncate, pe toată durata testului, în zona nădită inițial și întreținută regulat cu bastonul. Nu am fixat firul în clipsuri, iar faptul că monturile nu au aterizat foarte precis, iar unele dintre ele chiar în afara patului de nadă, nu l-am considerat un dezavantaj din moment ce – așa cum am spus – am rotit în permanență poziția lansetelor.
 
 
 
Cât a durat testul?
 
Fix 72 de ore. Am aruncat lansetele luni la ora 14,00 și le-am scos joi la ora 14,00. S-a pescuit în regim de concurs, cu reîmprospătări de momeli regulate și mici nădiri din două în două ore. Fiecare crap prins a fost atent cântărit și notat, iar cei scăpați din cârlig au fost, de asemenea, contabilizați.
 
 
 
Rezultate
 
1. SENZOR - 123,8 kg, 14 bucati, media 8,8 kg, 16 trasaturi
 
 
 
2. MAGIC – 102 kg, 12 buc, media 8,5 kg, 13 trasaturi
 
 
3. CARPING – 68,4 kg, 8 buc, media 8,5 kg, 11 trasaturi
 
 
4. SELECT - 44,15 kg, 5 buc, media 8,8 kg, 8 trasaturi
 
 
Material aparut in revista Pescuitul Pentru Toti
 
7 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.