Cupa Club Crap Cristian Ed. VI - 13-16 august 2018 Doripesco

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: Ivan Petre Paul, odoctee, Irinel Nitu

FelixTintea
Mesaje: 216
Membru din: Dum Apr 30, 2017 12:12
Puncte: 0
Localitate: Cristian, jud. Brasov

Cupa Club Crap Cristian Ed. VI - 13-16 august 2018 Doripesco

Mesaj de FelixTintea »

ORGANIZATOR: Club Crap Cristian cu sprijinul administratiei DORIPESCO
Taxa: 1000 ron / echipa 4 pescari
Perioada: 13-16 august 2018
Premii: Loc I : 4000 ron
Loc II : 2500 ron
Loc III : 2000 ron
Nr contact
Felix Tintea - 0746034090
Cosulet George-0741624444
Data avansului 15.07.2018 . Avansul este de 400 ron
Cont Bancar- Cod IBAN Ro 85BTRLRONCRT0296162601 Banca Transilvania

REGULAMENT:
I. CONDIŢII DE PESCUIT
A. Se pescuieşte cu 4 ( patru) lansete de echipă. Se pot ţine în stand mai multe lansete de rezervă gata de atac, încărcate, dar separat de celelalte 4. Echipa este formată din 4 concurenţi cu drepturi depline.
B. Este OBLIGATORIE folosirea firului de par atasat carligului. Este INTERZIS să se folosească pe firul de păr hrana vie. Este permis sa se folosească : boiles, popup, burete, pelet, porumb, porumb expandat, puffi, plastice.
C. Este permisă folosirea momitorului. Se poate pescui şi cu plumb de orice formă ( chiar şi cu striaţii ) dar să fie de minim 50 de grame.
D. Se poate pune pastă sau nadă pe plumb sau momitor.
E. Pescuitul se face cu un singur cârlig pe montură. Este OBLIGATORIU pescuitul cu fir ataşat cârligului. Este OBLIGATORIE folosirea monturilor care să permită eliberarea crapilor în caz de ruptură ( montura culisantă sau cu plumb pierdut).
F. Se pescuieşte doar în faţa standului, locul de pescuit putând fi balizat şi cu markere luminoase.
G. Nu este obligatorie folosirea rod pod-ului.
H. Runnerul ( al treilea concurent) are drepturi depline. Pe durata concursului se poate face doar o singură schimbare. Se anunţă arbitrul de sector şi se consemnează în fişe
I. Echipele sunt OBLIGATE să fie dotate cu saci de crap (minim15) , saltea de primire şi spray pentru tratarea crapilor. Concurenţii trebuie să manevreze cu grijă crapii pe mal pentru a evita rănirea sau moartea acestora
J. Se poate intra în apă la scoaterea peştelui sau pentru a lega peştii la apă mai adâncă, în caz de caniculă.
Concurenţii nu au voie să facă scandal şi să deranjeze vecinii de stand. Se pot primi vizite până la ora 19 (doar pe jos).. LA INCEPUTUL CONCURSULUI SE VOR FACE DOUĂ EXTRAGERI. UNA PENTRU ALEGEREA ORDINII DE EXTRAGERE, A DOUA PENTRU STABILIREA STANDULUI. STANDURILE NU SE ALEG CI SE TRAG LA SORTI.
II . NĂDIREA
A. Folosirea năzii de origine animală ( vie ) este STRICT INTERZISĂ. Este permisă folosirea mixurilor, seminţelor, boilesurilor şi peletelor în nadă.
B. Este permisă numai nădirea manuală. Se pot folosi bastonul de nădire ( cobra ), cupa de nădire, catapulta, praştia, racheta de nădire şi accesoriile PVA ( fire, pungi, saci solubili ). Racheta de nădire nu trebuie să aibă un diametru interior mai mare de 50 mm şi o lungime mai mare de 200 mm( excepţie este SPOMB-ul ce poate fi folosit). Este INTERZISĂ folosirea sonarului şi a bărcii de nădit.
C. Este INTERZIS folosirea pentru nădire a pământului , argilei, pietrişului şi bentonitei.
D. Este INTERZISĂ nădirea grea (cu racheta de nădire, SPOMB, catapulta sau cupa de nădire ) de la ora 20 :00 până la ora 08 :00 ( în intervalul acesta este permisă doar nădirea cu cobra şi praştia de mână ). Se acordă avertisment pentru nerespectarea acestei reguli. La două avertismente se aplică depunctarea cu 20 kg.
E. Porumbul pentru nădit trebuie să fie obligatoriu fiert.
III . CÂNTĂRIREA
A. Se punctează tot crapul comun, oglindă, amurul.
B. La fiecare cântărire participă şi semnează obligatoriu în dreptul fiecărei cântăriri un vecin de stand şi arbitrii.
C. Cântărirea se face de 2 ori pe zi, iar semnăturile se fac în dreptul fiecărei cântăriri. La cântărire se cântăresc peştii dintr-un sac. ATENŢIE vecinul care asistă la cântărire semnează imediat după fiecare cântărire în parte( deci nu la sfârşit).

