Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 2013

http://www.tancabesti.ro

Moderator: Lukyan

Avatar utilizator
Lukyan
pescar de competitie
Mesaje: 1106
Membru din: Sâm Feb 12, 2005 14:49
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 20

Mesaj de Lukyan »

Ce model are tacerea procurorului Ticau ? – 21 Iunie 2013 Jurnalul de Ilfov

Link direct Tancabesti.ro : http://tancabesti.ro/index.php/ce-model ... -de-ilfov/

Link direct Jurnalul de Ilfov : http://www.jurnaluldeilfov.ro/stire/290 ... i-icu.html

din seria : La Tâncăbești, cand “lumea strâmbă” își trage apa la picioare!


Episodul 14

Postat la: 21.06.2013 – Jurnalul de Ilfov

de Eugen Dichiseanu


Imagine

Ce model are tăcerea procurorului Ţicău?

Numai faptele ne fac să cunoaștem ceea ce suntem cu adevărat


Cuplul Ţicău – Mantale și cazul Tâncăbești

Cum adică, ce să mai facă, procurorul Daniel Ţicău? Soţul Mioarei Mantale. Tace. Ca tot omul, bine, mersi. În general, lucrul ăsta e de bine. Când tace “ca civil particular”, procurorul e un om ca oricare. Însă, când un meseriaş ca el, ar tăcea în exerciţiul funcţiunii lui profesionale, aplicată cu tine, e de rău! Te aşteaptă momente grele. Cel puţin până ajungi în faţa judecătorului. Că după aia, urmează vremuri negre, e o altă poveste.

Mai există şi vestita situaţie românească, aceea când “nu le faci, pe cât le tragi”. Asta e partea cunoscută în lume, ca un cal breaz. Când procurorul “X” a avut “o treabă”. Iar judecătorul, tot aia. De asta, statul nostru plăteşte bani grei celor nedreptăţiţi, ca despăgubiri pentru sentinţele smintite ale funcţionarilor lui. Bieţii condamnaţi!

Chestiunea

Cum şi-au dobândit procurorul Daniel Ţicău şi Mioara Mantale proprietăţile (pământ şi casă) pe malul Lacului Tâncăbeşti? Legal sau nu?

Cum adică de ce întreb? Pentru că acolo nu era un tăpşan, aşa, pierdut undeva, pe planetă. E o zonă de protecţie legală, insist, legală a lacurilor. A unei „Fabrici de peşte”. Adică o firmă de producţie, de care se ocupă cineva, pe lumea asta. Şi care are angajamente băneşti de onorat, o treabă de făcut, toate cu răspunderea la fel de legală a unei afaceri, la lumina zilei.

Dar pentru cuplul Ţicău-Mantale astea sunt detalii rău înţelese de fraţii Parfene, administratorii pentru 49 de ani ai unui business prost plasat.

Da’ pe Calea Victoriei, ce-ar avea?

Adică de ce nu şi-ar muta în altă parte tot calabalâcul aferent: casă, acareturi, copii, neveste? Iar investiţiile, de milioane de euro, pentru care trudesc de zeci de ani, la fel. Cum unde? Păi, oriunde frate, că mai sunt atâtea locuri în ţara asta frumoasă şi liberă?

Să-şi vadă de viaţa lor, în altă parte! Iar apare cuvântul ăla, unde? Păi asta e treaba lui Ţicău? Sau a distinsei Mantale?

N-au ei altele pe cap, ca tot omul? Doar dacă insistaţi, el, numai ca un bun vecin – desigur temporar – de pe malul celălalt al Tâncăbeştiului, le-ar da nişte direcţii de acţiune, nişte sugestii. Că nu se face să laşi omul la nevoie, distrus de disperare.

Iată: pe Calea Griviţei, de exemplu, lângă Gara de Nord, nu le-ar conveni? Să facă acolo piscicultură! Trafic, trafic, trenuri, trenuri, lume peste lume. O fi greu, nu zic, dar măcar au încercat? A, nu vor? Câtă lipsă de omenie pe fraţii Parfene şi pe toţi nebunii de pescari. Păi să se zbată cumva! Să încheie pentru acolo un contract cu Administraţia Naţională a Apelor! Ce, acolo nu plouă? Sau în Drumul Taberei, ori la Crângaşi. Domnule, de ne-nţeles aşa ceva! Moare lumea, din cauză de Tâncăbeşti?

Când tace Ţicău, eu zic că le şi face

Asta e când pâşa, pâşa, pe furiş, funcţionarului puterii în stat, nu i-ar prea conveni să deschidă gura. Până când? Păi, până mai face el ceva, o mişcare “isteaţă”, ca să se acopere niţel, când e dat în fapt. Ar fi al treilea sortiment de tăcere.

Ce aiureală pe nesimţiţii ăştia de la ziare, care îi cer să şi aplice exerciţiul obligaţiei cetăţeneşti, de a respecta legea? Chiar în cazul lui? E, asta-i bună! Fugiţi d-aici! Iar până îi iese lui şmenul programat, îşi ia un aer snob şi superior. În realitate, sare peste lege, că el e oricum, deasupra ei. Iar ca funcţionar public, plătit din banii noştri, tot nu catadixeşte să-şi piardă vremea cu răspunsuri care îi omoară timpul.

Faza combinată a…”tăcerii”


Asta e cumva o lipitură provizorie. Sau legată cu un nod, strâns slab. E amestecul tăcerii îndelungi, întreruptă rar, cu răspunsuri în doi peri. Sau în dodii. Că e acelaşi lucru. Adică de fiţe. Fără substanţă. Chipurile, el e onest: oferă toată deschiderea bunăvoinţei personale. Acceptă strategic “dialogul”, de fapt, cu un singur interes. Ăla cu care să te evalueze, dacă eşti de partea lui, ori – varianta “b” – cât de periculos poţi fi, sau ce-ai putea să pui la cale?

Tot fără rezultate de rezolvare. Normal, că n-a înnebunit lumea, să se arate el cu cartea pe faţă. Dar vorbeşte. Sau scrie. E o altă tactică. Şi mi s-a adresat chiar el, maestrul. El, venit din lumea bună a Occidentului. Acolo unde stă de ani buni, la Consiliul Europei. Trimis de baştanul nostru de stat naţional. Şi liber.

Aşadar, aflaţi ce gânduri şi vorbe trimite el spre reporterul, altminteri cam obraznic: “Dacă după o convorbire de 76 de minute, cred eu destul de consistentă, cu privire la modul în care am dobândit proprietatea şi natura litigiului aflat pe rolul unei instanţe de judecată (alte două dosare au fost deja soluţionate), acestea sunt concluziile dumneavoastră, consider că dialogul nostru reprezintă un timp pierdut pentru mine”.

Aţi înţeles mişcarea?

Ce să asculţi vorbe, când vezi fapte?

Asta ar fi o a treia fază. Când scrie că: “Alte două dosare (ale acestei cauze, n.n.) au fost deja soluţionate”.

Cum care e cauza în justiţie? Păi fraţii Parfene s-au apucat, aiurea-n tramvai, să-l dea în judecată pentru că nu-şi pot continua afacerea şi pierd muncă şi bani. Cu atât mai mult cu cât, repet – ca şi în episoadele anterioare ale acestei anchete – îi arătaseră că dacă încalcă zona de protecţie a lacului şi trece, nelegal, cu proprietatea până-n apă, nu există altă soluţie decât o hotărâre judecătorească. Punct. Păi ce să facă ei altceva? Să-l ia cu bâte sau pistoale?

