PESCUITUL PARALEL.

Desfasurare, clasamente, fotografii, discutii, polemici, propuneri, decizii.

Moderator: gor965

Scrie răspuns
Anti FRPS
Mesaje: 434
Membru din: Dum Feb 19, 2012 14:36

Re: PESCUITUL PARALEL.

Mesaj de Anti FRPS »

"Afilierea din oficiu" la CIPS FIPS , "acceptul prezumat" pentru participarea la CM si "scutire" de la plata cotizatiei de "membru" :lol: :lol: :lol:

Cam asta se intampla cand tuburarile psihice ating paroxismul iar pacientul devine irecuparabil :lol: :lol: :lol:


CÂTEVA CLARIFICĂRI PRIVIND PARTICIPAREA LA CAMPIONATUL MONDIAL DE CRAP
August 31, 2018 by popescu.stefan Leave a Comment

Întrucât există nedumeriri cu privire la participarea echipei naționale trebuie făcute câteva clarificări probate cu documente pentru a nu fi dubii și a nu fi induși în eroare cei interesați, respectiv sportivii îndreptățiți să-și reprezinte țara în competițiile sportive oficiale naționale și internaționale.

În primul rând, trebuie clarificat cine este reprezentantul României la CIPS? Federația sau AGVPSR?

Să clarificăm acest aspect. În anul 2013, federația a fost recunoscută ca federație sportivă națională, i s-a eliberat conform legii Certificatul de Identitate Sportivă, Autorizația de funcționate și Autorizația de afiliere internațională la Confederația Internațională de Pescuit Sportiv.

Având în vedere că la CIPS figura ca reprezentant al României AGVPSR, după o întâlnire cu președintele CIPS dl. Ferenc Szalay care a avut loc la Budapesta, după ce federația formulase cererea de afiliere, am convenit ca președintele CIPS să solicite autorităților române punctul de vedere oficial asupra cărei persoane juridice îi revine acest drept. AGVPSR a atacat în Instanța de contencios administrativ anularea actelor de recunoaștere ale federației și anularea Autorizației de afiliere la CIPS a federației. Procesele s-au finalizat în anul 2016 prin respingerea cererilor AGVPSR prin Decizii definitive și irevocabile. Mai mult, instanțele de judecată au constatat că AGVPSR nu poate desfășura activități reglementate prin Legea sportului nefiind recunoscută ca structură sportivă.

Referitor la poziția CIPS. Prin Decizia CIPS C-12/2015, Congresul a decis asteptarea Deciziilor ICCJ. Aceste Decizii au apărut După Congresul CIPS din 2016 drept pentru care federația nu a revenit la solicitarea de afiliere. În anul 2017, la congresul de la Praga, din nou federația nu a solicitat afilierea, întrucât MTS nu ne-a eliberat confirmarea că suntem singurii reprezentanți legali ai României la CIPS decât în ziua în care a început Congresul.

În anul 2017, federația a depus solicitarea de recunoaștere ca membru cu drepturi depline al federației în conformitate cu prevederile exprese ale art. 4.6 din Statutul CIPS. Acest articol prevede faptul că în țările în care pescuitul sportiv esste recunoscut ca sport, afilierea se face în conformitate cu legislația națională relevantă, în speță Legea nr. 69/2000.

Întrucât CIPS nu a mai publicat Deciziile Congresului începând cu anul 2017 pe pagina sa oficială și nici nu ne-a comunicat punctul de vedere cu privire la cererea formulată de federație, am notificat CIPS-FIPS asupa luării la cunoștință a afilierii federației potrivit prevederilor art. 4.6 di statut, care prevede:

The Federations or National Organizations shall be officially registered, in accordance with therelevant national legislation. Failing such legislation in any given Country, C.I.P.S. shall accredit the Federation/Organization.

De asemenea an notificat faptul că federația în conformitate cu prevederile legii naționale va trimite echipa reprezentativă la Campionatele mondiale organizate sub egida sa.