D. Într-un sac se pot păstra 3 crapi de până la 3 kg , 2 crapi de 3-5 kg sau un singur crap de peste 5 kg. ESTE INTERZISĂ ŢINEREA PEŞTILOR ÎN BUTOAIE, LIGHEANE, SALTELE CU APĂ SAU CUTII / RECIPIENTE MARI DIN ORICE MATERIAL. După prindere peştii se pun imediat în sacii pentru crapi iar sacii se bagă cât mai repede în lac ( se evită rănirea sau moartea crapilor)
E. Se pot chema arbitrii pentru cântărire suplimentară dacă un exemplar are peste 10 kg(exceptie – noaptea nu se fac cântariri suplimentare).. Crapii care la cântărirea suplimentară nu au 10 sau peste 10 Kg. se vor pastra în sac până la cântărirea oficială.
F. În cazul capturării amurilor, concurenţii pot solicita imediat cântărirea de către arbitrii a acestora daca conditiile de pastrare nu sunt sigure( canicula mare ; vant foarte puternic care duce la lovirea pestilor de pietre/mal). De asemenea se pot chema arbitrii pentru cântărire suplimentară atunci când echipa a umplut toţi sacii de crap.
G. Este OBLIGATORIE păstrarea crapilor în condiţii cât mai bune în saci. Dacă o echipă prezintă la cântărire un crap mort, echipa va fi avertizată şi crapul nu se ia in considerare . La a doua abatere echipa va fi din nou sancţionată cu avertismenti şi crapul nnu se ia in considerare, iar dacă abaterea se mai repetă , echipa va fi depunctată cu 20 kg pentru fiecare crap mort şi crapii nu se iau in considerare.
H. Crapii se pot păstra în afara standului acolo unde situaţia impune, sunt posibilităţi, şi cu acordul arbitrului. Echipele sunt OBLIGATE să cântărească toţi crapii prinşi. NU este voie să se reţină peştii în sac decât până la primul cântar oficial. Sacii se ancorează la vedere
I. Arbitrii sunt obligaţi să aplice regulamentul, să se autosesizeze când este cazul şi să noteze avertismentele pe foaia de arbitraj ( altfel avertismentul nu este valabil).
J. Dacă vor interveni alte probleme care nu sunt trecute în acest regulament, se va lua o hotărâre împreună cu reprezentanţii organizatorilor şi a arbitrilor în decurs de o oră de la semnalarea problemei.
IV. DEPARTAJARE
La captură al doilea criteriu de departajare va fi al doilea crap ca greutate dintre cei mai mari prinşi de echipe, iar în caz de egalitate se va lua în considerare al treilea crap ca greutate şi tot aşa până la departajare.( Exemplu : Echipa SIMPATIC CARP şi echipa DULCE CRAP au,la finalul concursului, fiecare prins câte un crap de 11, 85 Kg. candidând la obţinerea premiului acordat pentru captura concursului. Al doilea crap mare prins în concurs de echipa SIMPATIC CARP a cântărit 9,75 Kg., iar al doilea crap mare prins de echipa DULCE CRAP a cântărit 8, 95 Kg. Premiul pentru captura concursului va fi primit de echipa SIMPATIC CARP .)
B. Premiile NU se cumulează. O echipă poate primi un singur premiu, adică cel mai important în ordinea : locul I – III general , captura.
V. DISPOZIŢII FINALE
