Select Baits Elite-D 13’

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Avatar utilizator
viper28
Mesaje: 893
Membru din: Vin Noi 23, 2012 0:52
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Select Baits Elite-D 13’

Mesaj de viper28 »

DumiD scrie:Catalin, eu nu am zis ca nu vad rostul si unor lansete mai moi. Doar ca placerea ti-o ofera adrenalina care e pompata din momentul cand suna avertizorul pana vezi pestele pe saltea, nu lanseta. Din ce am citit pana acum pare o lanseta bine facuta, la care principalul atu e greutatea, nicidecum nustiu ce placeri ascunse.
Salutari si fire intinse!
Bine punctat! Stiu ca ai perfecta dreptate cu rostul unei lansete mai moi, dar eu am un set de lansete destul de ¨tepene¨si caut sa imi cumpar si un set de lansete mai finute, mai ¨blande¨ca sa zic asa. Uneori ai nevoie. Pescarii de rand nu vor achizitiona niciodata 2 seturi de lansete pentru a se asigura ca au acoperite nevoile in functie de orice situatie. Oricum, am deviat de la subiect!

Salutari si fire zbuciumate si tie!

Toate cele bune,

Avatar utilizator
odsec
Mesaje: 684
Membru din: Vin Apr 29, 2005 14:10
Puncte: 0
Localitate: Odorhei

Re: Select Baits Elite-D 13’

Mesaj de odsec »

Alexandru Mihai scrie:Am făcut o scurta prezentare a acestei lansete pe Facebook, iar in urma a mai multor mesaje primite de la prieteni care mi-au indicat faptul ca ar trebui sa îmi spun punctul de vedere si aici pe Crapmania despre acesta lanseta dau curs acestor mesaje.

Am auzit de aceste lansete de la Alexandru Chivu care mi-a spus ca din punctul lui de vedere este o lanseta corecta cu care poți sa lansezi destul de ușor la peste 190 m.
Cum sunt genul omului circumspect am cerut si eu lanseta la producător pentru câteva teste.
Ce a urmat in urma testelor este chiar incredibil, de la prima aruncare am dat peste 192 m, nu mi-a venit sa cred si am repetat si iar 193 metri, cea mai lunga aruncare a mea cu aceasta lanseta este de peste 195 metri si nu am terminat încă ca sa pot sa ajung la o concluzie finala.Pana acum pot doar sa spun ca lanseta este permisibila, accesibila oricărui pescar, foarte ușor de lansat, plumb de 115 gr este de recomandat, revin cu INFO si despre comportamentul in drill, dar pana atunci eu cred ca in drill va Senzaționala.
Nu doresc sa fac comparație cu alte lansete care sunt special pentru casting pentru ca aceasta lanseta nu este concepută pentru casting si strict pentru pescuit, ca se pot atinge si distante apreciabile asta este data de puterea lansetei, greutatea redusă de numai 388 gr pentru cele cu inel de plecare de 40 mm si 395 gr cele cu inel de plecare de 50 mm.
Lanseta este realizată din carbon 40 T si 1 K de origine japoneza, îmbinarea celor doua tipuri de carbon si conținutul minim de rășină a rezultat o lanseta cu greutate redusă, rigiditate, putere, diametru redus si o rezistența foarte buna la torsiune si compresie a blank ului.
Seria Elit D a primit o mandrina Fuji , obținută prin frezare din același carbon cu cel al lansetei, ața de matisaj Gudebrod de culoare purpurie, cu reflexe metalice, inele Sic, cu rama din oțel si cu inel de vârf cu profil antirasucire.
Select Baits Elit-D 13’ vine in doua variante de echipare cu inele după cum urmează:

40 mm 30 mm 25 mm 20 mm 16 mm 16 mm antitagle
Sau
50 mm 40 mm 25 mm 20 mm 16 mm 16 mm antitagle

Urmează testul pescuitului după care am sa revin cu detalii si despre comportamentul lansetei in drill.
Au ajuns noile lansete si la mine Elit-D ,Elit-D Spod, si Vulcan prima impresie asa la rece :) sunt niste lansete bine lucrate dizajnul minimalist dar cred ca ajunge, Elit-D o lanseta severa :) cum a miscat ,vulcanul asa pare ca e foarte asemenator cu velocity .Dupa ce am incercat si am pescuit cu ele mai revin cu opinile mele.

