Boilies picant

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18915
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: Boilies picant

Mesaj de Vladut Mateianu »

adnov scrie:On topic:
Ce teste ai facut cu pudra de chili si in ce conditii?
Ai incercat acelasi mix cu si fara?
Balta era aceeasi, anotimpul, conditiile meteo, monturile...?
Intreb deoarece s-a demonstrat stiintific ca, crapul nu are receptori pentru capsaicina. Ba mai mult capsaicina nu este solubila in apa. De aia dupa ce mancam un ardei iute bem iaurt si nu apa ca sa scapam de arsuri. Nefiind solubila in apa nu putem vorbi de atractie. Se stie ca, capsaicina are un rol termogenic, ceea ce ajuta metabolismul fiintelor cu sange cald, dar crapul are sange rece, deci si teoria asta a picat.
Noi folosim direct capsaicin extract, dar este ok si pudra de chili. O folosesc de vreo 14 ani in diverse combinatii, unele care schimba culoarea bilei, altele care nu schimba. Pescuit in toate sezoanele si pe balti diferite din tari diferite. Cateva sute de partide. Am avut rezultate foarte bune, capturi de senzatie. La Corbu acest gen de bila face legea si acum, au cam inceput toti sa o copiezi daca nu stiai... Referitor la demonstratiile stintifice ma abtin(chiar te rog sa postezi un link de unde ai preluat informatia referitoare la receptorii crapului), dar consilierul meu in probleme de nutritie(profesor la Facultatea de piscicultura, specializarea nutritie) are alta parere. IAr pestii prinsi de mine ii dau lui dreptate.
adnov scrie:Off topic:
Ramane intrebarea cu recomandarea proportiilor de aroma/kg de mix. Asa cum am spus de ce toti recomanda maxim 10ml/kg, inclusiv tu, iar in reteta data de tine procentul este dublu? Ai facut ceva teste in acest sens si ai vazut ca un procent dublu nu dauneaza, ba mai mult ajuta?

Daca tot ati dezvoltat un ingredient superior Robin Red-ului de ce nu incercati sa-l promovati? Chiar tu ai spus ca noi credem ca doar ce fac englezii e bun si tocmai tu folosesti un ingredient autohton pe care il maschezi ca fiind Robin Red. De ce nu-i gasiti o denumire, de ce nu-i faceti o descriere si de ce nu-l promovati ca fiind un produs autentic romanesc? Fara suparare si scuze ca ma repet asta este o lipsa de onestitate fata de cei care folosesc produsele Senzor.

Cam atat momentan. Cu siguranta voi mai avea si altele :-)
Aroma o poti folosi sau nu. Nu cred ca este cheia succesului. Din experienta, am observat ca roma multa inseamna peste mult. Dar majoritatea mic. Boiliesurile cu aroma putina(sau deloc) aduc de multe ori marea captura...(de aceea gama de nada care se va lansa acum, Impact VM va fi foarte discreta in aroma..) In concluzie, aroma o poti folosi in ce procent vrei, nu exista limite sau cantitati exacte care fac diferenta. Standard se foloseste intre 0.5 si 1 ml per ou(50 ml).

RR romanesc nu este de vanzare, nu am de ce sa-l promovez. Il folosesc in gama de nada VM si atat.
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18915
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: Boilies picant

Mesaj de Vladut Mateianu »

osc1or scrie:
Vladut Mateianu scrie: Exact ptr acest gen de atitudini de barfa de mahala, evit sa le dau sfaturi unora ca tine, voi oricum le stiti pe toate ! Chiar imi pare rau ca am intervenit tehnic la un subiect, acum inteleg de ce nu intervin niciodata colegii de breasla(producatorii de nada) cu sfaturi tehnice ptr incepatori. :oops:
Am citit foarte atent tot topicul asta. Chiar nu vad nici o interventie tehnica la subiect sau vreun sfat tehnic pentru incepatori, pe bune...
Sfaturile pentru incepatori sunt abureli de genul robin red autohton mai bun decat originalul fabricat special pentru senzor dar din care folosesc mai multi producatori?