Cu privire la AGVPSR și pentru a demonta minciuna cum că AGVPSR este membru fondator, se impun următoarele precizări:
1. CIPS s-a constituit în anul 1952 și AGVPSR s-a afiliat în 1957. Deci chestia cu membrul fondator este o minciună.
2. În anul 1976 AGVPSR a fost exclusă din cadrul CIPS pentru neplata cotizației și neparticiarea la Campionatele Mondiale. Acest lucru se poate verifica în statisticile FIPS, publicate pe pagina web a acesteia.
3. AGVPSR de pe vremea comunismului a fost deființat în 1990 prin HG 983/1990 când a fost exclusă din persoanele de utilitate publică din subordinea Ministerului Apelor, Pădurilor și Protecției Mediului.
4. În anul 1991 s-a înregistrat la Registrul Comerțului sub nr. J40/3126/1991 Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România ca organizație cooperatistă. Această cooperativă s-a afiliat la CIPS, iar în anul 2008 s-a radiat la cerere. Prin Decizia Tribunalului București au fost anulate toate actele emise de cooperativă în perioada 1991-2008, inclusiv rezultatele la competiții.
5. În anul 2000 se inscrie la Judecătoria Sect. 2 București o altă persoană juridică cu același nume și care funcționează și azi, dar prin Decizia Curții de Apel București s-a dispus cercetarea modului cum aceasta a dobândit persoanlitate juridică, întrucât nu are Act constitutiv.
5. Cu privire la așa zisul Campionat de pescuit la crap al AGVPSR, trebuie reținute următoarele aspecte:
– Participanții la această manifestare sportivă nu au calitatea de sportivi de păerformanță, ci de membri pescari sportivi. Pentru cei avizați, diferenta este esențială. Sportul de performanță este reglemetat prin Lege, mai precis prin art. 13 și 14 din Legea nr. 69/2000, astfel:
Articolul 13
(1) Prin sportul de performanta se urmărește valorificarea aptitudinilor individului într-un sistem organizat de selecție, pregătire și competiție, având ca scop ameliorarea rezultatelor sportive, realizarea de recorduri și obținerea victoriei.
(2) Sportivii de performanta sunt persoanele care practica sistematic și organizat sportul și participa în competiții cu scopul de a obține victoria asupra partenerului, pentru autodepășire sau record.
(3) Pentru a participa la competițiile sportive oficiale locale sau naționale un sportiv de performanta trebuie să fie legitimat la un club sportiv.
(4) Evidenta legitimării și transferarea sportivilor sunt în competenta federațiilor sportive naționale, a ligilor profesioniste și a asociațiilor județene și ale municipiului București, pe ramuri de sport, potrivit statutelor și regulamentelor federațiilor sportive naționale.
(5) Sistemul competițiilor sportive oficiale pe ramuri de sport este elaborat și organizat de federațiile sportive naționale, potrivit statutelor și regulamentelor acestora.
Articolul 14
(1) În condițiile legii și în conformitate cu prevederile cuprinse în statutele și regulamentele federațiilor sportive naționale și internaționale, sportivii de performanță pot fi:
a) amatori;
b) profesioniști.
(1^1) Sportivii de performanță pot încheia cu o structură sportivă un contract de activitate sportivă.
(2) Sportivul profesionist este cel care pentru practicarea sportului respectiv îndeplinește următoarele condiții:
a) are licența de sportiv profesionist;
b) încheie cu o structură sportivă un contract individual de muncă sau un contract de activitate sportivă. (2^1) Structurile sportive și sportivul de performanță menționat la alin. (1^1) se obligă prin contractul încheiat între părți să respecte prevederile specifice din statutele, normele, regulamentele federațiilor sportive naționale și, după caz, ale ligilor profesioniste din ramura de sport respectivă și care au ca obiect activitatea de selecție, pregătirea, performanța și participarea la competiții interne și internaționale.
(3) Abrogat.
(4) Licența de sportiv profesionist se obține în conformitate cu procedurile prevăzute în statutele și în regulamentele federațiilor sportive naționale
(5) Sportivii străini pot desfășura activitate ca sportivi profesioniști la o structură sportivă din România, în baza permisului de muncă eliberat în condițiile legii.
(6) Federațiile sportive naționale asigură organizarea evidenței sportivilor de performanță din ramura de sport respectivă.
(7) Drepturile și obligațiile sportivului de performanță sunt cele prevăzute în statutele și în regulamentele federațiilor sportive naționale, precum și cele din contractele încheiate între părți.
(8) Calitatea de sportiv profesionist încetează în conformitate cu prevederile statutelor și regulamentelor federațiilor sportive naționale.
(9) Ramurile de sport în care se poate practica sportul profesionist se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, inițiată de Agenția Națională pentru Sport, la propunerea federațiilor sportive naționale.
(10) Condițiile de practicare a sportului profesionist se stabilesc prin normele federațiilor sportive naționale, cu avizul Agenției Naționale pentru Sport.
Articolul 14^1
(1) Sportivii de performanță sunt autorizați să își desfășoare activitatea de către federația sportivă națională pe ramură de sport.
(2) Autorizația emisă de către federația sportivă pe ramură de sport, în baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului tineretului și sportului, atestă calitatea de sportiv de performanță în vederea încadrării veniturilor acestuia, obținute din contractul de activitate sportivă, în categoria activităților independente.
Articolul 14^2(1) Prin derogare de la prevederile art. 7 pct. 3 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, activitatea desfășurată în baza contractului de activitate sportivă este activitate independentă, indiferent de modul de organizare și desfășurare a acesteia, fără obligativitatea îndeplinirii criteriilor prevăzute la art. 7 pct. 3.1-3.7 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, iar veniturile realizate în baza contractului de activitate sportivă sunt venituri din activități independente
(2) Aceste activități nu pot fi reconsiderate ca activități dependente potrivit prevederilor art. 7 pct. 1 raportat la art. 11 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare. (la 20-04-2018, Capitolul IV din Titlul II a fost completat de Punctul 2, Articolul I din LEGEA nr. 90 din 16 aprilie 2018, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 335 din 17 aprilie 2018 )

