CE ESTE RAU IN ASTA :

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Mesaje: 6808
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 17:48
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de Dan Mitranescu »

Vrei sa faci o treaba, bine pusa la punct, sustinuta din toate punctele de vedere, uite asa se face:

https://www.facebook.com/poianaocan/vid ... =2&theater

Convingator, nu ?!! :D

Avatar utilizator
Florin Pata
Mesaje: 902
Membru din: Mie Iun 15, 2011 16:12
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de Florin Pata »

Dan Mitranescu scrie: Ma intreba cineva in topic, nu ii retin numele :D , de ce nu pot eu sa fac, ca firma si brand romanesc, ce fac brandurile multinationale din pescuit.
Pai avem super branduri nationale ( Dedeman, Emag, Fan Courier, ... ) si mai sunt exemple, care nu pot sa iasa afara sa-si mareasca sursele de venit si poate o afacere de familie ?!
Din pacate Emag nu mai este brand romanesc . Eu consider ca Dan si alti producatori romani de nada si echipament deja au facut ceva pentru mine , au creat presiune pe piata . Eu nu am mai vazut pana acum atatea oferte la Nash , Fox , etc. .
Problema mea principala cu UE si "binefacerea lor" este cu implementarea FORTATA a NIVELULUI de preturi DAR UITAND TOTAL DE NIVELUL VENITURILOR !!! De ce TOTUL trebuie sa fie UNITAR in UE la nivel de obligatii dar la nivel de venituri NU ???
Daca ne aducem BINE aminte in momentul in care piata de telefonie mobila era numai a strainilor(care facusera pact) serviciile erau de rahat , preturile imense si relatia cu publicul era 0 ! A fost nevoie de RDS sa se ajunga la preturi bune , oferte peste oferte si telefoane cadou...asa cum afara e de mult timp .
Sa ne aducem aminte de bullshit-urile care erau pe piata bricolajului , ce preturi imense si bataie de joc exista . A fost nevoie de Dedeman sa inceapa ieftiniri serioase si oferte foarte bune pe piata .
Sa ne aducem aminte de piata electronicelor din Romania . Preturi mai mari ca in Germania si SUA pana a aparut Emag cu actionarii romani . Acum Emag a fost cumparat si asta se vede prin faptul ca au crescut mult preturile . Noroc de faptul ca acum exista Altex .
Sa ne aducem aminte de preturile Coca-Cola si Pepsi in anii '90 ! Norocul nostru ca a existat European Drinks care a mentinut permanent o piata concurentiala !
De ani de zile acceptam mizeriile , aroganta si preturile Enel ! Acum cand au intrat RDS pe piata de energie si-au adus aminte ca trebuie sa-si respecte clientii si vin cu tot felul de oferte .
Imi aduc aminte de piata de pescuit din 2005 sau chiar si 2010 ! Erau magazine mici care nu aveau rulajul necesar nici macar sa-si permita sa ceara discount-uri de la furnizori .Erau preturi imense , nenegociabile iar vanzarile erau mici . In acest fel majoritatea pescarilor cumparau de afara facand ".... mare" magazinelor de afara care prin rulaj marit aveau discounturi si mai mari . Au aparut si la noi producatori de echipament si de nada care au echilibrat preturile pe piata . In urma cu doar cativa ani era aproape inimaginabil un discount de 50% la Fox , 25% la Nash sau 20% la Shimano . Acum preturile sunt relativ apropiate fata de magazinele de afara iar politica mea personala este daca pretul din Romania este cu maxim 15% mai mare decat afara+transport ...cumpar de la romani . Inafara de o garantie mai serioasa consider ca investesc in antreprenorul roman care va rula cifre mai mari si in curand va avea aceleasi preturi ca afara ! In urma cu cativa ani erau pline forumurile cu "ce magazin de afara e serios"... acum nu prea mai vad discutii de acest gen .
Pot sa mai dau un "milion" de exemple !
Astept firme romanesti cu adevarat CONCURENTIALE in domeniul carburantilor , gazelor , etc..La benzina/motorina cand scade barilul de la 200 $ la 50 $ se ieftinesc dupa 1 luna cu 0,00001 lei iar cand de la 50$ creste barilul la 55 $ se scumpesc cu cateva zile inainte cu 1 sau 2 lei !
Cand fermierii romani au inceput sa exporte gaini...instant...numai in Romania a inceput "Gripa Aviara" ...s-au omorat pana si gainile oamenilor din curti , producatorii romani au suferit pierderi imense si multi au fost cumparati de straini . Ulterior s-a dovedit ca a fost un mare bullshit !
Cand fermierii romani au produs carne de porc si au vrut sa exporte a aparut "Gripa/Pesta Porcina" si din nou au fost interzisi la export !
Cand ....... au produs carne de vita , au inventat "boala vacii nebune" alt bullshit ...si iar au fost interzisi la export . Cu ouale de pasare...cu Fipronil ...etc. . Branza romaneasca are e-coli...alt bullshit. Legumele noastre sanatoase sunt scumpe...normal...celelalte...pline de chimicale intra pe piata fara TVA si alte taxe .
Cand au inceput sa supere cu Loganul(desi e Renault e produs in Romania) ...nemtii au inceput cu ...se rastoarna...nu e bun !
Am cumparat toate rahaturile de la straini de miliarde de euro pentru securizarea granitelor...tot nu suntem buni de Schengen , daca nu dam olandezilor portul Constanta . Am bagat in puscarie toti asfaltangii romani ca "e corupti" si "asfaltam" cu Becthtel :oops: si Impregilo & etc....drumuri care se darama singure . Ce politician vrea sa faca Pitesti - Sibiu sau Ploiesti - Brasov - Sibiu e amenintat cu puscaria ...oare de ce sa transportam noi tot importul UE din Asia pe autostrada Constanta - Timisoara sau Nadlac pe la unguri prin toata Europa si sa piarda Rotterdam ? Oricum majoritatea drumurilor facute cu "multinationalele" sunt subcontractate...deci grosul profiturilor la straini si "saracia"...la noi .
Ce intelege putina lume cu multinationalele e ca in momentul in care nu mai fac profit pleaca fara nici o jena si te lasa in fundul gol si atunci vom simti utilitatea producatorilor romani !!!