Spunea cineva mai sus ca reteta de robin red este tinuta secreta si nu are cum sa fie un ingredient de umplutura pt ca e foarte scump. Asta mi se pare o gluma... cum ar fi sa dezvaluie Haith's reteta originala sa descoperim ca e formata din ingrediente care costa separat maxim 3 lire/kg? s-ar prabusi vanzarile instant... si cu siguranta s-ar diminua si cantitatile folosite de pescari de RR in bile, pt ca nu ar mai fi un ingredient de atractie scump :)

Stau si ma intreb, daca in Robin Red-ul ala original inglobezi 30% (sa zicem) gris si il vindem mai departe ca robin red autohton, isi da cineva seama? nu... pentru ca reteta e secreta :)
Tu esti un caz special. :D Pe viitor o sa-ti desenez, poate o sa intelegi....
Eu nu vand RR sau varianta romaneasca, deci nu am de ce sa o promovez. Doar te sfatuiam(pe tine si multi altii care citesc) sa folositi capsaicina in boilies. Atat.
In acelasi timp, iata si un caz similar in care pot da si nume . Firma Brenntag produce complexuri de aminoacizi. Multi luam de acolo, dar fiecare are reteta lui. De asemenea au si laborator.
In fine, va las sanatosi ca am de rulat....continuam pe seara.
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Avatar utilizator
nit_matias
Pescar de competitie
Mesaje: 938
Membru din: Lun Sep 12, 2011 15:40
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Boilies picant

Mesaj de nit_matias »

georgeRO scrie:
nit_matias scrie:Bun, hai ca am citit si eu ce se scrie pe aici si am si eu cateva pareri personale de exprimat.
@dumi - Hai sa fim seriosi ca pe la concursurile mari cu premii substantiale sau pentru CM, nu o sa vina nimeni cu punga de bile de pe raft sa dea cu ea in balta. Asa in rest pe la concursuri de duzina se vine si cu caperlan direct din punga
@george iorga - La noi se discuta de concursuri ca nu sunt balti unde sa pescuiesti sa prinzi un peste mai mare de 10 kg, daca ar fi si la noi un respect impus similar ca in afara, cu siguranta s-ar discuta ce balti noi exista si ar fi de 10 ori mai multi pescari decat exista acum. Un alt lucru care la noi se vede, este discrepanta intre orasele mari si restul tarii, adica daca te duci pe Olt o sa vezi pescari cu germina si acum, iar in Bucuresti, daca ai lanseta cu TC de 3 e slaba.
@RR inovativ - Asta e ca aia ca s-a inventat apa, hai sa fim seriosi, RR original isi face treaba, iar chestia ca este un ingredient care nu aduce nimic nutritiv, nu are importanta, importanta este atractia pe care o are. Ca se afirma faptul ca e un ingredient de volum e iar o chestie spusa asa la misto fara sa aibe argumente in spate, pentru ca nu are cum sa fie un ingredient de volum la cat de scump e, mai bine pui gris / pesmet / clo / faina de soia / etc, ingrediente mult mai ieftine. Timp de ani era un must have in bile, iar acum "nu e domne, RR nu e bun de nimic, il puneam asa de volum in bile".
Nici tu nu ai argumente care sa sustina atractivitatea RR.
Asa este, nu am argumente cu tine, ca oricum argumentele sunt in fata ta si esti incapabil sa le vezi. Ignoranta e de aur pentru multi.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

Avatar utilizator
Sorin Daringa
Mesaje: 877
Membru din: Mar Aug 10, 2010 11:12
Puncte: 0
Localitate: Skjern-Denmark

Re: Boilies picant

Mesaj de Sorin Daringa »

Vladut Mateianu scrie: Firma Brenntag produce complexuri de aminoacizi. Multi luam de acolo, dar fiecare are reteta lui. De asemenea au si laborator.
In fine, va las sanatosi ca am de rulat....continuam pe seara.
Si lumea era convinsa ca voi sunteti producatori de aminoacizi :lol: :lol:
Imagine