Şi Daniel Ţicău, ca să dea bine la ziar, la opinia asta nătăntol de publică, zice că ar fi câştigat în „două dosare”. La procesul în care a fost reclamat.

Dar chestia asta e o şmecherie ieftină, pe care… na că m-am luat cu indignarea cetăţeneasco-profesională şi nu mai am spaţiu s-o dezvolt.

Dar nu-i nimic, mai avem episoade coapte, gata de scos la lumină.

Promit! Promit că va fi în episodul următor. Chiar mai documentat decât credeţi. Cu unele aspecte, chiar penale. Şi aici mă adresez mai ales cuplului Ţicău-Mantale. În special lor, pentru că, ştiu ei ce ştiu.

(Va urma)

Avatar utilizator
Lukyan
pescar de competitie
Mesaje: 1106
Membru din: Sâm Feb 12, 2005 14:49
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 20

Mesaj de Lukyan »

A-nceput! Jean Valvis ia apă la galoşi – Jurnalul de Ilfov 28 Iunie 2013

Link direct Tancabesti.ro : http://tancabesti.ro/index.php/a-nceput ... unie-2013/

Link direct Jurnalul de Ilfov : http://www.jurnaluldeilfov.ro/stire/295 ... galoi.html

din seria : La Tâncăbești, cand “lumea strâmbă” își trage apa la picioare!


Episodul 15

Postat la: 28.06.2013 – Jurnalul de Ilfov

de Eugen Dichiseanu


Imagine

„10 metri înapoi, marş!” Marş Valvis, adică, mişcă-te! Aşa ar suna, tradusă într-o comandă cazonă, concluzia unor acte aflate în arhive.

Ce trebuie el să înţeleagă din asta? Negru pe alb, că Lacurile Tâncăbeşti au în mod legal o zonă de protecţie, lată de 10 m. Pe care Valvis a pus stăpânire, făcând rost de un titlu de proprietate. Cum l-a obţinut?

Părerea avizaţilor este că pe bază de confuzii „obişnuite, normale”, ale legilor româneşti. Dar şi cu „simpatia curată”, fără niciun interes şi sinceră a unor funcţionari din administraţie. Cazul e în justiţie.

Cum ziceam, ziceam bine

«Când „lumea bună” îşi trage apa la picioare», e un subtitlu care a însoţit această anchetă serial. Şi face referire directă la a rechinii imobiliari, de tip Valvis. Ei şi-au cumpărat terenuri în vecinătatea lacurilor Tâncăbeşti, încălcând abuziv zona de protecţie. Deşi ea este instituită şi apărată legal.

Intenţia? Pur şi simplu – cu tupeul binecunoscut al noilor îmbogăţiţi – să-şi asigure accesul exclusiv la apa lacurilor. Numai acest „mic detaliu” ridică de câteva ori valoarea proprietăţii lor.

Şosete invadate de nitraţi

Conflictul juridic între Valvis şi fraţii Parfene, concesionarii de drept – pe o perioadă de 49 de ani – ai Lacurilor Tâncăbeşti s-a deschis. Nu mai reiau amănuntele, le ştiţi din episoadele de până acum.

Numai că apa de la picioarele grecului n-a devenit o realitate estivală. Din arhive, vine o confirmare că acolo s-a încălcat legea. E „apa la galoşi”. Ea îi dă peste cap toată fanfaronada şi aranjamentele afaceristului cu cetăţenie elveţiană.

Urmele din arhive nu se şterg

E vorba despre un act care anulează orice dubiu asupra matrapazlâcurilor făcute. Deocamdată, păstrez în rezervă alte detalii asupra lui. Aşa e firesc. Cazul se dezbate în justiţie şi lucrul ăsta e de respectat. Dar în cuprinsul său se afirmă chestiuni esenţiale. Iată:

„Cu ocazia măsurătorii cadastrale a suprafeţei bazinului Tâncăbeşti 1, în vederea înscrierii în Cartea Funciară, a fost inclusă în suprafaţa bazinului şi o fâşie perimetrală de teren, lată de 10 m, în afara parcelei de păşune P 939, în suprafaţă de 2,3529 ha.

Aşa cum reiese din documentele aferente Contractului de Concesiune nr. 112, din 09.06.2006 (cu societatea fraţilor Parfene n.n.) ca şi a documentelor cadastrale, suprafaţa de 73,486 ha (a lacurilor n.n.) cuprinde şi zona de protecţie a acesteia.

Accesul liber pe aceasta fâşie este necesar pentru diferite lucrări de exploatare, întreţinere şi pază”.

“Baloanele” lui Valvis

Iată ce spunea pişicherul afacerist în urmă cu trei luni, dialogând faţă în faţă cu echipa “Jurnalului de Ilfov”:

JV: “Dinainte să cumpăr am controlat titlul de proprietate, dacă e curat, dacă nu am conflicte cu vecinii. Controlul s-a făcut, s-a dovedit că este zeiss, e foarte frumos, am cumpărat proprietatea. Atât! Eu sunt cinstit”.

Rep: “Aţi controlat dacă nu aveţi conflicte cu vecinii şi iată că acum aveţi, în justiţie”.

JV: “N-am conflicte cu vecinii, iertaţi-mă”!

Rep: “Aveţi cu fraţii Parfene”.

JV: “Parfene poate să vă spună şi dumneavoastră că sunteţi Hitler. Asata înseamnă că sunteţi Hitler”?

Rep: “Dar Parfenii

v-au anunţat că sunt probeme cu zona de protecţie”.

JV: “Eu vorbesc de proprietate. Nu vorbesc de concesionare, domnu’ redactor.”

Rep: “Mă refeream la partea cu zona de protecţie a lacului”.

JV: “Statul e proprietar pe zona de protecţie”.

Rep: “Dar statul le-a concesionat lor”.

JV: “Numai puţin. Zona de protecţia este un caracter al terenului. Nu un titlu de proprietate.” (?! n.n.) “Iertaţi-mă. Sunt inginer arhitect şi eu ştiu mai bine”(!? n.n).

Rep: “Bine, dar mai înainte aţi spus că zona de protecţie e a statului, nu a dv”.

JV: “Zona de protecţie este la mine. Zona de protecţie este la 7 metri de la luciul apei, pe terenul meu. Am obligaţia eu să respect anumite regulamente. Nu înseamnă un alt proprietar. Da. E clar. E clar”? (…)

Rep: “Din păcate pentru dv., lacul este o exploatare comercială. Este o întreprindere piscicolă, nu”?

JV: “Bun”.

Rep: “Ei plătesc pentru asta o redevență anuală. Plătesc pentru dreptul lor de concesiune. E un contract”.

JV: “Da, un contract pe bani. Acum statul mi-a dat mie în proprietate. Nu venim să anulăm legislaţia şi dreptul meu la proprietate. Există o Constituţie aici. Nu demolăm Constituţia pentru că cineva vrea să facă o confuzie. Am dreptate”?

Rep: “Ei au concesiunea pe 49 de ani”.

JV: “Să-şi rezolve chestiunea de proprietate în curtea lor! Eu sunt proprietar conform legii, nu concesionar. Tot conform legii României”!

Ce crede Marx?

Cu un exemplu aproape de film, Grucho Marx, actorul comic de mare spirit, e convins că sunt impostori și pungaşi afaceriștii care răspund afirmativ – repede și senini – la întrebarea dacă sunt cinstiţi. De ce?

