Cine a PIERDUT?

Desfasurare, clasamente, fotografii, discutii, polemici, propuneri, decizii.

Moderator: gor965

Avatar utilizator
sebastian_andone
Mesaje: 786
Membru din: Lun Apr 02, 2012 20:01
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: Cine a PIERDUT?

Mesaj de sebastian_andone »

gabi1 scrie:Daca reusiti sa ramaneti uniti si nu veti sari in barca federala, popescu isi va canta prohodul cat de curand.
la romani nu exista asa ceva decat in mod...utopic :wink:
"X13"

Avatar utilizator
Cristi Y
pescar de competitie
Mesaje: 2597
Membru din: Mar Ian 11, 2005 22:33

Re: Cine a PIERDUT?

Mesaj de Cristi Y »

@ fane balamuc

in spiritul onestitatii si a citatelor de lege cum poti comenta urmatoarele articole care se cam bat cap in cap :


Stefan Popescu scrie:Am notificat organismele sportive internaționale să nu mai înscrie nici o echipă reprezentativă a României dacă nu are Autorizația emisă de MTS. Atrag atenția că răbufnirile și umorile unora nu soluționează problema. Mai bine ar sta și s-ar gândi cum de s-a ajuns la situația actuală și care este soluția rezolvării ei. Atât. Ar fi un semn că se pricepe câte ceva.




un articol din legea 69/2000 :


Art. 37
(2) Federatiile sportive nationale asigura reprezentarea Romaniei in competitiile sportive si in organismele internationale la care sunt afiliate.
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

Avatar utilizator
Dragoi Adrian
Mesaje: 612
Membru din: Mie Noi 03, 2010 16:16
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Cine a PIERDUT?

Mesaj de Dragoi Adrian »

spera si el ca va fi afiliat...dar nu isi sa seama ca si-a dat foc la valiza cand a intervenit el asa din senin la Fips pt binele pescuitului din Romania, iar cei de acolo i-au dat JET in cel mai clar mod...
CARP MANIACS TEAM

Avatar utilizator
Vali Vesa
pescar de competitie
Mesaje: 2971
Membru din: Vin Ian 21, 2005 15:59
Puncte: 0
Localitate: Constanta
Contact:

Re: Cine a PIERDUT?

Mesaj de Vali Vesa »

Cristi,

touché !
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Avatar utilizator
miyagi
Pescar de competitie
Mesaje: 4837
Membru din: Mar Aug 03, 2010 17:52
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Cine a PIERDUT?

Mesaj de miyagi »

Joi 9 Februarie 2012
Popescu Stefan scrie: Nu mai am cum. E prea târziu. Federația a fost constituită. Luna asta dosarul de afiliere va fi la CIPS. Împreună cu autorizația de organizare a Campionatului Mondial.

„Înaintând în vârstă, mi-am dat seama ........................Dar era prea târziu. Devenisem celebru.”
Urban culture.

Razvan Mihuta
Mesaje: 13
Membru din: Mie Iul 06, 2011 23:50

Re: Cine a PIERDUT?

Mesaj de Razvan Mihuta »