Andrei91
Mesaje: 515
Membru din: Mie Ian 06, 2016 18:31
Puncte: 0
Localitate: Cj

Re: Boilies picant

Mesaj de Andrei91 »

osc1or scrie:
Vladut Mateianu scrie: Exact ptr acest gen de atitudini de barfa de mahala, evit sa le dau sfaturi unora ca tine, voi oricum le stiti pe toate ! Chiar imi pare rau ca am intervenit tehnic la un subiect, acum inteleg de ce nu intervin niciodata colegii de breasla(producatorii de nada) cu sfaturi tehnice ptr incepatori. :oops:
Am citit foarte atent tot topicul asta. Chiar nu vad nici o interventie tehnica la subiect sau vreun sfat tehnic pentru incepatori, pe bune...
Sfaturile pentru incepatori sunt abureli de genul robin red autohton mai bun decat originalul fabricat special pentru senzor dar din care folosesc mai multi producatori?

Spunea cineva mai sus ca reteta de robin red este tinuta secreta si nu are cum sa fie un ingredient de umplutura pt ca e foarte scump. Asta mi se pare o gluma... cum ar fi sa dezvaluie Haith's reteta originala sa descoperim ca e formata din ingrediente care costa separat maxim 3 lire/kg? s-ar prabusi vanzarile instant... si cu siguranta s-ar diminua si cantitatile folosite de pescari de RR in bile, pt ca nu ar mai fi un ingredient de atractie scump :)

Stau si ma intreb, daca in Robin Red-ul ala original inglobezi 30% (sa zicem) gris si il vindem mai departe ca robin red autohton, isi da cineva seama? nu... pentru ca reteta e secreta :)

Poti sa fi sigur ca RR nu costa pentru Haits mai mult de 3 lire kilogramul ..

Avatar utilizator
gor965
Moderator
Mesaje: 14706
Membru din: Vin Mai 25, 2007 17:04
Puncte: 0
Localitate: Calarasi

Re: Boilies picant

Mesaj de gor965 »

nit_matias scrie: @george iorga - La noi se discuta de concursuri ca nu sunt balti unde sa pescuiesti sa prinzi un peste mai mare de 10 kg, daca ar fi si la noi un respect impus similar ca in afara, cu siguranta s-ar discuta ce balti noi exista si ar fi de 10 ori mai multi pescari decat exista acum. Un alt lucru care la noi se vede, este discrepanta intre orasele mari si restul tarii, adica daca te duci pe Olt o sa vezi pescari cu germina si acum, iar in Bucuresti, daca ai lanseta cu TC de 3 e slaba.
.
Nu stiu daca existenta unor lacuri cu peste mare ar duce la o sporire a numarului de pescari de crap...mai degraba faptul ca avem balti cu peste mult (si mai mic decat ala mare) a condus spre o conversie a pescarilor, majoritatea trecand de la pescuitul de placere la orice peste pasnic, la pescuitul dupa crap (fie de placere, fie de foame, fie de competitie). E adevarat in zona de sud a tarii conversia asta (cu mai toata lumea specializata pe crap si de ceva vreme specializata in concursuri la crap) se vede mai tare, insa eu consider ca asta se datoreaza faptului ca cea mai buna reclama facuta baltilor s-a facut in regim de concurs. Majoritatea care au tanjit dupa capturi de crap si-au insusit direct notiunile desprinse din desfasurarea competitiilor legat de nada, tehnica, echipament. Masa mare de pescari de crap de acum vor sa prinda peste (nu conteaza marimea) si ca atare incearca sa sara direct de la prinsul cioranului la patratica la prinsul sutelor de kg de crap cu scule si nada de sute si mii de euro. In zona baltilor cu peste mult deja se face trecerea de la a prinde mult la a prinde mare si ca atare se produce o a doua cizelare a pescarilor, cu costuri si mai mari decat prima data. Hai sa zicem ca veniturile ii mai tempereaza pe unii ptr. ca sa recunoastem, pescuitul la crap e un hobby scump, cu o latura competionala si mai scumpa, de lux chiar. Una peste alta, mie imi pare ca fenomenul (carpfishing) a avansat bine ca numar de practicanti si implicit ca dezvoltare a pietei de desfacere ptr. acestia. N-as stii sa zic daca fondul piscicol se bucura de treaba asata, in conditiile in care, se stie, la noi mare parte din capturi ajung in tigaie.
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

georgeRO
Mesaje: 109
Membru din: Dum Mai 03, 2015 16:44
Puncte: 0
Localitate: Ploiesti