Pentru că, imediat după ce îşi clocesc treburile, prima lor grijă este să pară cât mai onorabili cu putinţă. Dincolo de ipocrizie, minciună şi distorsionare a realităţii, vigilenţa lor maladivă pentru imaginea publică este obsedantă şi obligatorie.

E treaba fiecărui cititor pe cine recunoaşte în acest comportament.

(va urma)

Pe Valvis îl așteaptă furtuni ale apelor minerale. “Publicitatea lui e mincinoasă”, zic unii specialiști. Detalii în numărul următor.

Avatar utilizator
Lukyan
pescar de competitie
Mesaje: 1106
Membru din: Sâm Feb 12, 2005 14:49
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 20

Mesaj de Lukyan »

Năravul nu se drege cu pastă corectoare – 5 Iulie 2013 – Jurnalul de Ilfov

Link direct Tancabesti.ro : http://tancabesti.ro/index.php/naravul- ... -de-ilfov/


Link direct Jurnalul de Ilfov : http://www.jurnaluldeilfov.ro/stire/298 ... toare.html

din seria : La Tâncăbești, cand “lumea strâmbă” își trage apa la picioare!

Episodul 16

Postat la: 5.07.2013 – Jurnalul de Ilfov

de Eugen Dichiseanu


Imagine

Cuplul Ţicău – Mantale și cazul Tâncăbești

Ce faci când știi cum ești, dar vrei să pari cu totul altfel?

Personaje: Daniel Ţicău, procuror, detașat de statul nostru generos la Consiliul Europei și Mioara Mantale, Consul General al României la Strasbourg, în Franţa. Reprezentanţi ai meritocraţiei neaoșe.

Pământ “contaminat”! Inhibă judecata

Una din tranzacţii: s-a încheiat în 2010, când și-au cumpărat 1.000 mp de teren, pe malul lacului Tâncăbești. Acolo, au ridicat o căsuţă, tip cocioabă. Totul, încălcând zona de protecţie și drumul de exploatare ale lacurilor.

Legală, afacerea? Nu, susţin fraţii Parfene. Și care i-au dat în judecată. Ei sunt administratorii concesionari ai fermei piscicole de aici, pentru 49 de ani. Cazul se află pe rolul Judecătoriei Buftea.

Ce insinuează Ţicău?

Când spune că a câștigat “două dosare” în acest proces, procurorul Ţicău vrea ca lumea să înţeleagă că el e onest, în stare pură. Că, în consecinţă, va birui.

Înţelegeţi? Că ce mai, jumătate din dreptate o are deja în buzunarul mic. Că cinstea lui se afla în circuitul pozitiv al lumii.

Așa să fie, oare? Am întrebat și eu câţiva oameni cu carte, competenţi în domeniu. Între ei, o profesionistă raţională, cu prezenţă de spirit – avocata Maria Matei. Ea îi apară pe concesionarii Parfene, cei călcaţi în picioare de cuplul “rafinat” și dedulcit la capitalismul “a la française”.

Între gardu’ ilegalităţilor… …și leopardu’ “bunei credinţe”, ipocrite.

Surpriză? Să vezi dandana sucită! Adică, lucrul e taman pe dos, de cum ar vrea procurorul Ţicău.

De fapt, cele “două dosare” câștigate de el, nu prea au legătură cu cauza principală. Adică, cea de pe fond, în procesul unde e dat în judecată. Împotriva abuzului pe care Daniel Ţicău l-a comis cu bună știinţă. În parte egală cu soţia personalităţii lui, Mioara Mantale.

Când, deși fuseseră avertizaţi că în actele vânzătorului Ștefan Cristea sunt ilegalităţi flagrante, totuși au cumpărat terenul. Apoi, dacă vor continua să ocupe abuziv drumul de exploatare și zona de protecţie a lacului, nu există altă cale de urmat decât în justiţie.

Dar, la merituoșii Ţicău și Mantale, “mizilicurile” nu se pun.

Păi, să vedem ce-a câștigat cuplul Ţicău-Mantale !

Primul dosar: a fost o ordonanţă președinţială, acţiune deschisă de fraţii Parfene. Ce este și ce face ea?

Cartea spune (Art. 581, Cod Procedură Civilă) că uneori, se ivesc situaţii când într-o judecată obișnuită, prin durata mare de timp scursă până la pronunţarea sentinţei, se pot produce anumite prejudicii ireversibile, uneia dintre părţile implicate în proces.

Pentru astfel de situaţii leguitorul pune la dispoziţie o procedură rapidă, cu efecte temporare, denumită ordonanţa președinţială. Însă, pe calea ei, nu se poate soluţiona fondul acţiunii principale.

Ce s-a întâmplat de fapt?

Avocata Maria Matei a explicat ce voiau clienţii ei, apelând la o asemenea formula juridică. Simplu: până când instanţa se va pronunţa peste un an, doi, sau mai mulţi asupra dreptului de proprietate a cuplului Ţicău-Mantale peste zona de protecţie și contestat de fraţii Parfene, aceștia voiau să aibă dreptul de a circula pe zona de protecţie a lacurilor.

Asta, ca administratori legali, împuterniciţi de stat, în baza concesiunii atribuite prin contract, pentru 49 de ani.

“Alba-neagra”, în numele Legii

Ce a decis judecătorul de la Tribunalul Capitalei, în legătură cu ordonanţa președinţială? Simplu. “Că nu sunt motive urgente” pentru a le permite parfenilor trecerea pe drumul de exploatare și zona de protecţie.

Clar? Asta e! Să se ducă în munţi, la Mănăstire! Că nu mai au treabă, cu lacul de care răspund.

A urmat recursul, la Curtea de Apel. Bineînţeles că a fost și el respins. Iar fraţii Parfene au plătit cheltuielile de judecată. Cam 7.000 de lei.

Plin de haz este însă că în 2005, un alt judecător a admis o ordonanţă președinţială, în aceleași condiţii materiale date. Dar pentru o altă zonă a lacului și cu alţi proprietari.

Odată da, altădată ba! Cu aceeași justiţie sublimă. Care aţipește sau e vioaie, exact la moment. Pentru cine trebuie.

Cum să câștigi, când nici n-ai jucat?

Avocata Maria Matei conchide: “Când Ţicău și Mantale susţin că au avut câștig de cauză în două etape trebuie să înţelegem că nici pe calea ordonanţei președinţiale și nici pe acţiunea de fond – care practic, n-a început – nu a avut loc o analiză a dreptului lor de proprietate.

Ei nu pot susţine că au avut câștig de cauză, pentru că în proces, nu am intrat niciodată pe acest fond”.

Dar despre asta, în episodul următor.

_________________________________________________________________________________________

Mioara Mantale

Declaraţie de avere, din 2011 pentru anul 2010. Semnată la 01.12.2011:

Terenuri:

 Bihor-Vârtop, intravilan, cumpărat în 2007 – 250 mp – Mioara Mantale;
 Bihor-Vârtop, intravilan, cumpărat în 2008 – 198 mp – Mioara Mantale;
 Ilfov-Peris, intravilan, cumpărat în 2010 – 1.000 mp – Mioara Mantale –Daniel Ţicău;
 Suceava-Dorna, intravilan, cumpărat în 2005 – 4116 mp, ½ – Daniel Ţicău, Corina Ţicău;
 Iași-Bucium, agricol, cumpărat în 2005 – 1.000 mp – Daniel Ţicău.

Adăugaţi trei apartamente în Bucuresati, câteva auto­mobile, conturi bancare etc.

__________________________________________________________________________________________

Nota autorului:

În numele meu și al colegilor din redacţie care le susţin cauza, transmitem familiilor Parfene condoleanţe sincere, la sfârșirea din viaţă a Margaretei Parfene – soţie, mamă și bunică.

Dumnezeu să o ierte și odihnească-se în pace!

Avatar utilizator
Lukyan
pescar de competitie
Mesaje: 1106
Membru din: Sâm Feb 12, 2005 14:49
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 20

Mesaj de Lukyan »

Decizie oficială: Jean Valvis, mută-ţi gardu’! – 19 Iulie 2013 – Jurnalul de Ilfov

Link direct Tancabesti.ro : http://tancabesti.ro/index.php/decizie- ... -de-ilfov/

Link direct Jurnalul de Ilfov : http://www.jurnaluldeilfov.ro/stire/306 ... gardu.html

din seria : La Tâncăbești, cand “lumea strâmbă” își trage apa la picioare!

Episodul 17

Postat la: 19.07.2013 – Jurnalul de Ilfov

de Eugen Dichiseanu


Imagine

Dezvaluiri

Aşa sună, altfel spusă, decizia Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov.

Din 18 iunie, a.c.

Şi adresată lui Jean Valvis. Varianta imperativă din titlu, zisă pe şleau, e adecvată personajului.

Cu o asemenea tipologie de caracter (mai degrabă fără) nu merge altfel.

Pentru că de vorba bună, normală, politicoasă, nu înţelege.

Sau se preface, cu performanţe notabile ale candorii ipocrite.

Pentru asta, tăişul faptelor fără echivoc, trebuie lăsat să dovedească adevăruri.

Ce scrie în act?

Ceva foarte simplu şi pe înţelesul chiar al unui rechin funciar sau imobiliar (după cum vreţi) ca Jean Valvis.

Iată:

“În vederea reglementarii proiectelor din punct de vedere al mediului, vă rugăm să refaceţi documentaţiile, cu respectarea zonei de protecţie în jurul Lacului Tâncăbeşti 1”.

Ceva mai limpede de-atât?

Ăsta e răspunsul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM Ilfov) în urma celor două documentaţii depuse de Valvis, “cu nr. 6523 şi 6524, din 24.04.2012, pentru împrejmuirea terenului în extravilanul comunei Snagov, sat Tâncăbești, Tarlaua 239, Parcela 904, cu nr. cadastral 6771 şi 101032, pe malul stâng al Lacului Tâncăbeşti 1”.

Care e motivul acestei decizii?

Temeiul legal pe care se sprijină hotărârea APM Ilfov este notat astfel: “Solicităm retragerea împrejmuirilor propuse (de Valvis n.n.) întrucât în conformitate cu adresa Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA), cu nr. 3696/6.06.2013, anexată prezentei – suprafaţa de 73,4866 ha atribuită prin concesiune S.C. MUFI S.R.L. (ferma piscicolă, condusă de fraţii Parfenie n.n.) cuprinde şi o fâşie perimetrală de teren lată de 10 m, cu suprafaţa de 2,3529 ha, ca zonă de protecţie”.

Totul e clar. Cu subiect și predicat.

Ce ţinea morţiş, Jean Valvis

Mă scuzaţi pentru rima şchioapă!

Aşadar, ce voia “marele afacerist?”

El afirma plin de grandoare:

“Zona de protecţia este un caracter al terenului. Nu un titlu de proprietate. Ierta­ţi-mă. Sunt inginer arhitect şi eu ştiu mai bine”.

Oare? Cum o fi absolvit el în 1979 National Technical University of Athens “Metsovio Polytehnion” (sursa Wikipedia) obţinând diploma de inginer-arhitect?

Să nu fi ştiut – deşi i s-a spus foarte clar – că zona de protecţie este a lacului şi nu oricui i se năzare să devină proprietar al unui teren riveran, peste noapte?

La fel ca oriunde în lume, când e vorba despre o fermă piscicolă?

Cu oiştea-n gard

Auziţi ce debitează: “Vreau să fac gard, pentru că vine pe proprietatea mea, (!? n.n.) de sus! Păi să las proprietatea deschisă? Hai să fim serioşi acum, domnilor! Vine de sus, de unde sunt clădirile…Trebuie să vină un gard! Deci, vine ţiganii, intră oricine acolo… Fac gardul. (…) E zonă de protecţie, nu? Nu exploatare comercială, cum vor ei”, (fraţii Parfenie n.n.).

Din păcate pentru efortul intelectual al lui Jean Valvis, Lacurile Tâncăbeşti sunt exploatări comerciale. Ale unei firme piscicole legale, pe o perioadă de 49 de ani. Chit că asta îi incendiază judecata afaceristului grec.

Instituţii fără urechi

Ani de zile au risipit frații Parfenie, încercând finalizarea unei înţelegeri privind suprapunerile cadastrale cu proprietatea dobândită de Jean Valvis.

La fel şi pentru încălcarea zonei de protecţie. E o procedură legală, de bună intenţie şi vecinătate. Niciun rezultat.

În consecinţă, au început lupta pentru dreptul lor de administratori concesionari ai lacurilor. Au făcut adrese, notificări, au cerut extrase din arhive de peste tot, la instituţiile abilitate. Între ele, de la Ministerul Mediului, Apele Române ş.a.

N-au primit un cuvinţel. E şi cazul Comisariatului Gărzii de Mediu, care de peste 1 an şi 2 luni n-a catadixit să le trimită un punct de vedere, nici până în ziua de azi.

APM Ilfov şi ANPA – singurul sprijin

Agenţia de Mediu Ilfov (APM) a fost singura autoritate de stat care a răspuns cu obiectivitate solicitărilor lor şi s-a opus avizării favorabile pentru Valvis.

Ea a făcut o adresă către Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) cerând lămuriri clare cu privire la zona de protecţie a bazinului Tâncăbeşti 1.

ANPA răspunde foarte clar:

“În cazul bazinelor piscicole amenajate, cum este iazul Tâncăbeşti 1, pe întreg perimetrul bazinului există o zonă de protecţie de minim 6 m, în funcţie de configuraţia terenului.

Accesul liber pe această fâşie este necesar pentru diferite lucrări de exploatare, întreţinere şi pază. (…)

Cu ocazia măsurătorii cadastrale a suprafeţei bazinului Tâncăbeşti 1, în vederea înscrierii în Cartea Funciară, a fost inclusă în suprafaţa bazinului şi o fâşie perimetrală de teren, lată de 10 m, în afara parcelei de păşune P 939, în suprafaţă de 2,3529 ha.

Aşa cum reiese din documentele aferente Contractului de Concesiune nr. 112/09.06.2006 încheiat între Compania Naţională de Administrare a Fondului Piscicol şi S.C. MUFI S.R.L., ca şi a documentelor cadastrale, suprafaţa de 73,4866 ha cuprinde şi zona de protecţie a acesteia” (subl. ns).

La aceste acte, ANPA anexează şi un plan care a stat la baza Amenajării Piscicole a lacurilor de către Institutul de Cercetări şi Proiectări Piscicole Bucureşti, din 1964.

Plus o documentaţie scrisă la vremea aceea şi alte acte scoase din arhive. Plus copia anexei 1 a Contractul de Concesiune din 2006, încheiat cu frații Parfenie.

Toate definesc clar şi foarte bine exemplificat că această fâşie pe conturul lacului reprezintă zona de protecţie, inclusă în suprafaţa totală concesionată a acestuia (subl. ns).