Pentru participarea la Campionate Mondiale este prevedere specială în Legea sportului. Mă refer la prevederile din art. 24, 37 și 38 din Legea nr. 69/2000.

Prin urmare participanții la competiția AGVPSR trebuie să înțeleagă faptul că nu sunt sportivi conform legii, ci doar membri ai unor asociații care nu sunt recunoscute ca structuri sportive și nu pot organiza competiții cu caracter oficial și nu pot reprezenta România la Campionatele mondiale decât încălcând legea.

Ar fi interesant ca cei care au participat la așa zisul Campionat AGVPSR să solicite un audit finaciar asupra banilor cu care au cotizat (unii fără să primească documente contabile pentru modesta lor contribuție) pentru a se vedea cum s-au cheltuit acești bani, incasați de o asociație (APR) a cărei activitate este nulă de vreo câțiva ani. Se vor găsi lucruri interesante.

Prin urmare, federația își va trimite sportivii autorizați în condițiile legii române. Cei care vor să o încalce, o vor face pe răspunderea lor.



PS Datele despre AGVPSR se găsesc pe pagina web a Ministerului de finanțe, secțiunea înformații fiscale și bilanturi contabile.



Ștefan Popescu – președinte FRPS.
:lol: :lol: :lol:

Avatar utilizator
gabi1
Veteran
Mesaje: 4787
Membru din: Joi Sep 16, 2010 19:23
Puncte: 0
Localitate: Gura Oborului

Re: PESCUITUL PARALEL.

Mesaj de gabi1 »

Anti FRPS scrie:"Afilierea din oficiu" la CIPS FIPS , "acceptul prezumat" pentru participarea la CM si "scutire" de la plata cotizatiei de "membru" :lol: :lol: :lol:

Cam asta se intampla cand tuburarile psihice ating paroxismul iar pacientul devine irecuparabil :lol: :lol: :lol:





:lol: :lol: :lol:
Kan Vise Perverse!!! :lol: :lol: :lol:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

oanavictor
Pescar de competitie
Mesaje: 3665
Membru din: Mar Ian 25, 2005 22:06
Puncte: 0
Contact:

Re: PESCUITUL PARALEL.

Mesaj de oanavictor »

Ce idiot !!!
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

Anti FRPS
Mesaje: 434
Membru din: Dum Feb 19, 2012 14:36

Re: PESCUITUL PARALEL.

