Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Cum se pescuieste in UK? Ce reguli au britanicii?

joi, 23 martie 2017
Pentru a pescui la mare, in general nu ai nevoie de Permis/Licence, daca pescuiesti din motive de recreatie si prinzi pesti protejati de lege, insa pescuitul pe lacuri, rauri, etc, se poate face doar in baza unui Permis de Pescuit si in timpul sezonului de pescuit. Amenzile pentru pescuit ilegal sunt foarte mari, cu sume de pana la £2500.
 
fishiing licence uk 
In cazul in care decizi sa pescuiesti pe un lac privat, ca exemplu, chiar daca platesti taxa de pescuit, tot ai nevoie de Fishing Permit. Licenta de pescuit se poate cumpara de la Post Office sau prin apel telefonic la Environment Agency (EA), telefon 0344 800 5386. (Ai nevoie de un Card de Debit sau Credit Card).
 
Preturile pentru Permise de Pescuit din 1 Aprilie 2017 se pot vedea aici: https://www.gov.uk/fishing-licences/buy-a-fishing-licence.
 
3 lansete crap 
Achizitionarea unui permis permite pescuitul cu maximum 2 lansete. Pentru a treia, se plateste o taxa suplimentara. Nu se poate pescui cu mai mult de 3 lansete.
 
catch & release 
In Marea Britanie se practica foarte mult pescuitul sportiv de tipul catch and release. Asta inseamna ca pestii trebuie pusi inapoi in apa, nevatamati. Pentru asta se folosesc carlige fara barbeta si ai nevoie de un landing mat, un fel de saltea mica de receptie, plus sac de pastrare ecologic. Mai este si pescuitul urban, insa ca regula, nu vrei sa mananci un peste prins in apele respective, asta in cazul ca prinzi ceva.
 
Exista lacuri, rezervoare si balti private, care pentru o anumita suma, te lasa sa iei un numar de pesti acasa. Un loc popular pentru pescuit este Hanningfield Reservoir.
 
pescuit in uk
 
Toate baltile private ofera super conditii pescarilor. Standurile sunt frumos amenajate, iar accesul cu masina pana la locul de pescuit este interzis. Pentru a cara echipamentul britanicii folosesc asa numitele "roabe" de transport.
Pe multe lacuri exista si piste din beton special create pentru transportul bagajelor.
 
pescuit uk 
Majoritatea lacurilor sunt mici, cu putine locuri de pescuit si cu multa vegetatie. Echipamentul si momelile au preturi foarte mari comparativ cu Romania, iar englezii prefera intotdeauna brandurile de top.
 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • joi, 23 martie 2017 14:04

    Adrian Nita : Echipamentul si momelile au preturi foarte mari comparativ cu Romania ... Cam pe langa aceasta informatie, cu titlu de exemplu, din Anglia la cel mai scump magazin tot iei cu un pret sub 600 lei de ai nostri per mulineta Shimano XTD, eu cel putin am luat cu 100 lire bucata. Pe cand la noi in tara, nici la second hand nu o da nimeni sub 650-700 si in magazine e 830, cu aproape 50% mai mult.

  • vineri, 24 martie 2017 09:42

    Remus Pestean : decent articolul pana la ultima fraza!!!! Preturi foarte mari comparativ cu noi? ma pufneste rasul ,e tocmai invers domnilor!!!! La achizitia a 3 bete si 2 mulinete din UK am economisit 2800 ron comparativ cu preturile practicate in magazinele din Ro pentru aceleasi produse....

  • vineri, 24 martie 2017 12:06

    Dan Mateianu : Poate sunt si exceptii, dar preturile sunt in general mult mai mari, cel putin la nada. Iar la echipament nu prea exista variante low cost..

  • sâmbătă, 21 aprilie 2018 23:47

    Pescarul Anglia : Salut Articolul este scris de mine pe http://clickromania.co.uk/pescuit/ Te rog pune un link catre articolul original sau sterge. Mersi