okd
Mesaje: 49
Membru din: Joi Aug 31, 2017 16:44
Puncte: 0
Localitate: Targu Mures

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de okd »

foarte interesant sa ai un curent anti-multinationale, pentru ca nu ar plati impozit pe profit, si sa nu auzi absolut nimic despre x companii de stat care sunt datoare an de an si care nu se desfiinteaza pentru ca sunt finantate de la buget; buget care este alimentat de impozitele platite de multinationale, altele decat impozitul pe profit

propaganda functioneaza foarte bine si din pacate sunt putine voci care s-o tempereze macar; inca nu am auzit un presedinte, premier sau macar secretar de stat care sa explice populatiei care e treaba cu impozitul asta pe profit, poate asa ar intelege mai multa lume ca se descurajeaza performanta; si poate daca ar fi eliminat, ar ramane si in tara asta ceva din acel 1% la care viseaza toti socialistii

Avatar utilizator
Florin Pata
Mesaje: 902
Membru din: Mie Iun 15, 2011 16:12
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de Florin Pata »

EU vreau sa multumesc tuturor colegilor de forum prezenti pe acest subiect , ca nu s-a poluat aici cu decesul lui mihaita "patriotul" si aberatiile "distinsei" lui familii . Eu unul mare "sustinator" asa zis psd vreau sa ies in strada impotriva celor 2 dilii Dragnea&Tariceanu in subiectul banilor pe care vor sa-i dea catre tata Magareta si actorasului de 2 lei Duda + alte lipitori asa zis regale. Protestez si impotriva tatei Firea pentru dorinta de a schimba numele de Piata Victoriei cu Piata "Tradatorului" !

Avatar utilizator
gor965
Moderator
Mesaje: 14706
Membru din: Vin Mai 25, 2007 17:04
Puncte: 0
Localitate: Calarasi

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de gor965 »

Florin Pata scrie:EU vreau sa multumesc tuturor colegilor de forum prezenti pe acest subiect , ca nu s-a poluat aici cu decesul lui mihaita "patriotul" si aberatiile "distinsei" lui familii . Eu unul mare "sustinator" asa zis psd vreau sa ies in strada impotriva celor 2 dilii Dragnea&Tariceanu in subiectul banilor pe care vor sa-i dea catre tata Magareta si actorasului de 2 lei Duda + alte lipitori asa zis regale. Protestez si impotriva tatei Firea pentru dorinta de a schimba numele de Piata Victoriei cu Piata "Tradatorului" !
Te pomenesti ca-l faci tradator ptr. ca a intors armele contra lui Hitler ?! Hai mai bine sa recunostem, toti cacanarii astia care-s la putere acum s-au purtat mizerabil cu regele Mihai si acum se dau in stamba ca mari simpatizanti ai monarhiei. Am incredere in ce-mi povestea mama despre cum era viata inainte de razboi, asa ca singurul lucru care i se poate imputa direct regelui Mihai e ca toata Europa ne stie neam de razgandaci... ne sucim si ne fofilam mai des decat ne spalam pe dinti...in fapt, jmecheria are chipul nostru ! Privindu-l strict ca si un personaj politic, cu amprente serioase in istorie, regele a fost un monument de bun simt pe langa nenorocitul de Iliescu! :evil:
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Avatar utilizator
Florin Pata
Mesaje: 902
Membru din: Mie Iun 15, 2011 16:12
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de Florin Pata »