Mesaj de Anti FRPS »

Ia uitati-va cine s-a gasit sa "mearga" la CM :lol:

http://portal.just.ro/176/SitePages/Dos ... d_inst=176



Tocmai ala care este executat silit prin tribunale si el nu se poate căca de foame :lol: :lol: :lol:

danutlupu
Mesaje: 287
Membru din: Mar Aug 23, 2005 14:11
Puncte: 0
Localitate: Iasi

Re: PESCUITUL PARALEL.

Mesaj de danutlupu »

Ati vazut pista federatiei ? Cica nu e gluma, acolo au fost calificari pt ceva.
Fişiere ataşate
41039231_1878956158888115_4999556547764813824_n.jpg
41039231_1878956158888115_4999556547764813824_n.jpg (47.46 KiB) Vizualizat de 1706 ori
Lansez precis la buza stufului si deodata...........

nutzu_z
Mesaje: 66
Membru din: Mar Mar 29, 2011 1:04
Puncte: 0
Localitate: Timisoara

Re: PESCUITUL PARALEL.

Mesaj de nutzu_z »

Nu nu, asta e pista pe care se face acum in weekend campionatul lui Popescu, campionat ce include in aceleasi zile finalele de stationar, crap, spinning si feeder.

Nu e gluma. Trebuiau sa tina la Zavideni pe baraj dar se pare ca au descoperit ca nu au voie si au apelat la acest lac magnific, Lacul din Cucuruz!

aici e toata pozestea:

https://www.facebook.com/gabriel.neamtu ... __tn__=C-R
Sabau Nutzu

Avatar utilizator
gabi1
Veteran
Mesaje: 4787
Membru din: Joi Sep 16, 2010 19:23
Puncte: 0
Localitate: Gura Oborului

Re: PESCUITUL PARALEL.

Mesaj de gabi1 »

nutzu_z scrie:Nu nu, asta e pista pe care se face acum in weekend campionatul lui Popescu, campionat ce include in aceleasi zile finalele de stationar, crap, spinning si feeder.

Nu e gluma. Trebuiau sa tina la Zavideni pe baraj dar se pare ca au descoperit ca nu au voie si au apelat la acest lac magnific, Lacul din Cucuruz!

aici e toata pozestea:

https://www.facebook.com/gabriel.neamtu ... __tn__=C-R
oanavictor scrie:Ce idiot !!!
Nu-l împingeţi că ameţeşte! :lol: :lol: :lol: :lol:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

lazarini
Mesaje: 81
Membru din: Mie Iun 22, 2005 11:56
Puncte: 0
Localitate: Arad

Re: PESCUITUL PARALEL.

Mesaj de lazarini »

Credeti ca ceva il poate opri?
Maine vom afla ca a fost o competitie exceptionala, desfasurata intr-o organizare ireprosabila, la sfarsitul careia s-au stabilit adevaratii campioni nationali ai Romaniei.
Baaaaa, ejti nebun???!!!
Fişiere ataşate
41310784_1115441955247564_6723490123264032768_o.jpg
41310784_1115441955247564_6723490123264032768_o.jpg (124.93 KiB) Vizualizat de 1513 ori

Avatar utilizator
Albert
pescar de competitie
Mesaje: 2295
Membru din: Lun Aug 23, 2010 17:56
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: PESCUITUL PARALEL.

Mesaj de Albert »

Il tot porcariti pe cacaracter dar ceva despre echipa din Calarasi se mai stie? Merge in Sebia? Cine merge la CM?

lazarini
Mesaje: 81
Membru din: Mie Iun 22, 2005 11:56
Puncte: 0
Localitate: Arad

Re: PESCUITUL PARALEL.

Mesaj de lazarini »

Nota : Competiția va beneficia de transmisiune pe postul național de radio și televiziunile naționale
Campionatul național de pescuit sportiv va putea fi vizionat on-line pe http://www.pescuitul.ro, pe pagina web a federației http://AUTO: Linkurile sunt permise doar partenerilor Crapmania.ro și pe Facebook.



P.S.
Inchiriez casa cu gradina pentru Olimpiada. Ieftin.
Rog seriozitate, intermediari exclusi.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Campionatul National de Pescuit la Crap”