Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Saculetul PVA, obligatoriu in cazul pescuitului la ”plastice”!

acum 7 ani
Pescuitul la crap cu boabe flotante de plastic este probabil cel mai raspandit in Romania. Cum se face el corect si eficient?
 
In cazul in care punem pe firul de par un bob sau doua de porumb artificial si aruncam lanseta, sansele unei trasaturi sunt foarte mici. Pentru ca acest stil de pescuit la crap se bazeaza, in poportie de 99% pe gramajoara de nada care este suportul momelii flotante. Atentie, pestele nu vine sa manance boabele colorate si – eventual – aromate, ci ca sa aspire gramajoara de nada.
 
 
Se poate folosi si arcul naditor, insa oricat de scurt am avea forfacul, carligul nu poposeste exact deasupra nadei. Din acest considerent este mai eficient saculetul PVA, pe care il agatam de carlig. Iata acum un amestec de nada pentru saculet, simplu, la indemana oricui si foarte atractiv pentru crapi.
 
 
In primul rand avem nevoie de mamaliga, facuta de noi sau cumparata.
 
 
Apoi, punem niste spartura de porumb (este bine sa fie de diferite granulatii) peste mamaliga.
 
 
Cateva boabe de porumb dulce fiert, din conserva, completeaza amestecul nostrum pentru saculetul PVA.
 
 
Dupa ce amestecam, asa trebuie sa arate nada noastra inainte sa umplem saculetii PVA.
 
 
 
PONT
 
Pentru o atractie suplimentara saculetii PVA se pot dipui inainte de aruncare. Putem folosi dipuri dulci din comert sau chiar clasicul ”sirop de porumb”.
 
 
Crapmania.ro 
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.