montura saculet solubil

Ce monturi folosim pentru a pescui la crap?
mihai stancu
Mesaje: 50
Membru din: Sâm Feb 09, 2013 16:33
Puncte: 0
Localitate: Titu

Re: montura saculet solubil

Mesaj de mihai stancu »

În săculețul solubil e de preferat sa ai ingrediente de dimensiuni și timpi de dizolvare diferiți. Când folosesc montura elicopter nu atașez sacul de plumb ci de ac, vârful afară și firul rasucit după nod plus stop la intrarea în apa. Așa rezolvi și prezentarea, acul va fi departe de plumb iar acesta va lucra mai rapid atunci and crapul încearcă momeala.
Simplitatea este sofisticarea extrema.

Avatar utilizator
Alin Galbenu
Moderator
Mesaje: 2778
Membru din: Lun Aug 08, 2011 11:38
Puncte: 0
Localitate: Craiova
Contact:

Re: montura saculet solubil

Mesaj de Alin Galbenu »

mihai stancu scrie:În săculețul solubil e de preferat sa ai ingrediente de dimensiuni și timpi de dizolvare diferiți. Când folosesc montura elicopter nu atașez sacul de plumb ci de ac, vârful afară și firul rasucit după nod plus stop la intrarea în apa. Așa rezolvi și prezentarea, acul va fi departe de plumb iar acesta va lucra mai rapid atunci and crapul încearcă momeala.
Si daca dai, fiind primavara, cu rig de mono din 0.18? Tot de carlig atasezi saculetul ? :mrgreen:
Imagine

marin laurentiu
Mesaje: 626
Membru din: Mie Ian 31, 2007 20:57
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: montura saculet solubil

Mesaj de marin laurentiu »

malavita scrie:salutare,vreau sa va pun o intrebare breferitoare la montura cu saculet solubil.
am incerca intr-un vas cateva monturi,ca de,daca este iarna si pescuitul peste in pauza,ma antrenez in galeata :D
la montura tip elicopter cu saculetul prins de o agrafa la baza plumbului si acul infipt undeva la mijlocul sacului am observat ca tot mixul dupa topirea saculetului ramane langa plumb,are vreo influenta asupra pestelui?adica se poate speria de plumb si nu va mai trage?cei deja intepati nu vor fi reticienti si vor ocoli?deasemenea am vazut ca acul ramane partial pitulat printre mix.
la montura clasica,cu acul infipt in fuldul sacului iar la celalalt capat inodat cu restul forfacului,acul si boiliesul ramane ascuns in mix.este ok?nu ar trebui boiliesul sa stea putin delimitat de gramajoara?
da....poate avea o mare influenta...
de obicei montura helicopter se foloseste pe un substrat cu mal foarte adanc(asta e si ideea folosirii acestei monturi-sa indepartezi carligul de plumb)...in mom in care saculetul tau sta agatat de plumb,plumbul il va trage dupa el in mal..iar nada ta va fi ingropata cu tot cu carlig(daca mai agati si carligul de saculet) :wink: ...pe fundul baltii nu e ca-n...galeata :wink:
poti atasa saculetul ,clasic- de rig sau il poti trage pe leadcore(sau ma rog,inaintas,linie principala) in cazul in care folosesti o agrafa rapida ptr conectarea plumbului.in felul acesta saculetul, la impactul cu apa ,va culisa pana in opritorul monturii...eventul poti baga 2 pufuleti solubili in capul saculetului ptr a il ajuta un pic sa plece de langa plumb :wink:
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Monturi Crap”