Noi folosim direct capsaicin extract, dar este ok si pudra de chili. O folosesc de vreo 14 ani in diverse combinatii, unele care schimba culoarea bilei, altele care nu schimba. Pescuit in toate sezoanele si pe balti diferite din tari diferite. Cateva sute de partide. Am avut rezultate foarte bune, capturi de senzatie. La Corbu acest gen de bila face legea si acum, au cam inceput toti sa o copiezi daca nu stiai... Referitor la demonstratiile stintifice ma abtin(chiar te rog sa postezi un link de unde ai preluat informatia referitoare la receptorii crapului), dar consilierul meu in probleme de nutritie(profesor la Facultatea de piscicultura, specializarea nutritie) are alta parere. IAr pestii prinsi de mine ii dau lui dreptate.adnov scrie:On topic:
Ce teste ai facut cu pudra de chili si in ce conditii?
Ai incercat acelasi mix cu si fara?
Balta era aceeasi, anotimpul, conditiile meteo, monturile...?
Intreb deoarece s-a demonstrat stiintific ca, crapul nu are receptori pentru capsaicina. Ba mai mult capsaicina nu este solubila in apa. De aia dupa ce mancam un ardei iute bem iaurt si nu apa ca sa scapam de arsuri. Nefiind solubila in apa nu putem vorbi de atractie. Se stie ca, capsaicina are un rol termogenic, ceea ce ajuta metabolismul fiintelor cu sange cald, dar crapul are sange rece, deci si teoria asta a picat.
Aroma o poti folosi sau nu. Nu cred ca este cheia succesului. Din experienta, am observat ca roma multa inseamna peste mult. Dar majoritatea mic. Boiliesurile cu aroma putina(sau deloc) aduc de multe ori marea captura...(de aceea gama de nada care se va lansa acum, Impact VM va fi foarte discreta in aroma..) In concluzie, aroma o poti folosi in ce procent vrei, nu exista limite sau cantitati exacte care fac diferenta. Standard se foloseste intre 0.5 si 1 ml per ou(50 ml).adnov scrie:Off topic:
Ramane intrebarea cu recomandarea proportiilor de aroma/kg de mix. Asa cum am spus de ce toti recomanda maxim 10ml/kg, inclusiv tu, iar in reteta data de tine procentul este dublu? Ai facut ceva teste in acest sens si ai vazut ca un procent dublu nu dauneaza, ba mai mult ajuta?
Daca tot ati dezvoltat un ingredient superior Robin Red-ului de ce nu incercati sa-l promovati? Chiar tu ai spus ca noi credem ca doar ce fac englezii e bun si tocmai tu folosesti un ingredient autohton pe care il maschezi ca fiind Robin Red. De ce nu-i gasiti o denumire, de ce nu-i faceti o descriere si de ce nu-l promovati ca fiind un produs autentic romanesc? Fara suparare si scuze ca ma repet asta este o lipsa de onestitate fata de cei care folosesc produsele Senzor.
Cam atat momentan. Cu siguranta voi mai avea si altele
RR romanesc nu este de vanzare, nu am de ce sa-l promovez. Il folosesc in gama de nada VM si atat.