Incepator la somn

Cand crapii incep sa ni se para prea mici, cautam noi provocari. Pescuitul la somn si cel la crap sunt asemanatoare ca stil de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Dan Mateianu
Site Admin
Mesaje: 3211
Membru din: Mie Ian 16, 2008 9:52
Puncte: 300
Localitate: Bucuresti

Incepator la somn

Mesaj de Dan Mateianu »

Te gandesti sa te apuci de pescuit la somn? Iata ce trebuie sa stii!

Somnii pot fi gasiti in lacuri si rauri aproape peste tot in Romania. In functie de marimea luciului de apa, un lac poate contine atat specimene de dimensiuni mari, cat si mai mici, iar subspeciile pot varia. Specia de somn cea mai raspandita in Romania este Silurus Glanis. Are un corp lung, cu un cap turtit, o gură largă, care are pe laturi două mustăți lungi, sub gură fiind mustati scurte. Corpul se termina fara o inototoare codala propriu-zisa. In medie, somnul ajunge la o lungime de 2 metri, putand insă atinge si lungimi de 3 m si o greutate de 150 kilograme.


Imagine

Capturarea acestor specii este o reala o placere, adevarate generatoare de adrenalina. Somnul este un peste luptator, fiind cel mai mare rapitor din apele noastre, iar cei care se incumeta ''sa se ia la tranta'' cu monstrul, sunt de regula pescari puterinici, cu tehnica de pescuit dezvoltata, mapata pe stilul de pescuit la somn practicat sau doar in functie de sezon.

Citeste tot articolul - https://www.crapmania.ro/articole/tehni ... stii-56442

henri8
Mesaje: 1
Membru din: Mar Dec 06, 2022 7:28

Re: Incepator la somn

Mesaj de henri8 »

oh my God , its so huge

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Pescuit la Somn”