A. Din momentul terminării tragerii la sorţi vor exista 120 de minute pentru pregătirea echipamentului. În acest interval de timp este INTERZISĂ sondarea apei, nădirea sau fixarea balizelor adiţionale. La finalul concursului daca se înţeapă (prinde) un crap, dar NU după darea semnalului de încetare a concursului, echipa anunţă cu voce tare si are la dispoziţie 15 minute pentru scoaterea peştelui.
B. Standurile sunt marcate terestru, iar sectorul pe apă, de regulă, balizat. Echipamentul trebuie montat în totalitate în interiorul standurilor. Maşinile se pot păstra în interiorul standului dar în numărul pe care-l permite capacitatea standului ( celelalte maşini vor sta afară în locurile stabilite de organizatori). Atenţie la intrările în apă deoarece sunt şi plăci de beton pe care se alunecă foarte uşor. Este INTERZISĂ iluminarea standului pe timpul nopţii cu excepţia luminii de cap şi a luminii de cort. Făcutul focului în stand se face numai sub supraveghere din partea membrilor echipei şi cu măsuri de prevenire a incendiilor. Este INTERZIS să se facă focul pe timp de noapte. Fumătorii să fie atenţi la probleme de prevenire a incendiilor. Părăsirea standului se face în situaţiile şi conform precizărilor organizatorilor.
C. Este INTERZIS scăldatul în lac.
D. Asistenţa medicală se face prin grija fiecărei echipe. La arbitrii se vor găsi totuşi unele materiale medicale : pansamente, feşe, spirt, vată etc.dar strict numai pentru primul ajutor.
E. În caz de forţă majoră, concursul se poate reprograma, întrerupe sau declara câştigător cel care a prins cel mai mult peşte sau captura, dacă au trecut mai mult de 48 de ore de la începerea concursului. Dacă nu au trecut 48 de ore, concursul se poate întrerupe şi reprograma, dar la reluare concurenţii îşi păstrează locurile iniţiale. Concursul reprogramat reîncepe din minutul 1, neţinîndu-se cont de peştii care s-au prins în etapa anterioară.
F. Concurenţii sunt rugaţi să lase standul în perfectă stare de curăţenie la final, fără coji de seminţe, chiştocuri de ţigări sau alte urme ale « civilizaţiei ». Cei care nu respectă aceste reguli vor fi depunctaţi cu 20 kg.
G. Este INTERZISĂ reţinerea sau omorârea peştelui prins altul decât crapul.
H. Retragerea ( părăsirea ) concursului – conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
I. Contestaţiile şi sesizările se fac in scris cu garanţie - conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
J. Pe durata concursului se poate face o singură schimbare justificată în componenţa echipei . Schimbarea se anunţă arbitrului şi organizatorului şi se consemnează pe fişa de concurs.
K. Sancţiuni :încălcarea prevederilor punctelor I.A , I.B aln3, I.E + II.A aln.1 ; II. B ultimul aliniat din prezentul regulament atrage după sine eliminarea directă din concurs ; la încălcarea prevederilor punctelor I.B , I.C , I.F, I.I, I.K, II.C,II. D, , V.B, V.F, V.G se aplică avertisment la prima abatere, depunctarea cu 20 Kg. de peşte la a doua abatere şi cu eliminare din concurs la a treia abatere, iar la încălcarea puctului III.F se aplică ce scrie în precizările de la acest punct.

