Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Ce poti prinde la Lazar?

sâmbătă, 21 septembrie 2013
In afara unui peisaj ce contopeste perfect natura cu o serie de conditii care iti diminueaza mult bagajul si iti fac iesirea mult mai placuta, la balta Lazar se intalnesc toate speciile de pesti vizate atat de pescarii de crap, cat si de stationar sau rapitor.
 
 
 
Partida noastra s-a desfasurat pe durata a 24 de ore, iar pestii vizati au fost crapul si amurul. O premiera pe Lazar, pentru noi, a fost pescuitul la boilies, iar strategia a fost clasica: 4 lansete la boilies, 4 la porumb. Stiind ce dimensiuni mari ating crapii de aici am ales sa folosim boilies Claumar tare de 24, cu aroma de Squid & Octopus cu stropeala de pruna si solubile Planet1016 de la Senzor, iar la cele cu porumb deja stiam ‘joaca’: mix de cereale Claumar cu aroma de usturoi lasat la inmuiat cu CSL.
 
Ajunsi pe balta am fost intampinati de un vant napraznic ce se opunea incercarii noastre de a planta. Se stie faptul ca acest lac este celebru mai ales pentru pescuitul plantat. Pana la lasarea intunericului am reusit sa plantam doar 2 lansete cu boilies si una singura cu porumb. Dezamagiti de conditiile meteo neprietenoase am hotarat sa nu lasam lansetele pe mal pe durata noptii si sa le aruncam cu momitor si plastice. Am pregatit repede 3 pungi de Claumar Mix Special Usturoi cu putin sirop de porumb si CSL, iar partida noastra s-a transformat rapid din una de plantat intr-o partida de aruncat din mana, deoarece pestii nu prea ne-au lasat sa dormim. Senzorii au inceput sa se auda foarte repede de la lansarea momitoarelor in apa, prima captura fiind un novac de aproximativ 5 kg, urmand apoi ciortani ce nu au depasit insa 4-5 kg si niste carasi cum numai in Delta mai vazusem.
 
 
 
La rasaritul soarelui, in timp ce incercam sa mai plantam o lanseta, pe acelasi vant napraznic, un swinger a inceput sa intinda incet firul. “Cred ca am luat firul cu barcuta” mi-am spus eu in gand, dar totusi intep si ce sa vezi: chiar trasese! “La boilies, la boilies!!!” imi mai spun, iarasi in gand. Cand am adus pestele la mal am fost destul de dezamagit pe de o parte, pentru ca pestele nu cantarea decat 5-6 kg, dar foarte multumit pe de alta parte, pentru ca a tras la boilies. Nu am mai reusit sa mai plantam nici o lanseta din cauza vantului, restul partidei desfasurandu-se la “aruncat din mana”. Pana la plecare am mai capturat un crap de aprox 5 kg la boilies, nenumarati ciortani intre 2kg si 4 kg si un amur de 12kg.
 
 
 
Claudiu Popa
 
4 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • sâmbătă, 21 septembrie 2013 17:35

    Florin Coacaza : a cui e balta?

  • sâmbătă, 21 septembrie 2013 17:35

    Florin Coacaza : a cui e balta?

  • sâmbătă, 21 septembrie 2013 18:11

    Claumar Pescar : Proprietarul baltii se numeste Sebastian.

  • duminică, 22 septembrie 2013 21:28

    Cornel Milea : O balta frumoasa, ti se ofera toate conditiile necesare unei sederi relaxate de cateva zile. P.S. Si eu am prins la boilies solubil(cereals boilies). Ce-i drept, mai rar.

  • joi, 26 septembrie 2013 08:47

    MIHAI IVAN : si totusi,pe site-ul Pescuit.ro sunr o gramada de oameni care au fost si nu au prins nimic...are balta toane?Sunt anumite locuri in care pestele are activitate?conteaza asa mult nada folosita???

  • joi, 9 ianuarie 2014 18:53

    Johnny Boy : Plantatul face legea pe Lazar!