Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Ecsed, balastiera crapilor capitali

miercuri, 16 noiembrie 2016
Am facut cunostinta cu acest lac in anul 2013 cand inca eram incepator in pescuitul plantat la crap. Avand in vedere adancimile mari, multitudinea de obstacole submerse si densitatea medie a crapilor, lacul se anunta o adevarata provocare pentru toti cei ajunsi acolo pentru o sesiune de pescuit. Ecsed a devenit in ultimii ani o destinatie tot mai cautata de pescari, rezervarile facandu-se cu cel putin un an inainte.
 
ecsed 
Pentru anul 2016 mi-am programat doua sesiuni de pescuit pe acest lac. Una de o saptamana in luna iunie si una de doua saptamani in septembrie. Tin sa precizez ca perioada minima de pescuit ce poate fi rezervata este de o saptamana (de sambata pana sambata).
 
ecsed ungaria 
Dupa partida reusita din iunie am asteptat cu nerabdare luna septembrie cand am pornit spre Ecsed, pentru cea mai lunga partida de pescuit facuta de mine pana acum. Am ales sa pescuiesc pe pontonul 7, loc pe care mai pescuisem si depre care aveam acum destule informatii. Trebuie spus inca de la inceput ca balta ofera locuri echilibrate ca valoare si in fiecare saptamana se prind cativa pesti over 20 kg. Datorita conditiilor dificile de pescuit (adancimi mari, copaci scufundati si multe alte structuri submerse), localizarea joaca un rol extrem de important in ecuatia unei partide reusite, astfel barca si sonarul sunt instrumente indispensabile in incercarea de a prinde peste acolo. De altfel, in regulamentul lacului este stipulat ca plasarea monturilor si drilul vor fi facute exclusiv din barca. De asemenea nada folosita are un rol esential in succesul partidei. Ca de fiecare data am apelat la produsele din gama Cpk si anume boilesuri tari Next si XXL. La carlig cobinatia castigatoare s-a dovedit a fi combo-ul format din o bila tare de 16mm Next si o bila critic echilibrata Next Flash de 16 mm.
 
ecsed 
Orice peste capturat la Ecsed reprezinta un trofeu, dar asteprarile mele erau mari avand in vedere ca aveam in spate cateva saptamani petrecute acolo la pescuit. Am inceput timid seria capturilor cu un comun “nepunctabil” prins in prima noapte. In timpul zilei am mai avut doua prezentari, dar pestii nu au vrut sa se lase fotografiati gasindu-si scaparea intre crengile copacilor scufundati.
 
accesorii fox 
De fiecare data cand am pescuit la Ecsed, mi-am depasit recordul personal si nici de aceasta data nu avea sa fie diferit. Daca la ultimele doua partide PB-ul a fost stabilit in ultima zi a sesiunii, acum nu am avut mult de asteptat si in a doua noapte o oglinda de 26.60 kg avea sa devina noul meu PB (personal best), dupa un dril intens care a durat aproximativ 15 minute.
 
ecsed fishing 
ecsed hungary 
O schimbare brusca a vremii (ploaie si vant puternic) mi-a adus o perioada de 50 de ore in care avertizorii nu au scos nici macar un bip si care a luat sfarsit prin capturarea unui alt comun “nepunctabil”, joi dimineata. Vineri am reusit sa aduc pe saltea o oglinda de 22.70 kg si deja puteam considera ca am o partida reusita. Dar rabdarea si perseverenta sunt intodeauna rasplatite, iar a doua saptamana de pescuit la Ecsed a fost ca un bonus pentru tot timpul dedicat pescuitului pe aceast lac.
 
crapi capitali 
crapi record 
Seria capturilor din cea de a doua saptamana a fost deschisa duminica dimineata cu un comun de 13.6 kg si a continuat cateva ore mai tarziu cu un alt comun, doar ca de data asta cantarul s-a oprit la 25.20 kg. Luni dimineata cam pe la aceeasi ora scenariul s-a repetat si am pus pe saltea o oglinda de 21.80 kg. Ziua de marti, 13, s-a dovedit a fi una cu ghinion pentru mine si nu am contabilizat nimic la capitolul capturi. Am spart ghinionul miercuri dimineata cand am continuat seria pestilor over 20 cu un comun de 22.00 kg.
 
crap pescuit 
Au urmat 36 de ore fara activitate, dar cu happy end in seara zilei de joi cand am adus in minciog inca un crap de 20.00 kg, asta dupa ce cu doua ore inainte pierdusem un peste pe care l-am estimat la o greutate de 18.00-21.00 kg. Am incheiat asa cum se cuvine maratonul meu de pescuit si anume cu inca un crap comun care a catarit 20.90 kg.
 
nada cpk
 
Pe scurt datele acestei sesiuni de pescuit se prezinta cam asa:
- Ore de pescuit: 324
- Trasaturi: 20-22
- Pesti over 20 kg: 5
- Pesti over 25 kg: 2
- Nada folosita: 40 kilograme (boilies Next si XXL din gama Cpk).
 
ecsed lake 
In incheiere va recomand sa pescuiti pe aceasta balta daca aveti ocazia si sper sa aveti partide cel putin la fel de reusite ca cea pe care am avut-o eu.
Concluzia? Cpk, pesti nu povesti!
 
pescuit ecsed 
Cristi Stanoi 
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • miercuri, 16 noiembrie 2016 18:09

    florin alin : 324 ore pescuit si folosit 40 kg boiles....adica 8.1 kg/ora. Enorm de mult....

  • miercuri, 16 noiembrie 2016 18:22

    Florin Coacaza : Cum ai facut calculul?

  • miercuri, 16 noiembrie 2016 18:36

    Nicusor Stanciu : imparte nr de kg de boilies la nr de ore nu invers si o sa rezulte altceva ...0.12 kg pe ora :)))

  • miercuri, 16 noiembrie 2016 18:38

    Nicusor Stanciu : mie nu mi se pare mult 40 kg de boilies pt o partida de 13,5 zile