Alte detalii năucitoare ale cazului, dar şi amănunte despre oarece procese intentate lui Jean Valvis – în episodul următor.

(Va urma)

Avatar utilizator
Lukyan
pescar de competitie
Mesaje: 1106
Membru din: Sâm Feb 12, 2005 14:49
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 20

Mesaj de Lukyan »

Cuplul Ţicău – Mantale persistă în ipocrizie – 26 Iulie 2013 Jurnalul de Ilfov

Link direct Tancabesti.ro : http://tancabesti.ro/index.php/cuplul-t ... -de-ilfov/

Link direct Jurnalul de Ilfov : http://www.jurnaluldeilfov.ro/stire/310 ... rizie.html


din seria : La Tâncăbești, cand “lumea strâmbă” își trage apa la picioare!

Episodul 17

Postat la: 19.07.2013 – Jurnalul de Ilfov

de Eugen Dichiseanu


Imagine

Dezvaluiri

Cazul Tâncăbești


Încă o nedumerire se adaugă acum, după atâtea altele cuprinse în serialul nostru, ce pare nesfârşit. Toate s-au succedat într-un volum mare şi un ritm constant. Greu să le rezişti.

Cum poţi să nu ridici din umeri a mirare, cel puţin, când un procuror de talia maestrului Ţicău nu realizează că majoritatea afirmaţiilor sale – din singura noastră convorbire telefonică, lungă de 76 de minute – nu îi acoperă vulnerabilităţile.

Dimpotrivă.

Iar el se aşază ca un căprior, în bătaia puştii. A faptelor, bineînţeles.

Toate datele publicate până acum se afla în actele încropite dubios.

Minciunile saltă cu vioiciune dintre rândurile care mimează legalitatea.

Ipocrizia şi tentaţia ascunzişului sunt atât de vizibile, încât, te întrebi încă o dată ce îi mână pe soţii Ţicău şi Mantale să persiste în sfidarea evidenţelor.

Cum pot ei să ignore toate astea?

Deocamdată, actele, să tacă puţin!

În acest episod schim­băm puţin “vocile”. De la cele ale documentelor, trecem în registrul poveştilor spuse de oameni. Între ei, Ovidiu Parfenie. Culmea e că, în fond, nimic din substanţa tipologică a cuplului Ţicău-Mantale nu se schimbă.

Iată câteva secvenţe, din începutul filmului confiscării zonei de protecţie a lacului Tâncăbeşti, de către cuplul cu aer snob şi aristocrat.

Era prin iunie, 2010

La fel ca iarna, la gura sobei, detaliile poveştii se deapănă lin.

La început, Ovidiu, administratorul legal al Lacurilor Tâncăbeşti a crezut că marele dezvoltator imobiliar, avocat şi proprietar de pământuri – Ştefan Cristea – i-ar fi pus gând rău procurorului Ţicău sau fostului prefect de Bucureşti, Mantale.

Mai ştii ce răsare în capul cuiva? Păi, cum să le vândă lor o bucată de teren, tip “petardă”, cum se spune. Cu acte aiurea, de la cap, la coadă.

Să fie o încercare a lui Cristea să îi escrocheze? O ţeapă?

Odată ce i-a încolţit gândul ăsta în minte, Ovidiu s-a gândit cum să facă să-i avertizeze cumva pe cei care se voiau proprietari pe malul lacului, să fie atenţi la acte, să fie prudenţi şi să verifice de două ori înainte să semneze ceva.

Pontonul Mioarei

Omul, cugetă că Ţicău şi Mantale – veniţi de la oraş, din sferele înalte ale puterii şi neobişnuiţi cu speculanţii şi tunurile lor imobiliare – ar întâmpina cu onestitate sinceră demersul lui.

Numai că, galeşa ex-prefect al Capitalei, s-a dat în stambă şi a luat-o vocabula pe dinaintea gândului. Şi zice, cu glasul ei atât de feminin că, atenţie, citat:

”Mie, Ştefan, mi-a promis că îmi face ponton!”

Ce înţelegem noi de aici?

Că vânzătorul, avocatul pişicher Cristea Ştefan, nu numai că o cunoştea binişor pe Mioara de la prefectură, dar şi ea îi era acum apropiată. Că de ce altfel să îl numească Ştefan şi atât?

Başca, pungaşul de el îi şi proiectase în imagini, filmul idilic, cu fata cea bună (politician) – în clipele ei de căutări metafizice care găseşte tăpşanul cu stuf de pe malul lacului ce îi ia, ca prin minune toate angoasele şi energiile negativ şi le aruncă peste apa fermecată, cu un descântec obligatoriu de neîntoarcere pe malul ocupat al lacului – de făptură feminină serafică.

Care-i schema?

De fapt, negustorul de terenuri a încântat-o cumva pe distinsa funcţionară a statului nostru naţional.

Probabil că i-a şi zugrăvit secvenţe pastorale, pictate la începutul secolului trecut, de i-a înflăcărat atât de color, imaginaţia.

Cand a auzit asta, peste Ovidiu Parfene cred că a coborât toată negura din cer. Cum adică? El intenţiona să le protejeze portofelul şi imaginea publică, iar ei să cadă la pace cu un personaj uns cu toate alifiile şmechereşti?

Altă nădejde, la Ţicău


Ce şi-o fi zis Ovidiu? Eh, lasă, femeia tot femeie rămâne. Cine ştie ce-o fi încântat-o?

Trăgea omul nădejde în echipamentul profesional al procurorului de la Parchetul Iaşi, venit apoi la Bucureşti.

De fapt, un înalt funcţionar cu pregătire beton în ştiinţa dreptului.

Şi a venit o zi când l-a văzut prima dată la faţă. Ce îşi aminteşte Parfenie?

Iată:“Bună ziua”, “Bună ziua”. M-am prezentat şi i-am spus:

- … domnu’ Ţicău, uite care este situaţia – înţeleg că doriţi să achiziţionaţi acest teren şi că vom deveni vecini. Ţin să vă atrag eu atenţia, nu Ştefan Cristea, care este un şarlatan, că terenul este până în apă şi de aceea va intra în litigiu, în justiţie. Şi va fi amestecat în asta ori el, Cristea, ori oricine îl va cumpăra. Eu ţin să vă avertizez, ca să studiaţi mai bine problema”.

Păi de ce zice Ovidiu asta?

Pentru ca minunatul cuplu Țicău-Mantale să nu mai pozeze acum în victime inocente.

Cum că n-au ştiut, că ei ar fi de fapt cumpărători de bună credinţă.

Şi toate prostiile astea, cu care cred ei că păcălesc lumea.

În episodul următor, alte poveşti cu miez, în care vom vedea că absolut toate detaliile din jocul la vedere al distinşilor funcţionari de stat, spun aceleaşi lucruri urâte, despre nişte oameni care vor neapărat să pară frumoşi, cinstiţi şi cu dreaptă judecată.

(va urma)

Avatar utilizator
Lukyan
pescar de competitie
Mesaje: 1106
Membru din: Sâm Feb 12, 2005 14:49
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 20

Mesaj de Lukyan »

Au început să se ocupe de minciunile lui Jean Valvis

Link direct Tancabesti.ro : http://tancabesti.ro/index.php/au-incep ... an-valvis/

Link direct Jurnalul de Ilfov : http://www.jurnaluldeilfov.ro/stire/315 ... alvis.html

din seria : La Tâncăbești, cand “lumea strâmbă” își trage apa la picioare!