Stefan Popescu scrie:Câteva precizări pentru cei care nu înțeleg ce se întâmplă:
1. Pescuitul sportiv are de acum un reprezentant legal. Se numește Federație Română de Pescuit Sportiv.
2. Sportivii români, cu drept de reprezentare la nivel național și internațional, sunt doar cei selecționați în urma competițiilor oficiale organizate de federație.
3. Deplasarea la competiții oficiale nu se va mai face decât cu autorizarea MTS. Pentru curioși, solicitați AGVPSR punctul de vedere al MTS cu privire la participarea „Lotului național” de spinning pentru participarea la CM de spinning de pe mal din Bulgaria, luna mai 2014.
Ca să fie limpede pentru cei care mai cred în minciunile lui mateianu, cristiy ș.a. Orice participare la competiții oficiale a oricărei delegații care dorește să reprezinte România și nu este trimisă de federație este ilegală, iar consecințele le vor suporta membri delegației, nu cei care i-au trimis. Poveștile celor care vă amăgesc că acolo funcționează statutul CIPS și nu legile românești, sunt doar pentru a mai amăgi pe cineva. Puteți să faceți câte concursuri private doriți. Dar dreptul de reprezentare aparține doar FRPS și va ști să și-l protejeze, indiferent de consecințele care vor urma. Și cu acest lucru nu se glumește. Cei care au socotit că federația va fi pe post de papagal în CM 2014 s-au înșelat. Și nu au înțeles că era singura care putea să-i dea caracter oficial. A doua oară nu vor mai avea ocazia.
PS AGVPSR a trimis federației o invitație de participare la ședința Comisiei de competiții ce va avea loc vineri la sediul său. Nu vom declina invitația și vom avea un reprezentant ca invitat, fără drept de decizie pentru a angaja cu ceva federația și care va prezenta un punct de vedere oficial. Acolo va trebui să vă obțineți răspunsurile pe care le căutați, nu aici pe forum.
Sper că am fost suficient de clar.
Rog ........ să se abțină, dacă nu sunt în stare să poarte un dialog civilizat și la obiect. Lăturile nu rezolvă problema, indiferent de cantitatea lor.
Fir întins!

NOTĂ: Am notificat organismele sportive internaționale să nu mai înscrie nici o echipă reprezentativă a României dacă nu are Autorizația emisă de MTS. Atrag atenția că răbufnirile și umorile unora nu soluționează problema. Mai bine ar sta și s-ar gândi cum de s-a ajuns la situația actuală și care este soluția rezolvării ei. Atât. Ar fi un semn că se pricepe câte ceva.
Consider ca pescarii de competitie trebuie sa fie corect informati despre drepturile lor, avand in vedere campania de dezinformare la care asistam zilele acestea, in care sunt implicate si unele canale media aservite federatiei.

De aceea postez si aici ce am postat pe un alt forum:
razvan m. scrie:
StefanDinu scrie:Razvane am o rugaminte ... Boul a rupt lantul si postat pe Crapmania urmatorul post pe care am rugamitea sa il comentezi putin:
Ok, raspund inca o data la prostiile popesciene, desi am facut-o de atatea ori aici pe forum incat cred ca s-a plictisit toata lumea.
Orice act normativ (lege, ordonanta de urgenta, ordin de ministru etc etc) se interpreteaza global si nu pe sarite, desprinzand din context paragrafele sau textele ce convin interpretului, in cazul acesta un cantaret "dupa ureche"....
Aberatiile popesciene sunt contrazise taman de legea pe care isi bazeaza intreaga constructie, si anume Legea nr.69/2000 - legea educatiei fizice si sportului.
Popescu scrie:Câteva precizări pentru cei care nu înțeleg ce se întâmplă:
1. Pescuitul sportiv are de acum un reprezentant legal. Se numește Federație Română de Pescuit Sportiv.
Citez din lege:
Art. 37. - (1) Federaţiile sportive naţionale au următoarele atribuţii principale:
a) elaborează strategia naţională de dezvoltare a ramurii de sport şi controlează aplicarea acesteia de către membrii afiliaţi; - iata deci cu cine are treaba Federatia !
b) organizează, conduc, controlează şi supraveghează activităţile şi competiţiile sportive oficiale la nivel naţional, în baza statutelor şi regulamentelor adoptate; - iata deci care sunt competitiile sportive cu care are treaba Federatia !
c) organizează şi coordonează întreaga activitate a arbitrilor pe ramuri de sport, privind formarea, perfecţionarea continuă, clasificarea şi promovarea acestora, pe baza unui regulament propriu de funcţionare;
d) elaborează şi realizează planurile de pregătire şi de participare a sportivilor de performanţă români din cadrul reprezentativelor naţionale la competiţiile internaţionale; - evident, apartinand structurilor sportive afiliate si nu luati de pe strada cu japca !
e) exercită puterea disciplinară în termenii prevăzuţi de prezenta lege şi potrivit statutelor şi regulamentelor proprii; - evident, tot in cazul sportivilor apartinand structurilor sportive afiliate si nu a celor ce participa in competitii neoficiale !
f) organizează sau tutelează competiţiile oficiale cu caracter internaţional care au loc pe teritoriul României, cu avizul Ministerului Tineretului şi Sportului; - care competitii oficiale ?! Vezi alineatul doi al acestui articol, nu trebuie sa cauti prea departe !
g) colaborează cu Ministerul Tineretului şi Sportului, cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi/sau cu instituţiile din structurile acestora pentru formarea şi perfecţionarea specialiştilor din domeniul sportului;
h) promovează măsurile de prevenire şi control al folosirii substanţelor interzise şi al metodelor neregulamentare, destinate să mărească în mod artificial capacitatea fizică a sportivilor sau să modifice rezultatele competiţiilor organizate direct la nivel naţional, în concordanţă cu reglementările federaţiilor internaţionale, ale Comitetului Internaţional Olimpic şi ale Agenţiei Mondiale Antidoping. Orice alte măsuri ce contravin reglementărilor mai sus menţionate sunt nule de drept;
i) întreprind măsuri pentru prevenirea şi combaterea violenţei, precum şi pentru promovarea spiritului de fair-play şi a toleranţei în activitatea sportivă.
(2) Federaţiile sportive naţionale asigură reprezentarea României în competiţiile sportive şi în organismele internaţionale la care sunt afiliate. - Inca o data, daca mai e nevoie, Federatia reprezinta Romania doar acolo unde Federatia este afiliata !

