Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

10 chestiuni care iti spun daca locul de pescuit pe care te-ai asezat e bun sau nu.

acum 4 ani
locul de pescuit 
1. INFORMATIILE
 
Sigur ca informatiile sunt importante si au fost intotdeauna in intreaga istorie a omenirii. Daca afli cat mai multe despre zona in care te afli este foarte bine, insa nu incerca sa imiti intocmai ceea ce au facut alti pescari inaintea ta. Daca dai cu 4 lansete, sa spunem, incearca cel putin cu doua sa fii inovativ.
 
2. SARITURILE
 
Sariturile crapilor sunt un semn foarte bun din mai multe puncte de vedere. In primul rand ele denota o stare de dispozitie buna a pestilor, prin urmare si un apetit de mancare. Apoi, daca ei sar in zona noastra, fireste este bine ca se afla acolo. Atentie, nu sunt putine situatiile in care daca pestii sar la o anumita distanta sa nu se mai apropie sub nici o forma catre patul nostru de nada.
 
locul de pescuit 
3. STRUCTURILE VIZIBILE
 
Insule, insulite, plauri, stuf, copaci scufundati, etc. Nu mai este un secret pentru nimeni, dar daca avem asa ceva in zona noastra este foarte bine. Aceste structuri tin peste. Totusi, trebuie sa ne gandim si cum scoatem crapii, nu numai sa avem trasaturi. Pentru ca le putem avea degeaba.
 
4. STRUCTURI INVIZIBILE
 
Adica submerse. Si aceste structuri sunt foarte bune, poate chiar mai bune decat primele, cu conditia sa le indentificam foarte precis (cu sonarul sau markerul). Nimic nu poate fi mai neplacut decat sa stam cu montura aruncata intr-o buturuga ramificata (de exemplu) aflata sub apa.
 
5. PRAGURILE
 
Adica diferentele de nivel, rupturile de substrat. Pragurile sunt structuri productive si cu cat sunt mai mari cu atat mai bine. Cele mai intalnite sunt cele paralele cu linia malului (iar acolo este musai sa incercati si sus si jos), insa cele mai bune sunt cele perpendiculare pe linia malului, astfel incat, sa zicem, in stanga avem apa mica si in dreapta apa adanca.
 
pescuit la crap 
6. MALUL CA STRUCTURA
 
In lipsa celor de mai sus, sigur ca si malul de vizavi poate reprezenta o structura foarte buna, cu conditia sa ajungem la el. Daca avem posibilitatea (capat de balta, lipsa vecini, etc) chiar si malul nostru ne poate ajuta. Nu ezitati sa pescuiti pe langa mal.
 
7. DEVERSORUL/CALUGARUL
 
Daca ne aflam in zonele in care apa intra sau iese dintr-un lac nu este rau deloc. Cu precizarea ca evolutia nivelului apei este foarte importanta. Daca apa creste, crapii migreaza inspre locul de unde vine apa, iar daca scade ei coboara. Este o tampenie legenda populara ca pestii nu se mai hranesc daca apa creste sau scade. Numai ca acestia migreaza.
 
8. ADANCIMEA APEI
 
Nu se poate spune niciodata daca apa mica sau apa adanca reprezinta solutia castigatoare. Totul depinde de momentul in care venim la pescuit. De asemenea, nu se poate spune nici ca primavara - apa mica si vara - adanca. Pe acest subiect este foarte mult de dezvoltat, insa important este sa nu fie tratat axiomatic.
 
pescuit la crap 
9. SONARUL
 
Sigur ca este foarte bine daca avem posibilitatea sa ne scanam locul de pescuit cu ajutorul sonarului. Atentie insa, nu trebuie sa urmarim pestii de pe ecran, ci adancimile & structurile. Sa anticipam locurile de hranire.
 
10. NOROCUL
 
Toate cele 9 puncte de mai sus nu mai au nicio valoare atunci cand un pescar se aseaza aiurea pe un loc, vrea sa arunce o lanseta departe, dar o scapa aproape, lasa montura de crap acolo pe motiv de "hai sa vedem ce se intampla, asa a vrut D-zeu" si prinde un crap de 20 kg. :)
 
pescuit la crap 
Crapmania.ro 
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.