Episodul 19

Postat la: 2.08.2013 – Jurnalul de Ilfov

Imagine

Dezvaluiri

Pentru “marele om de afaceri” cu dublă cetăţenie, greacă şi elveţiană, minciunile nu mai sunt o chestiune de fantezie. Ci de caracter. Mai degrabă, de lipsa lui.

Lucrul ăsta apare din ce în ce mai vizibil. Pentru autorităţi sau opinia publică, pentru afaceriştii din branşa lui sau altele. Cei călcaţi în picioare ori trişaţi s-au adunat, au sesizat instituţii ale statului, l-au chemat în justiţie.

N-aţi văzut că – pe toate posturile tv – nu mai cântă scorneala reaclamelor mincinoase ale “Apei minerale cu 0 % nitraţi”? Sau cu ipocritul apel public al lui Valvis, “pentru schimbarea Legii Apei”, în România?

Despre aceste lucruri veţi afla detalii, azi.

Rechinul funciar nimiceşte tot

El devastează vieţile oamenilor, muşcă pământul şi apa. Încă din 2004, nefericirea, necazurile au venit ca un val gigantic, distrugător, peste munca şi investiţiile fraţilor Parfenie.

Ei sunt administratori legali, concesionari pentru 49 de ani ai Lacurilor Tâncăbeşti 1 şi 2. Afacerea lor? E această fermă piscicolă, răspunderea pentru barajul dintre lacuri şi întreţinerea lor.

2004 este momentul când afaceristul, Jean Valvis a pus ochii pe terenurile riverane ale faimoasei “Avicola”, din comuna Baloteşti. A minţit cu seninătate că va spori locurile de muncă, pentru că, deh, ăsta ar fi sensul “procesului de privatizare”. Peste numai o lună de zile, toţi angajaţii au rămas pe drumuri.

De fapt, a fost un masiv tun imobiliar. Într-o zonă de mare viitor, pentru ansambluri rezidenţiale – din vecinătatea DN1 Bucureşti-Ploieşti.

Modelul de escrocare, tip Valvis

În ciuda promisiunilor şi angajamentelor contractuale, semnate cu statul, grecul pustieşte în câteva săptămâni acea unitate etalon de cercetare ştiinţifică, genetică şi reproducţie. Unică în ţară. Azi, locul e o ruină, devastat. L-aţi văzut în ziarul nostru.

Apoi, Valvis şi-a extins proprietatea, peste zona de protecţie a lacului. Ţinta înşelătoriei? Ieşirea exclusivă la apă, a proprietăţii sale. Fapt ce ar creşte de multe ori valoarea terenurilor, cumpărate pe nimic.

Chit că pentru asta, de ani de zile, afacerea fraţilor Parfenie nu poate creşte, iar munca şi investiţiile lor nu aduc profitul scontat. Başca, pentru că disputa se află în justiţie, ei nu pot să acceseze fonduri europene, la care ar avea tot dreptul. Nu mai vorbim despre cheltuielile mari, pentru menţinerea cazului lor pe rolul instanţelor judecătoreşti.

Când s-a văzut ce soi de om e?

Aducerea lui Valvis în justiţie de către fraţii Parfenie l-a aşezat în lumina reflectoarelor. Aşa a aflat opinia publică despre fraudele lui.

Nerespectarea legilor, ar trebui să aibă urmări chiar şi în România. Deşi la noi, pronunţarea unor sentinţe se face după ani buni, în care îţi pierzi nădejdea, răbdarea, banii.

Dar în cazul Tâncăbeşti, se pare că există motive ale speranţei de dreptate.

În episodul trecut al acestei anchete, v-am prezentat acte, documente, decizii ale unor instituţii, cum sunt Agenţia pentru Protecţia Mediului Ilfov şi Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură – care îi blochează lui Valvis accesele de afacerist nedomesticit.

Apă minerală cu 0% nitraţi – un fals!

Patronatul Apelor Minerale (APEMIN), a depus o plângere penală împotriva S.C Carpathian Springs, din cadrul Valvis Holding, producătorul apei minerale Aqua Carpatica, arătând că sloganul “cea mai pură apă minerală din lume” este un fals.

La 18 februarie 2013, au fost sesizate următoarele instituţii ale statului:

Cabinetul primului ministru, Victor Ponta;
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC);
Ministerul Finanţelor – Direcţia Ajutor de Stat şi Practici Neloiale;
Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale;
Agenţia Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară;
Procurorul general de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Iată ce susţine documentul:

«În fapt, menţiunea “Cea mai pură apă din lume” de pe eticheta produsului Aqua Carpatica induce în eroare consumatorii prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, în scopul de a obţine un folos material injust».

Închisoare de la 3 la 15 ani

Citez, în continuare: “Având în vedere că inducerea în eroare a fost săvârşită prin folosirea de calităţi mincinoase (ale produsului) apreciem că ne aflăm în fata agravantei de la alin. 2 al art. 215 Cod Penal, agravantă pentru care este prevăzută pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 15 ani”. (…)

“Înşelăciune”!

“Precizăm totodată că, prin activitatea infracţională mai sus descrisă, sunt încălcate şi prevederile Legii 158, din 2008, privind Publicitatea înşelătoare şi publicitatea comparativă, întrucât toate apele minerale naturale, recunoscute de către autorităţile statului român, îndeplinesc condiţiile cerute de legislaţia naţională şi europeană în vigoare şi nu se poate afirma că o apă minerală este mai pură decât alta, fără a deforma realitatea, ci doar printr-o înşelăciune, în flagrantă contradicţie cu autorităţile competente, care au omologat apele minerale naturale, conform legislaţiei în vigoare”.

“Cea mai pură apă din lume nu există”

Adrian Feru, director de cercetare-dezvoltare la Societatea Naţională a Apelor Minerale, a arătat că “Aqua Carpatica nu este deloc cea mai pură din lume. Astea sunt poveşti. Cea mai pură apă din lume nici nu există”.

Ulterior, s-a aflat că acum, Valvis are două surse de apă plată şi o sursă de apă carbogazoasă. La cea de apă carbogazoasă, valoarea nitraţilor este mai mare, de 0,8-0,9. Dar ei mai au apă plată şi din altă sursă, unde valoarea este peste unu.

Hoţia cu încurcatul izvoarelor

Adrian Feru continuă: “În condiţiile astea, tu vii cu un produs, apă plată din sursa Băjenaru, cu o valoare mică, într-adevăr. Şi asta o extrapolezi la toate apele. Deci automat reclama de la prima se extrapolează şi la cealaltă, ceea ce înseamnă că reclama este dublu înşelătoare”.

În episodul următor, despre interdicţia de difuzare a spoturile publicitare cu Aqua Carpatica, despre suita minciunilor sfruntate şi tupeul afaceristului greco-elvețian, Jean Valvis.

Avatar utilizator
Lukyan
pescar de competitie
Mesaje: 1106
Membru din: Sâm Feb 12, 2005 14:49
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 20

Mesaj de Lukyan »

Cuplul Daniel Ţicău – Mioara Mantale : Planeta Minciunilor – 23 August 2013 Jurnalul de Ilfov

Link direct Tancabesti.ro : http://tancabesti.ro/index.php/cuplul-d ... -de-ilfov/

Link direct Jurnalul de Ilfov : http://www.jurnaluldeilfov.ro/stire/326 ... nilor.html

din seria : La Tâncăbești, cand “lumea strâmbă” își trage apa la picioare!