Alexandru Mihai
pescar de competitie
Mesaje: 2308
Membru din: Vin Mar 19, 2010 17:36
Puncte: 0
Localitate: București

Re: Select Baits Elite-D 13’

Mesaj de Alexandru Mihai »

Așa cum am spus acum câteva luni când am intrat in posesia lansetelor Elit D ca d-abia aștept sa pescuiesc cu aceste lansete iată ca a venit si momentul feedbackului.Am participat zilele trecute la un concurs pe lacul Corbu organizat de Dragan Alexandru-Bogdan , felicitări Bogdan pentru organizare, împreuna cu partenerii mei si colegii mei de club Marius Ciprian si Romeo Cojocaru am abordat acest concurs cu 4 lansete Elit D si 4 lansete de la o alta firma, ca sa înțelegeți cam ce senzație si ce pot face aceste lansete de vineri dimineața am decis unanim cu colegii mei sa pescuim doar cu lansetele Elit D. In acest concurs am pescuit si la distanța si aproape, am prins pesti si de 18 kg si de 5 kg lansetele lucrând perfect in toate cazurile. Țin sa-i felicit încă odată pe Marian Oprea si Manea Lucian Andrei pentru ca au făcut într-adevăr o lanseta pentru pescari care te poate ajuta in toate condițiile de pescuit.
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

alichivu
Mesaje: 124
Membru din: Mar Ian 03, 2012 19:03
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Select Baits Elite-D 13’

Mesaj de alichivu »

In randurile ce urmeaza o sa incerc sa va descriu cat mai in detaliu prima mea partida de pescuit mai serioasa [datorita cantitatii de peste prins] ,partida care s-a desfasurat pe lacul cu cea mai mare densitate de peste din Romania, unde am avut ocazia sa testez la modul cel mai serios noile lansete din gama Elite D Cast de la Select Baits.
In weekendul trecut am avut ocazia de a participa alaturi de coechipierii mei din cadrul lotului The One, Andrei Vladeanu si Dan Serban, la un concurs de pescuit la crap desfasurat pe lacul Sacosul Turcesc. Acesta este un loc destul de exotic [pentru noi bucurestenii] datorita distantei foarte mari[Bucuresti-Timisoara], dar cu un urias potential si cu o medie a pestilor foarte mare undeva la 7-8 kg.
Nu stiu inca cati dintre dumneavoastra ma cunosc personal.
Nu stiu nici cati dintre dumneavoastra stiu cam cu ce echipament pescuiam in competitii inainte de a descoperii noile lansete de la Select Baits.
Ce vreau eu sa spun este ca datorita ansamblului mulineta, lanseta extrem de usor [fata de ce aveam eu], pe un lac unde sa nadeste in cantitati industriale, se lanseaza de sute de ori [lansetele se schimba la 30 min] ,am reusit sa sustin acelasi ritm de nadire in cele peste 70 ore de concurs. Am avut parte de drill-uri senzationale cu pesti de 2 kg dar si cu pesti de 17 kg, am pescuit exclusiv cu naditoare si plumbi de pasta la care atasam un saculet PVA si reuseam fara prea mare efort sa lansez si sa nadesc la distante de 100-110 m [nu am avut nevoie sa pescuiesc la distante mai mari].Elite D Cast- o lanseta rapida, super usoara si foarte usor de incarcat de catre orice pescar.
in speranta ca am fost de ajutor va doresc FIR INTINS.

Avatar utilizator
Marian Constantin
Veteran
Mesaje: 3266
Membru din: Lun Feb 15, 2010 22:21
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Select Baits Elite-D 13’

Mesaj de Marian Constantin »

Am participat la Varlaam, la prezentarea lansetei Elite D și după câteva lanseuri, baliza de la 180 m era foarte ușor de depășit, am rămas plăcut impresionat de lanseta și de calitatea design-ului, o greutate foarte mică..
Ulterior am participat la concursul Select de la Sibiu, în antrenament am reușit primele trei aruncări cu distanta de 196 m, 192 m și 194 m.

Recomand produsul celor avansați, dar și celor care sunt la început de drum în carp fishing și își cauta o lanseta rapida, ușoară și plăcută în drill, foarte bună în competitiile de anduranta...

