Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Crapii unguresti adora nada romaneasca

marți, 2 iulie 2013
Proaspăt întors din concediul petrecut cu familia pe plaja Mării Negre, Octavian Chertes, pescar de crap orădean și consultant Senzor Planet, a hotărât să iasă împreună cu un prieten la o partidă de 24 de ore de pescuit la crap. Odată ce toate detaliile au fost puse la punct, mai aveau o singură problemă: către ce baltă să se îndrepte?
 
pescuit crap 
Crap comun 8 kg 
 
“După mai multe discuții cu alți pescari din zonă, am decis să ne îndreptam către localitatea Hajduszoboszlo din Ungaria. Aveam în țintă o fostă balastieră, acum o superbă baltă de pescuit, pe nume Silver.
 
Era prima dată când mergeam aici, așa că nu știam mai nimic despre locație. Pregătiți de drum dar mai ales de pescuit, în după-amiaza zilei de 25 iunie, ne-am urcat în mașină și, având ca destinație Ungaria, am pornit la drum.
 
Odată ajunși pe malul apei, găsim o baltă care la prima vedere nu ne spunea mare lucru. Asta poate și pentru că nu avea niciun pic de plaur sau altă structură vizibilă, locuri cu potențial ridicat în ceea ce privește găzduirea crapilor.
 
După cinci minute de inspectat balta cu privirea, identificând câteva standuri libere și poziționate oarecum în bătaia vântului, ne-am îndreptat spre un capăt al bălții. Aici am mai petrecut alte 30 de minute cu ochii ațintiți pe luciul de apă și, văzând ceva mișcare constantă într-o zonă, decid să atac chiar ultimul stand al bălții.
 
Undeva la 80-90 de metri în fața mea era activitate constantă, iar din câte-mi puteam da seama nu părea un vad dificil de abordat.
 
crap 
Crap comun 9,5 kg 
 
Echipamentul și-a găsit rapid locul pe vad și, fără să mai stau prea mult pe gânduri, lansez la apă cele două lansete permise de regulamentul bălții. Având o colaborare cu firma Senzor, la această partidă am folosit nada din gama Senzor Planet.
 
Una din lansete a plecat cu montură in-line și solubile Corbu Premium, iar a doua cu o montură helicopter și un snow-man (momeală montată în stil “om de zăpadă”), format din boilies 1016 și un pop-up de același tip. După o oră de inactivitate am început și o ușoară nădire. Pentru început am folosit un mix de semințe și un kilogram de boiliesuri cu aromă de squid & octopus (calamar & caracatita), ținute în dip.
 
Până la lăsarea serii am mai efectuat o sesiune de nădire, de acestă dată doar cu boiliesuri. Motivul pentru care am dat doar bile a fost reprezentat de doi carași și ceva plătici atrase de miresmele venite de pe de vadul de semințe.
 
Pe timpul nopții am prins doar un crap de 3,5 kg, intrat la Corbu Premium. În schimb, plăticile și carașii au continuat. Prima plecare serioasă am avut-o spre dimineață, când încă dormeam. Din păcate până am ajuns la lansetă peștele a reușit sa intre într-o agățătură, de unde mi-a fost imposibil să-l mai întorc.
 
crap pescuit 
Crap oglinda - 12,43 kg 
 
După ce am pierdut montura, am pregătit lanseta și am lansat-o din nou în același loc. Speram să fi intrat crapii pe vadul de boiliesuri. Mai nădesc rapid încă 1 kg de bile, de acestă dată încercând să le țin ceva mai grupate pe zona monturii.
 
După nici o oră tamburul mulinetei începe să “scoată fum”, iar la finalul unui dril mai solicitant aveam pe mal un frumos crap comun de 9,5 kg, luat la bile “dedicate” pistei de la Corbu.
 
Din acel moment și până la ora plecării au mai zăbovit pe salteaua de primire încă șase crapi cu greutăți între 5 și 14 kg, iar pe lângă aceștia cred că am mai deranjat și alte 10-15 kg de caras și plătici.
 
Bila cu cel mai mare randament a fost în continuare Corbu Premium, urmată de cea cu aromă de porumb tot din gama  Senzor Planet, care a prins doi crapi, și Planet1016 care a reușit un singur pește.
 
crap pescuit 
Crap comun - 14,08 kg 
 
Partenerul meu de la acestă partidă a reușit și el trei crapi și doi amuri (cteno), toti sub 5 kg. El a mers încă de la început pe o combinație de porumb de conservă și boabe artificiale flotante, momeală ce s-a dovedit de asemenea irezistibilă pentru alte câteva kilograme bune de carași și plătici înfometate.
 
La final am fost plăcut surprins de baltă și sunt sigur că în viitorul apropiat voi reveni cu plăcere aici.
 
Fir întins!"
 
Octavian Chertes 
5 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii