Proiectul Rosia Montana

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns

Esti de acord cu aprobarea proiectului Rosia Montana si inceperea exploatarii de catre canadieni ?

DA
19
26%
NU
53
74%
 
Voturi totale: 72

eugen dragnea
pescar de competitie
Mesaje: 1090
Membru din: Lun Ian 30, 2012 21:58

Re: Proiectul Rosia Montana

Mesaj de eugen dragnea »

Ma surprinde faptul ca unii useri ai acestui forum de la care aveam pretenti nu pot sa vada dincolo de aparente si mai ales in perspectiva viitorului apropiat. :(

In primul rand nu canadienii vor fi beneficiarii resurselor din muntii romanesti ci americanii,firma canadiana fiind doar de paravan pentru a se pierde traseul "bogatiilor".In al doilea rand nu aurul este cel pe care il cauta acestia ci uraniul,wolframul si alte metale foarte rare necesare in tehnologia militara ultramoderna,suveranitatea militara mondiala fiind din ce in ce mai greu de mentinut...aurul reprezinta doar "maruntisul" si pretextul de exploatare.

In al treilea rand,cati din sutele de angajati ai exploatarii credeti ca vor fi romani?oare pe ce posturi? va spun eu:100-200 romani:femei de serviciu,manipulanti (in special al substantelor periculoase :!: ),paznici de noapte si soferi pentru ca educatie nu mai avem de vreo 15 de ani deci nu avem cum sa ocupam posturi de specialisti...

In al 4-lea rand de ce sa vina un strain sa-mi exploateze mie bogatiile din munti cand pentru ele s-au jertfit atatea sute de generatii si sa-mi lase in urma otrava rezultata in urma proceselor de extractie...trebuie sa fi batut in cap sa crezi ca in prezent exista o procedura de separare a minereului eficienta si total inofensiva pentru mediu,si chiar daca aceasta ar exista,credeti ca se va respecta vreo lege a mediului atata timp cat cei care trebuie sa verifice asta sunt foarte usor de corupt si aserviti politic...chiar credeti ca vor renunta "canadienii" la profit doar de dragul naturii noastre?!?

Cat despre localnici,vor rezulta trei categori in urma exploatarii:
-majoritatea vor trai putin mai bine din "resturile" pe care le va arunca municipalitatea si exploatatorul,vor munci de 3 ori mai mult si vor muri ceva mai repede decat in mod normal datorita sursei de poluare.
-o mica categorie care au terenuri in zonele de exploatare, care vor trai pe picior mare si isi vor face vacantele pe Coasta de Azur sau chiar se vor muta acolo vor fi macinati peste 20-30 de ani de amintirea bunicilor care zac sub namolul de steril...cam acelasi lucru care s-a intamplat cu improprietaritii cu paduri dupa revolutie:a venit tapinarul fomist si s-a apucat sa taie arborii sa-si faca vila+piscina+"gipan"+pe dracu sa-l ia si acum nu mai avem oxigen,terenurile au luat-o la vale,ursii au inceput sa coboare in localitati iar consatenii mai putin norocosi care nu au avut bunici cu padure sunt nevoiti sa fure lemn de foc pentru a se incalzi
-o foarte mica categorie de localnici care sunt constienti si responsabili se va opune vehement, dar usor-usor acestia vor ceda sau vor fi enclavizati de exploatare fiind nevoiti sa-si vanda proprietatea.

Vad printre voi,si in aceasta categorie ma numar si eu, o serie de tineri (ma refer la cei intre 25 si 35 de ani) care in goana lor zilnica dupa un trai decent arata cu degetul "gloata" stransa in Piata Universitatii...manipulati sau nu cei care protesteaza macar incearca sa faca ceva,noi ceilalti ce facem?asteptam sa ajungem la pensie si dupa 45 de ani de munca sa primim putin mai mult decat salariul minim pe economie dupa ce statul ne-a impozitat peste 60% din cat am produs,stam linistiti sa vina vremea cand ne vom scoate copiii la plimbare inarmati cu bata de baseball pentru a ne apara de animalele cu 2 sau 4 picioare,vom merge pe strazi laturalnice cu mica noastra masina de familie pentru a nu ne calca "jmekeri" cu Hummerul...si cand te gandesti ca ne-am judecat parintii ca s-au lasat invinsi de regimele post-decembriste. :(

"SARACA TARA BOGATA"
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

eugen dragnea
pescar de competitie
Mesaje: 1090
Membru din: Lun Ian 30, 2012 21:58

Re: Proiectul Rosia Montana

Mesaj de eugen dragnea »

@ADI ZARGUZON
exact ce trebuia spus...
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

Avatar utilizator
sebastian_andone
Mesaje: 786
Membru din: Lun Apr 02, 2012 20:01
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: Proiectul Rosia Montana

Mesaj de sebastian_andone »

Eugene! Daca ai fi ministru si ai sti ca ai o sula in coaste sau 15% de primit ai mai face precum gandirea patriotica? Rosia montana e un mic copil pe langa multe alte magarii anti nationale.
"X13"

eugen dragnea
pescar de competitie
Mesaje: 1090
Membru din: Lun Ian 30, 2012 21:58

Re: Proiectul Rosia Montana

Mesaj de eugen dragnea »

sebastian_andone scrie:Eugene! Daca ai fi ministru si ai sti ca ai o sula in coaste sau 15% de primit ai mai face precum gandirea patriotica? Rosia montana e un mic copil pe langa multe alte magarii anti nationale.
Daca as fi ministru si as fi constrans de situatie mi-as da demisia sau mi-as lua "glanda" daca nu as avea alta posibilitate,dar nu mi-as vinde poporul...copiii mei sa munceasca daca vor bani,nu sa traiasca 2-3 generatii din cei 15 % comision,prefer sa am sufletul curat decat contul plin,sunt cativa care au facut asta in decursul secolelor...unii chiar cu pretul vietii:
Vlad Tepes (si-a sacrificat copilaria si adolescenta la Istambul pentru binele Tarii Romanesti,s-a razbunat in anii ce au urmat)
Constantin Brancoveanu (si-a sacrificat viata si familia pentru poporul si credinta sa...cati din voi ati putea sa va vedeti copiii jupuiti de vi si trasi pe roata si totusi sa va pastrati credinta ? Dar sa renuntati la o partida pe balta si impreuna cu familia sa va petreceti noaptea in Piata Universitatii pentru a va cere drepturile?)
Corneliu Zelea Codreanu (un bun exemplu de roman care nu s-a lasat calcat pe cap de toti jidanii,tiganii sau alti "inoplanetieni")
Ferdinand I (nu a fost roman dar pentru romani a intrat in razboi cu tara sa natala...e mai roman ca jumatate dintre romanii din ziua de azi),
Decebal (a ingropat cum a stiut mai bine aurul strabunilor si si-a luat gatul cand nu a mai avut alta varianta...si noi acum ce facem:il vindem pe "3 lulele"?!)
Avram Iancu (se rasuceste in mormant cand vedea pe unde sunt arborate steagurile secuiesti)
Elisabeta Rizea (de aceasta sfanta jumate din voi nici nu stiati ca exista),
Mircea cel Batran (un "ciot" infipt fix in gatul cotropitorilor de tara)
Badea Cartan (cati dintre voi ati face asta acum?),
Stefan cel Mare (este deja prea sfant ! )
Carol I (ne-a readus independenta...hmm si era un strain)
Mihai Viteazu ( nea unit si a fost tadat de cei pe care ia unit!)
Ion Antonescu (imi place mie foarte mult ca le-a dat tiganilor ceea ce merita si-n ziua de azi!)
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

Avatar utilizator
Albert
pescar de competitie
Mesaje: 2295
Membru din: Lun Aug 23, 2010 17:56
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Proiectul Rosia Montana

Mesaj de Albert »

eugen dragnea scrie: Daca as fi ministru si as fi constrans de situatie mi-as da demisia sau mi-as lua "glanda" daca nu as avea alta posibilitate....
Moaaa..ce nationalism de 2 lei.De mult n-am mai citi asa ceva :lol: De ce nu exploateaza statul zacamantul? Pantru ca nu poate/n-are bani. Statul "gestioneaza" industria neferoasa de zeci de ani. Ce-a facut in timpul asta? Nimic.Ah, a dat cu cianuri la unguri da' despre asta nu se vorbeste.Asta chiar cred ca-ti place la ce discurus ai :lol: Vad ca unii o dau inainte cu uraniul de la RM. N-au voie si nu-l vor valorifica. Nici asta nici celelalte "metalte mai pretoase". Se va da drumul exploatarii si toata lumea va sta cu ochii pe "canadieni".Iar astia nu vor misca in front pentru ca nu-s in Africa, America de Sud sau mai stiu eu unde au facut ce-au vrut..pentru ca li s-a permis.Locuri de munca?Vor fi gramada,si la mina(cateva) dar mai ales in chestiile conexe.LA ce saracie-i acolo orice bonus e binevenit.
Acum the big picture.Voi credeti ca Romania decide ce se intampla? Ha Ha. Daca era asa se dadeau fomistii nostri drumul la exploatare inca din anii '90, de cand au inceput aia sa prospecteze p-acolo. Cred ca toti politicienii ce s-au perindat pe la putere de atunci pana acum isi musca pumnii ca n-au putut sa profite de proiectul asta in care s-au bagat un porcoi de bani si ei n-au pupat nicio spaga sau comision. E prima data cand ma bucur ca suntem in UE.
NMai zice acineva de minerii care "protseteaza" la RM.CAtiva zeci de omuleti.Da' de bezmeticii care se plimba prin Bucuresti si-n tara nu zice nimeni nimic? Or fi si naivi da' aia care "mobilizeaza" cati sunt?Cateva sute.Aia de unde mama dreq au bani sa faca tot tambalaul asta?
Revad acum fanatismul din anii '90, ala cu nu ne vindem tara...fanatism, nationalism si indoctrinare.In loc sa incercam sa gandim rational, sa vedem care-s posibilitatile noi ne trezim din leneveala mai tanstosi si mai batsoi decat e cazul.Ca si taranii aia care stau in crasma toata ziua si cand ii chemi la munca iti spun ca ei nu vin fara 200 ron/zi+tigari+potol+ + +...mentalitate de popor mic...mic de tot.

Avatar utilizator
andrei vladeanu
Veteran
Mesaje: 5808
Membru din: Lun Ian 10, 2005 11:10
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Proiectul Rosia Montana

Mesaj de andrei vladeanu »

eugen dragnea scrie: (...)
Vlad Tepes (si-a sacrificat copilaria si adolescenta la Istambul pentru binele Tarii Romanesti,s-a razbunat in anii ce au urmat)(...)
SCRISOAREA LUI VLAD TEPES CATRE SULTANUL MAHOMED AL II-LEA (1462) - dovada unei mari tradari

Mare stăpînitor al otomanilor,

"Eu, IO(an ) Vlad, Voevodul Valahiei, sclavul tau, te rog cu stăruinţă pentru iertarea faptelor prin care am păcătuit contra ta şi a ţării tale. Măria ta să se milostivească cu mine şi să-mi învoiască a-ţi trimite soli. Cunosc Transilvania şi Ungaria toată în chipul cel mai amănunţit. Daca i-ar plăcea Majestăţii Tale, aş putea, pentru răscumpărarea greşelii mele, să-ţi predau toată Transilvania şi, când aceasta ar fi încăput în puterea ta, ai putea uşor supune toată Ungaria. Solii mei îţi vor spune mai multe, iar eu voi fi în toată viaţa mea sclavul tău. Dumnezeu să dea putere încă ani îndelungaţi”.

Scrisoarea de mai sus, datata 6 noiembrie 1462, care a constituit motivul incarcerarii domitorului muntean timp de 14 ani, tocmai infrant de catre turci si in gratiile carora vroia sa revina , a fost remisa Papei Pius al II-lea de catre destinatarul sau, regele Mathia Corvin (mare erudit, vorbitor de sapte limbi printre care romana nu se regasea), fiind ulterior publicata de catre secretarul papal Gobellini. Specific istoriografiei comuniste, dar si celor anterioare, harsite in mitificare si mistificare, documentul respectiv a fost considerat unul fals, menit sa compromita personalitatea unui mare carmuitor, "bun crestin si aparator de neam si tara". Poate tocmai de aceea incriminata scrisoare, nu se regaseste reprodusa - nici macar sub avertismentul FALS!!!" - in niciuna din lucrarile de specialitate aparute in ultimii 80 de ani si nici macar de-a latul si de-a lungul Internetului, textul de mai sus fiind copiat din prima editie a monumentalei lucari a marelui Xenolol "Istoria romanilor din Dacia Traiana". Misto sau nasol, n-are importanta, de recomandat ar fi sa ne cunoastem adevarata istorie, oricat de sublima sau jenanata ar fi aceasta.
The One Team

Avatar utilizator
Cristi Y
pescar de competitie
Mesaje: 2597
Membru din: Mar Ian 11, 2005 22:33

Re: Proiectul Rosia Montana

Mesaj de Cristi Y »

si iata ca istoria se repeta :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

Avatar utilizator
andrei vladeanu
Veteran
Mesaje: 5808
Membru din: Lun Ian 10, 2005 11:10
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Proiectul Rosia Montana

Mesaj de andrei vladeanu »

istoria recenta ne arata ca in momente sililare cu cel actual (in care neincrederea in clasa politica este problema de fond) s-a apelat la greci si nemti pentru a ne conduce.
The One Team

Avatar utilizator
Sionut
Mesaje: 963
Membru din: Joi Dec 11, 2008 22:15
Puncte: 0
Localitate: Popesti

Re: Proiectul Rosia Montana

Mesaj de Sionut »

DumiD scrie:eu asociez ecologistii astia cu iubitorii de javre. ambele categorii sunt niste aplaudaci usor manipulabili, ai' batrani sunt aplaudacii spalati pe creier de nea Nicu si astia tineri sunt urmasii lor, spalati pe creier de protv si Mircea Badea....generatia Mircea Badea....asta e!
Mai bine te duci in Piata si vezi ce fel de oameni sunt. Spui apoi pe concret cu ce-i mai asociezi. Ce ar fi daca in
urma reportajului Romania te iubesc de duminica, care va avea ca subiect braconajul din Delta Dunarii, vor iesi cativa zeci de
pescari sa protesteze, tot asa ii vei asocia . Iubitori de javre, de pesti ... whatever.

@Dragos,
incearca tu sa manipulezi 15 000 de oameni. Trebuie sa fie cineva foarte bun la manipulari.
CS APS

Avatar utilizator
DumiD
Pescar de competitie
Mesaje: 1650
Membru din: Joi Oct 21, 2010 1:52

Re: Proiectul Rosia Montana

Mesaj de DumiD »

beat

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”