P. S-nu am nici un avantaj primit de la comerciant și este doar părerea mea personala..

Felicitări Marian pentru produsul pe care îl oferi pescarilor...
X-treme Baits
https://www.facebook.com/XtremeBaits2013?ref=hl
Campion National 2015 la individual
Powered by Shimano

PallBogdan
pescar de competitie
Mesaje: 2693
Membru din: Dum Iul 06, 2014 12:48
Puncte: 0
Localitate: Pitesti
Contact:

Select Baits Elite-D 13’

Mesaj de PallBogdan »

Lansetele se comporta extraordinar! Am avut ocazia sa particip la o sesiune de casting unde am putut sa incerc atat lanseta cat si spodul. Intradevar, se ajunge nu cu foarte mult efort la distante de 180 m, se comporta foarte frumos in drill iar aspectul lor...nu mai are rost sa il discutam...incepand de la matisaje si terminand cu inelele sau grosimea si calitatea blank-ului.
Eu nu recomand nimanui nimic...doar sa probeze cu proprile maini ceea ce vrea sa achizitioneze!
Felicitari Marian, felicitari Select Baits pentru produsele voastre!

Trimis de pe al meu SM-G950F folosind Tapatalk

Avatar utilizator
Lucian Manea
Mesaje: 695
Membru din: Lun Ian 31, 2011 15:01
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Select Baits Elite-D 13’

Mesaj de Lucian Manea »

Am reusit sa ma intalnesc cu Maxx si sa ii solicit un scurt interviu. In cadrul acestuia, se discuta despre fenomenul "casting" in Romania dar si despre modelul Elite-D.

https://www.crapmania.ro/articole/repor ... a-ta-52134
http://www.selectbaits.com Premium Quality Carp Food

carbocalm
Mesaje: 513
Membru din: Joi Mai 16, 2013 21:26
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Select Baits Elite-D 13’

Mesaj de carbocalm »

Ei nu, ca asta este o coincidenta cu adevarat fericita. Abia sa se lanseze o lanseta, sa aibă și cumparatori și doar review uri pozitive.
Cu siguranță persoanele de mai sus care au oferit feedback, nu au nici un interes sa deformeze realitatea, pentru că au plătit pentru lansetele respective și nu le-au primit cu titlu gratuit.

În ce conditii a fost testată lanseta înainte de lansare și pe ce perioadă?

PS. Nu este nici o rușine /greșeală sa promovezi un produs.

Avatar utilizator
ionut72
pescar de competitie
Mesaje: 2784
Membru din: Mar Oct 09, 2012 15:52

Re: Select Baits Elite-D 13’

Mesaj de ionut72 »

carbocalm scrie: Cu siguranță persoanele de mai sus care au oferit feedback, nu au nici un interes sa deformeze realitatea, pentru că au plătit pentru lansetele respective și nu le-au primit cu titlu gratuit.
Cred ca postul asta era mai bine sa-l scrii dupa ce puneai mana pe lanseta respectiva si erai convins ca persoanele respective au batut campii!

Ce crezi ca i se va intampla producatorului/distribuitorului acestor lansete (din punct de vedere al imaginii si al vanzarilor), daca se va dovedi ca persoanele respective chiar "au deformat realitatea"? :)
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Avatar utilizator
Oprea Marian
Partener Crapmania.ro
Mesaje: 77
Membru din: Mar Mar 13, 2007 22:58

Re: Select Baits Elite-D 13’

Mesaj de Oprea Marian »

Avem o regula la Select Baits: nu colaboram cu pescari interesati doar de avantaje. Indiferent ca vorbim despre nada sau lansete. Cei care isi doresc sa colaboreze cu noi trebuie sa ne aprecieze produsele. Fie le-au folosit cu rezultate si am venit in intampinarea lor ca semn de multumire, fie au vazut produsele, le-au placut si am gasit o forma de ajutor reciproc. Ca proprietar Select Baits nu am acceptat niciodata sa 'cumpar' simpatia cuiva care ne-a desconsiderat din start.

Exista clienti, multumiti sau nu, cred ca pentru orice produs de pe fata Pamantului. Nu dorim sa multumim pe toata lumea, ci doar sa propunem produse in care credem. Eu pescuiesc cu Select Baits, atat cu nade, cat si cu lansete, si daca ar fi ceva ce nu mi-ar placea, as schimba. Restul, sunt opinii personale, sugestii, rautati, parti-pris-uri samd.

Se pierde utilitatea forumului cand apar discutii care nu privesc strict produsul. Cand se discuta despre cine colaboreaza cu cine si de ce..nu cred ca e interesant pentru cineva care isi doreste sa isi achizitioneze un set de lansete. E doar balci, complet neconstructiv.

Daca vrem sa ajungem si noi la nivelul Europei Occidentale, trebuie sa acceptam prezenta promotorilor. Acestia, alaturi de magazine, producatori si lacuri, sunt cei care sustin fenomenul si produc interes.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”