Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

In asteptarea lui Mos Craciun

vineri, 16 decembrie 2011
O halta pe “Drumul vinului” – Pleasa (Prahova).
 
Doisprezece zile ramase pana la Craciun. Gandurile ne zboara deja catre cadourile pentru cei dragi, catre prima zapada a anului, catre colindatori. Ultimul lucru la care ne gandim acum este pescuitul. Multe balti au inghetat deja de acum 2 saptamani, altele au inghetat si s-au dezghetat, adica destule motive sa stam la gura sobei si sa depanam amintiri din perioada verii.
 
Insa, cineva nu este de acord cu aceasta pauza fortata, si anume, Teo de la Mincinosii si echipa lui, care au facut o incursiune pe o balta din judetul Prahova, cautand prin metode diverse sa captureze vreun mustacios mai agitat, care nu s-a pus pe "hibernare". Rezultatele partidei au fost mult peste asteptari, cu capturi deosebite. Asta a fost ca o “injectie”. Ce a urmat, doar un pescar poate intelege… in 24 de ore decizia fusese luata: dam sculele jos din pod si mergem la pescuit.  Coco de la Carp Discount a fost primul care a raspuns provocarii, printr-un singur cuvant: “SOSESC!”. Al treilea membru a fost “rechizitionat” in seara premergatoare partidei, din carciuma unde facem planurile expeditiilor pescaresti de peste 7 ani. Pescar pasionat, dar “particular” dupa cum se autodescrie, Ciordea a fost convins imediat cu ajutorul prietenei Stalinskaya ca vom face o partida de exceptie.
 
 
 
13 decembrie 2011 - Ora 8:00: Suntem pe balta, cu o ceata teribila in jur, dar bucurosi ca suntem la pescuit de crap ! 3 pescari , 3 stiluri de pescuit diferite. Si anume: Coco, lansete telescopice si mulinete de rapitor, bambine si monturi fine cu porumb flotant. Eu : lansete 3.90, BBRLC, solubile mici, maggoti, arc naditor. Ciordea : lansete diferite (2 fara inelul de varf !), mulinete cu fir din 2001, arcuri, monturi ZERO, apeland cu respect la trusele noastre
 
 
In concluzie, nimeni nu stie exact ce monturi a realizat cu “cadourile” primite pe balta, dar la 3 minute dupa primul lanseu deja era in drill cu un ciortan razboinic de Pleasa. Ce a urmat? 6 ore de pescuit efectiv, cu peste 50 de bucati capturate, dintre care Ciordea 20 de bucati. Am prins la toate monturile, la toate stilurile (dar obligatoriu cu naditor), MHLM-ul combinat cu faina de sange fiind naucitor.
 
 
Particularul nostru, ajuns intre timp “maestru” dupa cum se autocaracterizeaza, a dorit continuarea expeditiei la celebra Crama Seciu (situata pe dealul care strajuieste balta, pe celebrul "Drum al Vinului"). Din pacate cerea i-a fost refuzata de catre colegi, probabil ca urmare a demonstratiei facute...
 
 
 
Vladut Mateianu
  
 
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Comentarii
Momentan nu există comentarii.