Popescu scrie:2. Sportivii români, cu drept de reprezentare la nivel național și internațional, sunt doar cei selecționați în urma competițiilor oficiale organizate de federație.
Asa e ! Sportivii romani care vor participa la competitiile oficiale organizate de organismele internationale la care Federatia reprezinta Romania, deci la care Federatia este afiliata, sunt selectionati in competitiile oficiale nationale.

In competitiile internationale organizate de organisme internationale la care Federatia nu este afiliata, deci unde aceasta nu reprezinta Romania, vor participa sportivii selectionati in competitii neoficiale. Dreptul de a inscrie sportivi la aceste competitii, de catre membrii acestor organisme, nu este dat de Legea sportului, ci de catre statutele organismelor respective !

Popescu scrie:3. Deplasarea la competiții oficiale nu se va mai face decât cu autorizarea MTS. Pentru curioși, solicitați AGVPSR punctul de vedere al MTS cu privire la participarea „Lotului național” de spinning pentru participarea la CM de spinning de pe mal din Bulgaria, luna mai 2014.
Art.20 din Regulamentul de punere in aplicare a Legii educatiei fizice si sportului prevede:
Art. 20. - Ministerul Tineretului şi Sportului autorizează participarea reprezentativelor naţionale la campionatele mondiale, europene şi regionale în baza cererii scrise a federaţiei sportive naţionale, care va cuprinde:
a) locul şi data desfăşurării acţiunii;
b) obiectivele de performanţă;
c) componenţa nominală şi calitatea oficială a fiecărui membru în delegaţie.


Este evident ca Ministerul nu poate autoriza, la cererea Federatiei, decat participarea la competitiile unde Federatia are dreptul sa participe !
Federatia nu are treaba decat cu membrii afiliati, nu cu alte entitati neafiliate sau cu sportivi apartinand unor entitati neafiliate. In acest sens vezi art 37 din Lege.
Faptul ca in lege nu se repeta in fiecare fraza "membri afiliati" sau "la care federatia este afiliata" nu inseamna ca federatia se poate intinde la nivel national, european si planetar...