Boilies picant

Mesaj de georgeRO »

nit_matias scrie:
georgeRO scrie:
nit_matias scrie:Bun, hai ca am citit si eu ce se scrie pe aici si am si eu cateva pareri personale de exprimat.
@dumi - Hai sa fim seriosi ca pe la concursurile mari cu premii substantiale sau pentru CM, nu o sa vina nimeni cu punga de bile de pe raft sa dea cu ea in balta. Asa in rest pe la concursuri de duzina se vine si cu caperlan direct din punga
@george iorga - La noi se discuta de concursuri ca nu sunt balti unde sa pescuiesti sa prinzi un peste mai mare de 10 kg, daca ar fi si la noi un respect impus similar ca in afara, cu siguranta s-ar discuta ce balti noi exista si ar fi de 10 ori mai multi pescari decat exista acum. Un alt lucru care la noi se vede, este discrepanta intre orasele mari si restul tarii, adica daca te duci pe Olt o sa vezi pescari cu germina si acum, iar in Bucuresti, daca ai lanseta cu TC de 3 e slaba.
@RR inovativ - Asta e ca aia ca s-a inventat apa, hai sa fim seriosi, RR original isi face treaba, iar chestia ca este un ingredient care nu aduce nimic nutritiv, nu are importanta, importanta este atractia pe care o are. Ca se afirma faptul ca e un ingredient de volum e iar o chestie spusa asa la misto fara sa aibe argumente in spate, pentru ca nu are cum sa fie un ingredient de volum la cat de scump e, mai bine pui gris / pesmet / clo / faina de soia / etc, ingrediente mult mai ieftine. Timp de ani era un must have in bile, iar acum "nu e domne, RR nu e bun de nimic, il puneam asa de volum in bile".
Nici tu nu ai argumente care sa sustina atractivitatea RR.
Asa este, nu am argumente cu tine, ca oricum argumentele sunt in fata ta si esti incapabil sa le vezi. Ignoranta e de aur pentru multi.
Pastreaza-ti parerile personale despre mine si ramai pe subiect. Avand in vedere ca RR e un mix, in ce fel influenteaza fiecare ingredient continut atractivitatea unei nade?

Avatar utilizator
malavita
Mesaje: 695
Membru din: Sâm Ian 17, 2015 21:47
Puncte: 0
Localitate: craiova

Re: Boilies picant

Mesaj de malavita »

gor965 scrie:
nit_matias scrie: @george iorga - La noi se discuta de concursuri ca nu sunt balti unde sa pescuiesti sa prinzi un peste mai mare de 10 kg, daca ar fi si la noi un respect impus similar ca in afara, cu siguranta s-ar discuta ce balti noi exista si ar fi de 10 ori mai multi pescari decat exista acum. Un alt lucru care la noi se vede, este discrepanta intre orasele mari si restul tarii, adica daca te duci pe Olt o sa vezi pescari cu germina si acum, iar in Bucuresti, daca ai lanseta cu TC de 3 e slaba.
.
Nu stiu daca existenta unor lacuri cu peste mare ar duce la o sporire a numarului de pescari de crap...mai degraba faptul ca avem balti cu peste mult (si mai mic decat ala mare) a condus spre o conversie a pescarilor, majoritatea trecand de la pescuitul de placere la orice peste pasnic, la pescuitul dupa crap (fie de placere, fie de foame, fie de competitie). E adevarat in zona de sud a tarii conversia asta (cu mai toata lumea specializata pe crap si de ceva vreme specializata in concursuri la crap) se vede mai tare, insa eu consider ca asta se datoreaza faptului ca cea mai buna reclama facuta baltilor s-a facut in regim de concurs. Majoritatea care au tanjit dupa capturi de crap si-au insusit direct notiunile desprinse din desfasurarea competitiilor legat de nada, tehnica, echipament. Masa mare de pescari de crap de acum vor sa prinda peste (nu conteaza marimea) si ca atare incearca sa sara direct de la prinsul cioranului la patratica la prinsul sutelor de kg de crap cu scule si nada de sute si mii de euro. In zona baltilor cu peste mult deja se face trecerea de la a prinde mult la a prinde mare si ca atare se produce o a doua cizelare a pescarilor, cu costuri si mai mari decat prima data. Hai sa zicem ca veniturile ii mai tempereaza pe unii ptr. ca sa recunoastem, pescuitul la crap e un hobby scump, cu o latura competionala si mai scumpa, de lux chiar. Una peste alta, mie imi pare ca fenomenul (carpfishing) a avansat bine ca numar de practicanti si implicit ca dezvoltare a pietei de desfacere ptr. acestia. N-as stii sa zic daca fondul piscicol se bucura de treaba asata, in conditiile in care, se stie, la noi mare parte din capturi ajung in tigaie.