Episodul 20

Postat la: 23.08.2013 – Jurnalul de Ilfov

Imagine

de Eugen Dichiseanu


Imagine

Cuplul Daniel Ţicău – Mioara Mantale în cazul Tâncăbești și nu numai

Imagine

„Să nu minţi”! E cert că, în copilăria lor, Daniel şi Mioara au primit şi ei acest îndemn universal, în educaţie. Părinţi, pedagogi, e imposibil ca toţi să fi uitat aşa ceva.

Vârstele au trecut. Iar la maturitate, cei doi – separat, apoi împreună – au descoperit că principiul ăsta îi incomodează. E restrictiv. Că le limitează rău fantezia îmbogăţirii, orgoliul puterii. Şi a însemnelor pământeşti pe care le oferă: bani, onoruri, case, terenuri.

Minciuna, înşelătoria, abuzul au devenit fapte sociale de care auzim la tot pasul. Ştirile sunt inun­date de ele. O adevărată epidemie, spun unii. Un lucru e sigur. Statul este incapabil să impună carantina. Să îi izoleze focarele.

Cu atât mai mult, cu cât dezvăluirile îi privesc chiar pe cei care administrează legea. De la vârful instituţiilor statului. Oficial.

Ţesătura canceroasă e mai răspândită decât în trecut? Poate da, poate nu. Dar odată cu dezvoltarea mass-media, lumea află mai repede totul.

Abuzul Tâncăbeşti

Imagine

Astăzi, minciunile personajelor Ţicău – Mantale vor avea locuri pe rândul din faţă. Măsluirea actelor de provenienţă a proprietăţii lor de la Tâncăbeşti am prezentat-o în episoadele anterioare. Mai sunt, cu ghiotura. Voi reveni la ele.

În 2010, cuplul s-a făcut proprietar pe o suprafaţă de teren de 1.000 mp, pe malul lacului. Acolo, şi-au construit o bojdeucă, tip casă de vacanţă. Asta deşi încalcă zona de protecţie a lacurilor. Care e instituită legal şi menţionată de norme, paragrafe şi articole de lege în vigoare.

Pentru acest abuz grosolan, Ţicău si Mantale sunt daţi în judecată de către fraţii Parfene, administratorii legali ai lacului pentru o perioadă de 49 de ani. Eforturile muncii si afacerea lor – în care au investit zeci de mii de euro – viaţa lor familială le sunt puse în pericol.

Palavre gogonate

Imagine

Era în iunie, 2010. Iată ce braşoave turna senin Daniel Țicău, încercând să manevreze buna credinţă a celor care îl avertizaseră de ilegalităţile din actele proprietăţii:

“Eu am venit pe aici, la Tâncăbeşti, de trei, patru ori. Şi de fiecare dată, nu ştiu cum, am rămas impresionat de locul ăsta. E ceva special cu el. De câte ori m-am întors la serviciu, m-am simţit reîncărcat cu energie pozitivă. Nu ştiu în ce constă anume, dar aşa m-am simţit. Am altă poftă de viaţă şi de lucru.

Şi, atenţie, că încercând să găsesc un asemenea loc ce îmi oferă linişte şi energie, n-o să poposesc într-un loc conflictual. Nu aşa ceva caut eu şi soţia mea”.

Nimic mai fals! Terenul era anunţat ca fiind în neregulă. Existau suprapuneri cadastrale ce trebuiau limpezite, precum şi actele notariale măsluite de către proprietarul care voia să îl vândă cuplului. Iar Țicău – Mantale ştiau asta.

Suspiciunea întrebărilor fără răspuns

Ce oameni cu scaun la cap ar cumpăra pentru sine un teren aflat în litigiu? Mai ales un procuror, specialist în drept! Cu o soţie, la rândul ei doctor în ştiinţe juridice, practician al administratiei publice, şi fost prefect al Capitalei!

Ce fel de oameni şi-ar compromite ascensiunea profesională, respectul şi demnitatea rangului lor, devenind ţinta mijloacelor de presă, de la cea scrisă la televiziuni şi mediu on-line?

Observatori mai suspicioşi, se întreabă dacă noii proprietari chiar au dat bani pentru această achiziţie? Sau vânzătorul Ştefan Cristea, avocat, mare afacerist cu terenuri din zonă ar fi vrut să-şi asigure protecţia unor funcționari de stat pentru alte matrapazlâcuri şi să-şi facă de cap, sfidând legea în continuare?

Mioara Mantale apare în afaceri cu tunuri imobiliare

Minciuni? Totuşi, pe când era prefect al Bucureştiului, numele ei apare în dezvăluiri de presă, privind câştiguri de zeci de milioane de euro, din afaceri de intermedieri imobiliare, dubioase. Amintesc câteva din cele apărute în raza de acţiune a sectorului 6 din Capitală, unde era primar Cristian Poteraş.

Un caz este Institutul Pas­teur.

Altul se referă la Institutul de Biologie şi Biochimie al Academiei Române.

Un altul este cel al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie (fostul ICECHIM – unde tăia şi spânzura Elena Ceauşescu).

Clanul Căpăţână, vestitul Grecu Lucian Viorel sunt nume vehiculate din plin în aceste speculaţii.

Actele arhivelor arată că Prefectura Capitalei, condusă atunci de Mioara Mantale şi-a dat avizul în aceste dosare.

Locuitorii acestei planete a minciunii, fraudei şi abuzului ne distrug sănătatea socială. O contaminează. Există un singur remediu: anticorpii Justiției!

Daniel Țicău susţine că n-a făcut gesturi obscene

Aceeaşi întrebare: minciuni?

Imagine

Mihnea Petru Pârvu, de la “România liberă” scria că prin vara lui 2005, pe Daniel Ţicău l-au lăsat nervii.

Era prim- procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi şi se judeca, tot pentru o pricină imobiliară, cu familia Lesner.

Conflictul deschis în justiţie era tensionat. La un moment dat, dna Lesner l-a filmat pe temperamentalul procuror, care făcea «gesturi obscene.

Ea declară că gestul porcos i se adresa. Daniel Țicău susţine însă:

„Nu-mi amintesc să fi făcut gesturi obscene la adresa doamnei. Ei mă filmau tot timpul.

Eu eram atunci în vacanţă, cu nişte prieteni, pe proprietatea mea.

Imagine

Până la casa familiei Lesner sunt câteva zeci de metri.Gestul nu era îndreptat spre direcţia aceea”.

Şi totuși Daniel Ţicău, în timp ce face gestul obscen, priveşte fix la cameră».

Imagine

Cuplul Ţicău – Mantale astăzi

Ei au administrat legea, prin funcţiile încredinţate de stat de-a lungul timpului.

O fac şi astăzi. Ea e Consul General al României la Strasbourg, în Franţa.

Imagine

În aprilie a acestui an, a apărut un zvon că va fi înlocuită de către noul guvern Ponta.

Neconfirmat. Mantale a rămas la postul ei din străinătate.

Imagine

El e procuror detaşat la CE. Şederea i-a fost prelungită, coinci­denţă, tot în aprilie, prin Hotărârea nr. 55 a CSM.

Valabilitatea ei? Pana la 31 decembrie, a.c.

