Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Dublu impact pe Moara Vlasiei 2

joi, 24 iulie 2014
La sfarsitul Finalei Campionatului AGVPS mi-am propus sa pregatesc niste sesiuni de pescuit de placere. Am prins ocazia in urma unor discutii cu prietenul si colegul meu de club, Sorin Nita, cunoscut pentru stilul sau aparte de pescuit la crap. Am luat amandoi decizia sa reeditam partida de anul trecut si sa iesim la un pescuit de 24 de ore pe Moara Vlasiei 2. Desi stabilisem sa mergem miercuri, prognoza meteo ne-a fortat sa ne dam peste cap si sa plecam rapid luni, 7 iulie.
 
 
 
Cu adrenalina la cote maxime termin repede ce aveam de facut prin atelier si ma duc la rastele sa vad cu ce nada atac partida. Pana sa ajung, deja ma gandeam la ce strategie sa adopt, clar doream sa pescuiesc pe zona mai lata a lacului ca sa ma pot desfasura in voie. Banuiam ca balta va fi mai libera si voi pescui cu doua lansete in malul de vizavi si doua aproape, in 30-40 de metri. Imi sar in ochi niste boiliesuri Magnum tari de 18 cu care ne-am intors de la Finala si niste solubile de 24 mai vechi amestecate Magnum si Extasy.
 
 
  
Cu masina blindata si dupa un scurt popas intr-un supermarket, gonim pe centura Bucurestului catre balta, unde Sorin deja cauta locul in care sa-si instaleze echipamentul si dupa o discutie telefonica stabilim sa pescuim standurile 9 si 13. Am lasat un spatiu mai mare intre noi avand in vedere ca Sorin pescuieste la undite si are nevoie de mai multa liniste in apropierea malului.
 
 
Cu bateria pregatita de atac, aleg sa pescuiesc cu lansetele din stanga in malul de vizavi si cu dreapta aproape. Am folosit ca de fiecare data monturi simple fara artificii - in line cu plumb de 120 grame si carlige numarul 4. Desi mi am dorit un pescuit selectiv in larg, am ales sa nadesc cu solubilele de 24 si aproape cu bilele tari de 18 Magnum. In larg am incercat sa nadesc mai grupat pe lansete, iar aproape am nadit mai agresiv o zona mai extinsa, pentru ca imi doream ca pestele sa nu ma lase sa dorm.
 
 
 
Carligele le-am armat cu bile mici tari de 14 mm, Extasy, invelite cu un strat subtire de pasta pentru a forta un pic trasaturile … cel putin la inceput pana pornea patul de nada.
 
 
 
Cum ma asteptam, primul care a scos peste pe mal a fost Sorin, care dupa un dril scurt a scos un crap de 7 kg. La mine, primul peste a venit dupa aproximativ o ora si a fost o moaca de sub un kg pe lanseta din larg. A urmat o perioada linistita, in timp ce Sorin mai scoate 2 crapi si odata cu lasarea intunericului aprindem gratarul si la scurt timp aud acel sunet placut al statiei care indica o trasatura continua si aduc la mal o salonta interesanta. Tot in larg, mai apare la scurt timp o trasatura care se soldeaza cu un frumos crap ce a cantarit 14,5 kg si care marca o noapte agitata.
 
 
 
In timp ce premiam fiecare trasatura din larg ma gandeam ce se intampla cu lansetele de aproape, unde nu avuse loc nimic si dupa cateva schimburi de pareri ajungem la concluzia ca, desi am incercat sa ne desfasuram in liniste cu cina, pestele ne-a simtit activitatea de pe mal. A urmat o scurta perioada de acalmie, ne-am pus scaunele la jumatatea distantei dintre standuri pentru a mai scurta fuga de la un stand la altul …. Ne-am intins la povesti si asa au inceput si trasaturile pe lansetele de aproape, cum era de asteptat. Au fost foarte multi crapi la ambele posturi cu o medie destul de ridicata pana pe la 4.30 dimineata cand am hotarat de comun acord sa incercam sa ne odihnim putin. Am fost inspirati, pentru ca cel putin la mine nu s-a mai auzit statia pana s-a luminat afara si am fost trezit de o plecare rapida a firului. Am scos pestele, am aruncat din nou si am nadit o mana de bile pe fiecare lanseta sa resuscitez din nou zona pescuita.
 
 
 
Surpriza a venit la scurt timp cand … dupa un drill prelungit am pus pe saltea un superb crap de 15 kg care ne-a incantat privirile la primele raze ale soarelui.
 
 
 
Ne-am savurat cafeaua bucurosi de experienta avuta si a urmat o zi superba cu multe driluri, poze, povesti si alergatura de la un stand la altul. Nu am facut un total al partidei, pentru ca am pierdut numarul, dar ne-am bucurat pentru ca am avut o medie mare … au fost foarte multi crapi intre 9-12 kg plus vedetele de 14,5 si 15 kg care nu au intarziat sa apara.
 
George Alexandru
Manager 4Carp
10 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.