care SUD?si care competiti?pescari de competitii?poate concursuri de curentat sau navodit ca de astea nu duce lipsa sudul.
aici avem balti care nu le poti numara pe degetele de la o mana,santem vai de capul nostru cand este vorba de o partida de pescuit decenta
colt de rai,teslui,lazar...mai stie cineva vreo balta?
dunarea ,jiul si oltul.aici de multe ori este sport extrem
"V-am lasat saraci si prosti,v-am gasit si mai saraci si mai prosti"
Constantin Brancusi,sculptor roman.

Avatar utilizator
lucian76
Mesaje: 124
Membru din: Joi Mar 25, 2010 9:00
Puncte: 0
Localitate: Suceava

Re: Boilies picant

Mesaj de lucian76 »

Crapul nu are receptori pentru capsaicina . Este un lucru demonstrat stiintific . Robin Red este un birdfood preluat de pescarii de crap in constructia nadelor .Reteta este secreta. Daca e eficient sau nu ramane la aprecierea pescarilor . A spune ca se produce si in Romania este un nonsens.Mai stiu eu pe cineva care producea in Romania "Minamino" de 10 ori mai concentrat .Minamino este de fapt un medicament . Referitor la complexul de aminoacizi produsi de firma x sau y din Romania nu inteleg ce relevanta are . Interesant ar fi ca firmele respective sa faca dovada ca au cunostinte despre nutritia crapului si apoi sa vanda aminoacizi pentru producatorii de nada . Unii aminoacizi au un rol demonstrat stiintific in stimularea apetitului la crap iar altii sunt repelenti pentru acesta . In plus exista un necesar de aminoacizi esentiali care acopera cerintele nutritionale ale crapului . Daca complexul de aminoacizi respecta aceste cerinte ..jos palaria , dar pana una alta , cel putin din punctul meu de vedere nu exista nici o garantie ca aminoacizii respectivi sunt buni de pus in boilies .

Avatar utilizator
nit_matias
Pescar de competitie
Mesaje: 938
Membru din: Lun Sep 12, 2011 15:40
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Boilies picant

Mesaj de nit_matias »

@george iorga - Eu unul tind sa cred ca numarul pescarilor este influentat direct de starea baltilor si lacurilor din tara, daca nu avem peste in lacuri nu o sa ai nici pescari. Ai dreptate din multe puncte de vedere, dar numarul pescarilor nu s-a marit datorita concursurilor, ci datorita faptului ca incept, incet au aparut balti cu peste.

@georgeRO - Nu mi-am spus nicio parere despre tine. Nu sunt specialist in nutritia crapului sau in modul de constructie al mixurilor, dar imi place sa ma informez. Ce pot sa-ti spun este ca daca un ingredient si-a dovedit eficacitatea in mai mult de 25 de ani, nu stiu daca mai are rost sa aduc neaparat argumente. Toate firmele de nada au cel putin o bila bazata pe RR la baza, iar tu imi spui ca asta nu e argument ca RR ar fi atractiv, ce vrei mai mult. Poti sa mergi pe ideea daca 3 iti zic ca esti beat, e bine sa te duci sa te culci.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”