Sa dau un exemplu.
Popescu sustinea ca din moment ce s-a constituit federatia, nu mai are nimeni dreptul de organiza un alt campionat national decat cel oficial.
I-am dat o invitatie oficiala a Baroului Dolj, prin care erau invitate echipe ale altor Barouri de avocati din tara sa participe la Campionatul National de fotbal al Avocatilor.
Vezi aici o stire despre participarea avocatiulor din Alba la Campionatul National de Fotbal al Avocatilor:
http://www.ziare.com/alba-iulia/sportiv ... va-2931908

Dar stati ca exista si un campionat modial de fotbal al avocatilor, la care romanii au obtinut medalia de argint in 2012:

http://oradecluj.oradestiri.ro/romanii- ... wMmoM7GaaQ

Iar in anul 2013, avocatii romani au obtinut medalia de bronz la campionatul mondial:

http://ziuadecj.realitatea.net/sport/av ... 12734.html

Credeti ca reprezentativa nationala a avocatilor fotbalisti a facut-o Mircea Sandu si Federatia Romana de Fotbal ?! :lol1:

Cam astea sunt ultimele vrajeli popesciene. Cred ca orice om cu scaun la cap, poate sa isi dea seama cum stau lucrurile in realitate, chiar si fara sa citeasca in amanunt Legea. O dicteaza logica si bunul simt, care unora le lipeste cu desavarsire !!! :oops: :oops: :oops:

Avatar utilizator
Dragoi Adrian
Mesaje: 612
Membru din: Mie Noi 03, 2010 16:16
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Cine a PIERDUT?

Mesaj de Dragoi Adrian »

daca facem o petitie catre MTS cu toate aceste lucruri, oare nu se lumineaza si ei de ce monstru au creat cu toate acele acte pe care i le-au semnat si aprobat? Si cum incearca Popescu sa ne duca pe toti de nas cu niste aberatii pe care doar el si acolitii lui le cred?
CARP MANIACS TEAM

Razvan Mihuta
Mesaje: 13
Membru din: Mie Iul 06, 2011 23:50

Re: Cine a PIERDUT?

Mesaj de Razvan Mihuta »

Vreau sa mai adaug o singura idee:

Art.1 alineatul 5 din Legea educatiei fizice si sportului prevede:

Practicarea educaţiei fizice şi sportului este un drept al persoanei, fără nici o discriminare, garantat de stat. Exercitarea acestui drept este liberă şi voluntară şi se realizează independent sau în cadrul structurilor sportive asociative.


Asadar nimeni nu va poate ingradi sau restrange dreptul de a face competitii de pescuit la crap si de a participa la competitii de pescuit la crap in strainatate !
Practicarea pescuitului sportiv sub forma concursurilor de pescuit la crap se poate face atat in cadrul structurilor sportive asociative, cat si in alte forme independente de asociere fara legatura cu federatia.
Atat timp cat federatia nu e membra FIPS, nu va poate ingradi dreptul de face sport participand la competitiile organizate de FIPS !

Avatar utilizator
Cristi Y
pescar de competitie
Mesaje: 2597
Membru din: Mar Ian 11, 2005 22:33

Re: Cine a PIERDUT?

Mesaj de Cristi Y »

Dragoi Adrian scrie:daca facem o petitie catre MTS cu toate aceste lucruri, oare nu se lumineaza si ei de ce monstru au creat cu toate acele acte pe care i le-au semnat si aprobat? Si cum incearca Popescu sa ne duca pe toti de nas cu niste aberatii pe care doar el si acolitii lui le cred?

toate la vremea lor , deocamdata fane balamuc este inca in expulzie , stai sa se intregeasca opera federala si urmeaza replica noastra , a pescarilor !!

fane balamuc rage ca lupul la luna incontinuu ca este legal si intangibil ...sa nu uitam ca si Ceausescu a fost legal , asemenea si Hitler , Caritas , FNI-ul , etc ... :roll: :roll: :roll:
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

Avatar utilizator
Dragoi Adrian
Mesaje: 612
Membru din: Mie Noi 03, 2010 16:16
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Cine a PIERDUT?

Mesaj de Dragoi Adrian »

pacat ca s-a pierdut un CM in Romania din cauza lui...

Ceea ce ne arata Razvan in acele texte de lege oare Popescu nu le vede, e chior sau pt el nu se aplica? Sau MTS nu isi cunoaste propriile legi?
Romania tara tuturor posibilitatilor!
CARP MANIACS TEAM

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Campionatul National de Pescuit la Crap”