(Va urma)

Avatar utilizator
Lukyan
pescar de competitie
Mesaje: 1106
Membru din: Sâm Feb 12, 2005 14:49
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 20

Mesaj de Lukyan »

Jean Valvis, penal european de azi?! – Evenimentul Zilei

Link direct Tancabesti.ro : http://tancabesti.ro/index.php/jean-val ... tul-zilei/

Link direct evz.ro : http://www.evz.ro/detalii/stiri/planger ... 54391.html


Plângere penală în Elveția. Câți bani îi cer lui Jean Valvis moștenitorii binefăcătorului și finanțatorului său, Hans Bertschmann?

Imagine

Tribunalul din Geneva ar putea hotărî astăzi începerea urmăririi penale împotriva omului de afaceri Jean Valvis, la cererea moștenitorilor binefăcătorului și partenerului său, multi-milionarul elvețian Hans Bertschmann.

În joc sunt zeci de milioane de euro, sumele provenite din vânzarea de către Valvis a firmelor Dorna Apemin și LaDorna și din care Bertschmann, partener egal în businessuri, n-a văzut mare lucru.

În exclusivitate, povestea din spatele unuia dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri locali.

În luna aprilie 2009, la un an de la decesului lui Hans Bertschmann, moștenitorii acestuia au formulat o plângere penală împotriva lui Jean Valvis pentru infracțiunile de înșelăciune, abuz de încredere și gestiune frauduloasă.

Pentru a înțelege mai bine cum de s-a ajuns până aici, trebuie să ne întoarcem în timp mai bine de 20 de ani.

Jean Valvis, care astăzi pozează într-un om de afaceri cu background solid și cu fler greco-elvețian, un adevărat self-made man, și-a început de fapt cariera de business în 1992 atunci când l-a cunoscut pe Bertschmann, prin intermediul fiicei acestuia, Caroline.

La început pentru a-i face un favor fiicei și mai apoi pentru că îi crescuse încrederea în Valvis, Bertschmann a decis să se asocieze cu tânărul în afaceri după formula ”unul cu banii, celălalt cu ideile și munca”.

Formula s-a păstrat chiar și după 1996, când Valvis și Caroline Bertschmann au încetat orice relație, iar Jean a fost cel care l-a convins pe Bertschmann de oportunitățile excepționale pe care le oferea România, țara în care s-au derulat cele mai multe afaceri comune ale celor doi.

Bertschmann avea o încredere totală în Valvis pe care-l considera ”fiul spiritual” și-i oferise mandate nelimitate în toate businessurile comune.


Lovitură după lovitură

Una dintre primele afaceri realizate de Valvis cu banii lui Bertschmann a fost preluarea, la un preț interesant, a Dorna Apemin.

Inițial, participația celor doi în societate, direct sau indirect, era de 50-50.

Societatea a evoluat fulminant, permițându-le acționarilor să vândă în 1996 un pachet de acțiuni de 20% cu 7.200.000 euro unui fond de investiții al Societe Generale, o parte din bani fiind investiți în dezvoltarea celeilalte companii din grup, LaDorna.

În 2002, dă prima mare lovitură de afaceri, reușind să vândă Dorna Apemin gigantului Coca-Cola, printr-o subsidiară a acesteia din urmă pentru un preț de 39 mil. dolari.

Din acești bani, la Bertschmann au ajuns, potrivit avocaților săi de la Ador şi asociaţii din Geneva, doar puțin peste 4,5 mil. dolari, deși procentul de acțiuni îl îndrituia să primească 12 mil. dolari.

Găselnița lui Valvis în această vânzare a fost că din prețul total plătit, aproape 10 mil. dolari reprezintă contravaloarea unui contract de non-concurență între el personal și Coca-Cola, contract inițial pe 10 ani, apoi redus la 3 ani, lucru care i-a permis să dezvolte actualul business cu ape minerale Aqua Carpatica.


Nu crede în greci nici când îți fac daruri

Dacă din Dorna Apemin Bertschmann s-a ales totuși cu ceva bani, nu același lucru se poate spune despre vânzarea LaDorna către Lactalis din 2008.

Inițial, la fel ca și în celelalte afaceri, Valvis și Bertschmann porniseră de pe poziții egale și în afacerea cu produse lactate.

În 2007, pe fondul unor majorări de capital din partea lui Valvis, la care Bertschmann nu a participat, cota elvețianului scăzuse iar acesta a ieșit complet din afacere contra unei sume de 1.000.000 de franci elvețieni, cedându-i lui Valvis toate acțiunile sale.

Potrivit plângerii penale depuse la tribunalul din Elveția aici ar fi o mică problemă.

Avocații moștenitorilor lui Bertschmann spun că acestuia i se prezentase în 2007 o situație complet defavorabilă a companiei LaDorna, care ar fi fost la limita falimentului.

Practic, Valvis se oferise să-l ajute pe Bertschmann să iasă dintr-un business prost, fără perspective ”Cum e posibil ca la niciun an distanță de la cedarea de acțiuni, pentru LaDorna să se încaseze un preț de zeci multe de milioane de euro?

Asta s-au întrebat moștenitorii lui Hans Bertschmann”, ne spun avocații de la casa de avocatură Hammond, Bogaru și Asociații, care reprezintă interesele familiei Bertschmann în România.

Mai mult, moștenitorii au efectuat și o expertiză medico-legală care arată că omul de afaceri era grav bolnav de Parkinson la momentul semnării actelor cu Valvis, asta însemnând și pierderea memoriei pentru perioade lungi de timp.


Ar putea să-l coste zeci de milioane

Moștenitorii lui Bertschmann, între care și Caroline, care se simte prejudiciată moral pentru că ea a fost cea care l-a introdus la tatăl său, îi cer acum lui Valvis un procent echitabil din vânzarea LaDorna, despre care se spune că ar fi atins un nivel de 70-100 mil. dolari.

Aflat de ceva vreme într-o vacanță în insula Anafi din Grecia, împreună cu familia, omul de afaceri Jean Valvis n-a putut fi contactat. Evenimentul Zilei logo portal

Vom reveni pe parcursul zilei de astăzi cu deznodământul acestei adevărate saga de business așa cum va fi el hotărât de judecătorii elvețieni precum și cu alte amănunte foarte interesante despre afacerile Bertschmann-Valvis din România.

Avatar utilizator
Lukyan
pescar de competitie
Mesaje: 1106
Membru din: Sâm Feb 12, 2005 14:49
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 20

Mesaj de Lukyan »

Jean Valvis – Plangere penala in Elvetia ! – Elvetia.net – prima pagina !

Link direct Tancabesti.ro : http://tancabesti.ro/index.php/jean-val ... n-elvetia/

Link direct Evetia.net : http://www.elvetia.net/index.php?c=753#277

Imagine

Avatar utilizator
Lukyan
pescar de competitie
Mesaje: 1106
Membru din: Sâm Feb 12, 2005 14:49
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 20

Mesaj de Lukyan »

Jean Valvis – Nu te mai juca la electrică! – Jurnalul de Ilfov 30 August 2013

Link direct Tancabesti.ro : http://tancabesti.ro/index.php/jean-val ... gust-2013/

Imagine

Pamflet de Eugen Dichiseanu – Jurnalul de Ilfov – 30 August 2013

Imagine

Fraţilor, e un caz de minimă omenie.

Să-l tragă cineva din priză!

Chiar nimeni nu poate să intervină?

Nici nu mai are importanţă cine ar fi individul – bun sau rău, prost sau ticălos.

E-adevărat că asta poate fi una din interpretări, adică, urmarea unei zbenguieli nesupravegheate. Mai sunt şi altele.

Că n-am fost pe fază, de la început. Habar n-am cum a ajuns aşa!


Imagine

Imagine

Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “TANCABESTI”