Cteno apa salbatica

Cum pescuim la cteno? Cum prindem amur mare?
Avatar utilizator
Andrei I
pescar de competitie
Mesaje: 1761
Membru din: Mie Mai 02, 2007 21:11
Puncte: 0
Localitate: bucuresti
Contact:

Re: Cteno apa salbatica

Mesaj de Andrei I »

Andrei91 scrie:As avea cateva intrebari pentru tine, tinand cont de faptul ca ai detaliat cum ai aborda o partida la ten pe o balta salbatica, cu siguranta sunt multi pescari interesati de aceste aspecte.

1. Cat de rasfirat / strans ai face patul de nada si la ce distanta de stuf, daca fundul/adancimea iti permite ?
2.Cum ai plasa lansetele fata de patul de nada ? Cum le-ai grupa ?
3.Esti pasionat de pescuitul tenului ?

Mersi de sfaturi si de timpul petrecut pe topic !
1. Cat mai grupat imi permite nadirea la distanta. Daca ar fi plantat as da 5 bulgari pe 4m2 in jurul fiecarei lansete plus o mana, doua de spartura plus boabe. Langa montura se va afla oricum momitorul si saculetul. Deci foarte grupat dar evident daca trebuie sa lansez de pe mal...cum iese aia e :) Daca e apa de 1 metru adancime la 50 cm de stuf si fund tare acolo le-as pune...dar de obicei langa stuf e malos. Cat mai aproape de stuf gasesc conditiile astea cumulate - adancime 1-1.5m, fund tare.
2. Daca as pescui exclusiv la ten as pescui pe pat. FIecare lanseta cu patul ei la o distanta suficienta intre monturi incat sa nu risc sa agat alta motura cu un eventual drill. minim 10 metri intre monturi. Dar le-as pune in linie in fata stufului pe adancimea de 1,5 metri. Poti la fel de bine sa faci un pat extins si sa pescuiesti cu extremele fix langa pat si doua pe pat. Asta e un pic si la feeling si configuratia locului, nu exista retete universale.
3. Nu pescuiesc exclusiv la ten dar ma bucur cand prind. Prin 2009 era Hobaia unde exista 90% ten in cantitati mari. Atunci am invatat cate ceva de la Gheran zis si Tengo(multumesc Tengo!:) ...el a luat locul 1 in concurs cu 600Kg in 72 de ore. Eu am reusit un nesperat loc 4 pe sector cu 300kg. Tenii aveau in medie 2-3kg,,,deci multi:)
Teni frumosi am prins pe Tancabesti, sariti de 15kg si cel mai mare de 19. Nu am pescuit pe balti salbatice dar te asigur ca abordarea e aceeasi. Cele de mai sus sunt experiente personale adunate, testate, "furate" sau aflate prin bunavointa unor pescari renumiti si pasionati de ten (Mircea Gheran, Dan Mitranescu carora le multumesc la randul meu)

Cu placere:)
Milionar excentric

Avatar utilizator
Andrei I
pescar de competitie
Mesaje: 1761
Membru din: Mie Mai 02, 2007 21:11
Puncte: 0
Localitate: bucuresti
Contact:

Re: Cteno apa salbatica

Mesaj de Andrei I »

Încă ceva. Tenul se hrănește intens, mult și rapid. Daca îți intră pe pat (ai prins doi trei în decurs de 2 ore) trebuie sa mai dai mâncare. Bulgarii aia tari aici își fac efectul...îi face să se chinuie un pic și să nu părăsească rapid patul de nada. Daca totuși pleacă de pe pat...nadeste și trage un pui de somn doua trei ore, vor reveni.
Milionar excentric

Avatar utilizator
Bogdan Timis
Mesaje: 364
Membru din: Mar Oct 06, 2015 10:23
Puncte: 0
Localitate: Buzau

Re: Cteno apa salbatica

Mesaj de Bogdan Timis »

Si ca sfat personal daca vrei ten cat mai mare foloseste fir de par cat mai lung cu cat mai multe boabe de porumb. Strecoara si cateva flotante si verifica montura sa fie echilibrata.
pSD - ciuma rosie!
---- ---!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Ten”