Ciudat ! Multi antibolsevici si anticomunisti sunt pro regele spanacului&parazitii lui "regali" , desi EL i-a adus pe bolsevici la putere in Romania ! Bunicul meu a fost prizonier de razboi din cauza acestui g......i strain care a TRADAT Romania si toti romanii si s-au carat in Elvetia cu un tren plin de bogatii desi neamul lui de Hohenzollerni au venit doar cu chilotii rupti in popou intr-o punga in Romania ! + aproape 180.000 de ostasi romani care au vazut lagare/gulaguri de concentrare si Siberia ! Au trait in lux in Elvetia iar zeci/sute de mii de patrioti ADEVARATI au "trait" in lagarele/puscariile kominterniste !!! Cand nu a mai fost bine...a fugit cu banii !
Sute de mii/milioane de EROI ROMANI ADEVARATI zac fara a fi respectati iar acesti "paraziti" straini ...wow...doliu national si etc. . "Nu-i problema :oops: " ...Burebista , Decebal , Mihai Viteazu , Stefan cel Mare , Vlad Tepes , A.I. Cuza , Brancovenii ,Mircea Cel Batran , Avram Iancu , Tudor Vladimirescu , luptatorii anticomunisti care au facut puscarie & multi altii ...nu sunt importanti :oops: ! Ce va mai place sa pupati in fund tradatorii . impostorii si jegurile straine !!!
Regele "c...lui" a primit anual de la comunisti peste 10.000 de euro/an iar acum reclama proprietati de milioane de euro + sute de milioane de euro pentru a trai duda+gingireta in palate pe gratis:oops:
Penalul Lambrino , "regina" care s-a casatorit cu mihaita dupa ce a abdicat si nu prea stie romaneste deci nu are nici un drept de "regina" si alte panarame care cica sunt "de Romania" desi nu au stiu unde e Romania pe harta pana la impartirea lovelelor sau Duda actoras ...cica securist infiltrat ???
Am inteles ca EROUL NATIONAL MARESALUL ION ANTONESCU e interzis ca nu pot strainii sa faca istorie mincinoasa "p'acilea" ...halal romani de ....................!!! Sa nu mai vorbim de ONOARE mai ales MILITARA...ca se califica foarte putini romani...din pacate !!!
PS - Pentru iliescu vreau puscarie MAXIMA si regele strain al c.....i si iliescu sunt stransi legati de crime impotriva poporului roman !!!

Avatar utilizator
gabi1
Veteran
Mesaje: 4787
Membru din: Joi Sep 16, 2010 19:23
Puncte: 0
Localitate: Gura Oborului

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de gabi1 »

Ţine-o tot aşa Florin.

Biblioteca Academiei Române e VAX albina în faţa ta. :lol: :lol:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Avatar utilizator
ionut72
pescar de competitie
Mesaje: 2784
Membru din: Mar Oct 09, 2012 15:52

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de ionut72 »

Regele s-a carat in Elvetia cu un tren plin de bogatii
Multinationalele ne fura, supermarcheturile ne fura, bancile ne fura, capitalistii ne fura, toata lumea ne fura, mai putin guvernul, caruia trebuie sa-i dam cat mai multi bani pe mana! Si regele ne-a furat, a plecat, fix de sub nasul comunistilor, cu un tren plin de avutii. Pe care le-a si pierdut pe drum, probabil, de a trebuit sa munceasca sa se intretina.

Tipic romanul mediu si median, prost de-i curg balele din gura si cu creierasu' varza de manipularile comunistilor.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Avatar utilizator
gabi1
Veteran
Mesaje: 4787
Membru din: Joi Sep 16, 2010 19:23
Puncte: 0
Localitate: Gura Oborului

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de gabi1 »

Regele s-a carat in Elvetia cu un tren plin de bogatii
Unii (cu hardu' mic) încă au rămas setaţi. :lol: :lol:
-Vivat Petru Groza, Ana Pauker, Scânteia & Co !!!
Ultima oară modificat Mie Dec 06, 2017 8:34 de către gabi1, modificat de 2 ori în total.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Avatar utilizator
gor965
Moderator
Mesaje: 14706
Membru din: Vin Mai 25, 2007 17:04
Puncte: 0
Localitate: Calarasi

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de gor965 »

Florin Pata scrie:.....
Regele "c...lui" a primit anual de la comunisti peste 10.000 de euro/an iar acum reclama proprietati de milioane de euro .....
Pai si ce, 10.000 euro e mult ptr. ce gainarie au facut comunistii cu averea omului ?! Las-o draq de treaba, domeniul regal valora sute de milioane. La fel si-n ziua de azi, eu trebuie sa stau sa ma minunez ce masina conduce fi-su lu' madam Rovana, gandindu-ma ca ma-sa i-a facut rost de bani prin nu stiu ce capusare a bugetului de stat, si asta datorita functiei, care functie o are datorita conjuncturii politice de partid, care partid e ala care in 56 i-a confiscat toata averea lu' bunicu, ca era chiabur si avea pamant, cai, oi, vaci, si pasartet cat toata cooperativa din sat. Mai da-tii in pyzda ma-sii de comunisti, ca au jegmanit lumea cum au vrut pola lor si acuma-s democratii pizdii !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”