FelixTintea
Mesaje: 216
Membru din: Dum Apr 30, 2017 12:12
Puncte: 0
Localitate: Cristian, jud. Brasov

Re: Cupa Club Crap Cristian 13-16 ed a 6 a

Mesaj de FelixTintea »

Lista intenție concurs Club Carp Cristian 13 -16 August.

1.Ciudilă G+ parteneri
2.Acatrinei Gabriel+ parteneri
3.GHEORGHE Dan+ parteneri
4.Iulian C+parteneri
5. Dorin Matei +parteneri
6. Adrian Manac +parteneri
7. Mivaldo 2 Marius Cibi
8. CFC Bokor Ciprian
9. Georgica Geo + parteneri
10. Buzica Gabriel + parteneri
11. Daniel Teiuc + Ovidiu George Ionita+ part
12. Nita Victor + Daniel Zaharia + part
13. Decathlon Brașov Tudor Geaman
14. Milly Miyamoto Musashi + parteneri

FelixTintea
Mesaje: 216
Membru din: Dum Apr 30, 2017 12:12
Puncte: 0
Localitate: Cristian, jud. Brasov

Re: Cupa Club Crap Cristian 13-16 ed a 6 a

Mesaj de FelixTintea »

1.Ciudilă G+ parteneri
2.Acatrinei Gabriel+ parteneri
3.GHEORGHE Dan+ parteneri
4.Iulian C+parteneri
5. Dorin Matei +parteneri
6. Adrian Manac +parteneri
7. Mivaldo 2 Marius Cibi
8. CFC Bokor Ciprian
9. Georgica Geo + parteneri
10. Buzica Gabriel + parteneri
11. Daniel Teiuc + Ovidiu George Ionita+ part
12. Nita Victor + Daniel Zaharia + part
13. Decathlon Brașov Tudor Geaman
14. Milly Miyamoto Musashi + parteneri
15. Tata Nitu

Stoica dragos
Mesaje: 562
Membru din: Sâm Oct 23, 2010 21:29
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Cupa Club Crap Cristian 13-16 ed a 6 a

Mesaj de Stoica dragos »

Cantitate -calitate ?? Cati pesti calitate ?? Pe sectoare ?? Cate sectoare ??
Dragos Stoica
Presedinte - CS CARP LEGION CLUB ....

FelixTintea
Mesaje: 216
Membru din: Dum Apr 30, 2017 12:12
Puncte: 0
Localitate: Cristian, jud. Brasov

Re: Cupa Club Crap Cristian 13-16 ed a 6 a

Mesaj de FelixTintea »

Corect am uitat sa precizez. Îmi cer scuze. Este pe cantitate si clasamentul este pe general.

ghita adrian
Mesaje: 232
Membru din: Mie Dec 07, 2011 10:07
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Cupa Club Crap Cristian 13-16 ed a 6 a

Mesaj de ghita adrian »

Salut.13-16 ce luna a anului ?

FelixTintea
Mesaje: 216
Membru din: Dum Apr 30, 2017 12:12
Puncte: 0
Localitate: Cristian, jud. Brasov

Re: Cupa Club Crap Cristian 13-16 ed a 6 a

Mesaj de FelixTintea »

August

Stoica dragos
Mesaje: 562
Membru din: Sâm Oct 23, 2010 21:29
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Cupa Club Crap Cristian Ed. VI - 13-16 august 2018 Dorip

Mesaj de Stoica dragos »

Adica nu sunt sectoare ??? Este pe toata balta ??
Dragos Stoica
Presedinte - CS CARP LEGION CLUB ....

Stoica dragos
Mesaje: 562
Membru din: Sâm Oct 23, 2010 21:29
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Cupa Club Crap Cristian Ed. VI - 13-16 august 2018 Dorip

Mesaj de Stoica dragos »

Este mult mai echilibrat un concurs pe sectoare la doripesco !!! Chiar modelul de concurs facut tot de voi in primavara anului trecut cu aceeasi taxa !! S-a jucat cu casa inchisa ... Eu consider ca un concurs pe doripesco este mult mai interesant si mai echilibrat cu cel putin 2 sectoare !!!
Dragos Stoica
Presedinte - CS CARP LEGION CLUB ....

FelixTintea
Mesaje: 216
Membru din: Dum Apr 30, 2017 12:12
Puncte: 0
Localitate: Cristian, jud. Brasov

Re: Cupa Club Crap Cristian Ed. VI - 13-16 august 2018 Dorip

Mesaj de FelixTintea »

Ținând cont că este o taxă destul de mică pentru 72/h de ore nu aveam cum să facem pe 2 sectoare

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”